CURAÇAO – De Amerikaanse minister van defensie Leon Panetta heeft donderdag de strengere wetgeving van zijn land over vuurwapenbezit verdedigd. Hij sprak in Italië voor honderdvijftig leden van de Amerikaanse luchtmacht.

Panetta zei dat er stappen kunnen worden ondernomen om kinderen op school te beschermen zonder dat het tweede amendement van de Amerikaanse grondwet, die het recht op wapenbezit garandeert, in het gedrang komt.

Aanvalswapens
“Wie heeft er in godsnaam kogels nodig die dwars door pantsers gaan behalve jullie in de strijd?”, zei Panetta tegen de militairen, die zijn gestationeerd in het noorden van Italië. “Ik zou niet weten waarom mensen in vredesnaam aanvalswapens nodig hebben.”

Achtergrondcheck
Panetta, die zegt in het tweede amendement te geloven en die sinds jaar en dag op eenden jaagt, reageerde op een vraag van een militair die zich afvroeg welke maatregelen de regering van president Barack Obama zal nemen tegen aanvallen op scholen ‘die niet het hele tweede amendement slopen’. Obama’s wapenpakket betekent onder meer een verbod op aanvalswapens en een achtergrondcheck wanneer iemand een wapen wil kopen.

 

(Novum)

www.versgeperst.com