Minister van Economische Ontwikkeling/vicepremierCURAÇAO – Minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina is sinds zijn aanstelling als minister op pad om stakeholders te bezoeken die een bijdrage kunnen leveren aan het eiland. De minister stond onder andere bij Curaçao Tourist Board en De Kamer van Koophandel op de stoep.

Tijdens de bezoeken kreeg Martina een presentatie over de toekomstplannen en gaf hij zelf zijn visie. “Van belang is het herstel van vertrouwen bij investeerders’, vertelt Martina. “Ook het bewerkstelligen van een stevige basis is belangrijk voor economische groei.”

Development board
Er komt binnen kort een economic development board die het proces voor investeerders duidelijk moet maken en de projecten die bijdragen aan economische groei kan monitoren. De minister is verder bezig met een brug slaan naar de private sector: de plannen hiervoor worden in het jaarplan van 2013 opgenomen.

Zelfde richting
“De gesprekken tot nu toe waren positief en veelbelovend. Het belangrijkste is dat we met onze neuzen in dezelfde richting staan, aldus de minister. Martina heeft gesprekken gehad bij VBC, CTB, CPA, CAH, Curinde, KvK, Korpodeko en CDM.

4 reacties op “Martina bezoekt stakeholders”

  1. dit is een 6 maanden transitie bestuur, dus stop in heavens name met die lintjes knipperij en ga aan het werk, je hebt nog 5,5 maanden om deze freaking ellende aan te pakken

  2. Daar gaan we weer. Over 6 maanden komt er een volgende regering en die gaat het ook weer ontdekken, net als Hakim 2 jaar geleden. Moet de MFK hier geen vragen over stellen?

    CURAÇAO 25-03-2011 – Minister Nasser El Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft dinsdag bekendgemaakt dat economische vergunningen binnenkort bij één afdeling worden aangevraagd. “Op dit moment moeten vergunningen bij drie ministers aangevraagd worden”, meldt El Hakim. Aankomende dinsdag tekent de minister de overeenkomst ‘Reductie Red Tape’.

    Gaf dat geen impuls aan de initiatieven, of heeft Wiels dat allemaal met zijn rethoriek effectief getorpedeerd? Laten we bidden dat hij een paar jaar stil blijft en zich alleen met gezonde voeding gaat bezig houden.

  3. Ook het kabinet Hodge staat weer bol van nepotisme. Als je eens naar de c.v.’s van hun vele,vele directe medewerkers kijkt is er helemaal niets verandert in die verlammende cultuur. Ook niet bij dit kabinet van zogenaamde politiek onafhankelijke experts. Ook zolang een aantal criminelen uit vorige perioden vrij blijft rondlopen , heeft Hodge c.s. voor mij het nadeel van de twijfel.

  4. Om de economie aan te trekken is het inderdaad erg belangrijk om investeerders aan te trekken. Om het vertrouwen van investeerders te krijgen is volgens van groot belang dat de overheid op curacao haar afspraken nakomt.
    Het vertrouwen van investeerders moet men verdienen en men moet zich aan afspraken houden. Als ik lees wat er met Sunset Water Beach resort is gebeurd en ik begrijp dat het faillisement mede te danken is aan het niet nakomen van afspraken door de overheid op curaçao, dan moet hier wel lering uit getrokken worden.