• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Korpodeko heeft de laatste twee jaar inderdaad verlies geleden. Dat bevestigt directeur Chesron Isidora van de Stichting ontwikkelingsbank Korpodeko. Het vertrouwelijk rapport van de Stichting Overheidsaccountantsbureau Soab lekte gisteren uit in het Antilliaans Dagblad.

Isidora verklaarde in de krant het finale verslag van het Soab nooit te hebben gekregen en dus ook niet te willen reageren. Tegenover Radio Hoyer zegt Isidora dat de aard van de activiteiten de verklaring voor het verlies is. Korpodeko financiert volgens de directeur projecten met hogere risico’s. In 2009 boekte Korpodeko nog 44.000 gulden winst, maar belandde in 2010 in de rode cijfers. In dat jaar werd volgens het Soab rapport 4,3 miljoen verlies geleden en in 2011 5,6 miljoen.

Positie versterken
Over de cijfers van 2012 kan Isidora nog niets zeggen omdat die nog niet rond zijn. Wat hij gaat doen om de financiële positie van Korpodeko te versterken, kan Isidora vooralsnog niet duidelijk maken, maar heeft volgens hem te maken met tijd. Hij gaat ervoor zorgen de projecten winstgevend te maken, maar het is niet de doelstelling van Korpodeko om winstgevend te zijn, aldus Isidora.

Chesterson Isidora in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer

9 reacties op “Isidora: ‘Korpodeko lijdt inderdaad verlies’”

 1. Ik um um um zou willen zeggen um um um um dat ik hier um um um um geen mening over heb.

  Um um um um.

 2. Korpodeko moet d ebedrijven were winstgevend maken. Bij DAE zou Ramis daartoe helpen. Is niet gebeurd want hij laat korpodeko voor de wetleas evan zijn vliegtuigen betalen. Na 1,5 jaar is het bedrijf nog steeds niet winstgevend. Wanneer word Ramis nou gedwongen het bedrijf te kopen in haar huidige financiele staat en zoals ze toendertijd hebben afgesproken.

  Als ik de kranten moet geloven staan ze er nog nog slechter voor dan voor Ramis erbij kwam.

 3. Is die 15 miljoen van DAE al ontvangen????

 4. moest korpodeko 1,5 jaar geleden niet met miljoenen een vliegtuigmaatschappij financieel helpen in opdracht van de toenmalige regering c.q. minister economische zaken?????

 5. Ongetwijfeld zullen we nog gaan horen wat deze risicovolle projecten zijn geweest.
  Gelukkig dat er transparantie is.
  Overigens begrijp ik niet hoe de directeur de projecten winstgevend kan maken, temeer daar het niet eens de doelstelling is??

 6. Wacht, dit is zeker ook weer de schuld van Schotte?

 7. Korpodeko is de afvalbak van de overheid, wie nergens anders geplaatst kan worden gaat naar Korpodeko om daar tot pensioendatum uit het raam te gaan kijken. Directeur Isidora is daarop uhm uhm uhm uhm geen uitzondering.

  Hart is inderdaad een heel goede journalist, vastberaden maar rustig en met goede stem. Enige kritiek op hem dat hij soms te weinig doorvraagt als een geinterviewde een vraag probeert te ontwijken. Zo had hij laatst Schotte flink kunnen aanpakken maar hij deed het niet.

 8. Wat irritant! dat emememmmm.
  Komk uit je woorden man, be a man and not a mouse!
  Wanneer iemand niet getrouw is met zijn plicht, liegt, wandelt in onzekerheid,komt ememememmm naar voren.

  Politici zoals Liberia Peters, Anthony Godett had het als kunst. Toen kwamen hoogopgeleide, en nu is het besmet.

  Wat wil je bereiken met dat gebaar.

  Zeg gewoon waar het op staat punto!

 9. Hoorde hem op Hoyer 2. Komt de man altijd zo moeilijk uit zijn woorden. Overigens vind ik Rick Hart erg goed. Hij laat de mensen in hun waarde, maar door zijn goede en herhaalde rustige vraagstelling zetten ze soms zichzelf klem. Als ik deze man hoor, dan vraag je je af hoe hij door de selectie procedure is gekomen. Zou toch grote twijfels hebben als iemand zich zo uit. Hij wist niet meer uit zijn hoofd wat de resultaten van 2010 waren. Nou dan ben je er zeker niet mee bezig. Iedere directeur die aan zijn RvC de resultaten toont zal toch de lijn door de jaren heen kennen en presenteren?