• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Inspecteur Gezondheidszorg Jan Huurman gaat de minister van Gezondheidszorg Ben Whiteman adviseren de vergunning van ZenCity in te trekken. Dat verklaart Huurman tegenover Radio Hoyer 2 naar aanleiding van een interview met Jan de Wit gisteren.
De Wit zei in dat interview dat ZenCity over een vergunning beschikt om zorg te verlenen. Of er daadwerkelijk een vergunning was om bejaardenhuiszorg of verpleeghuiszorg te verlenen bij ZenCity bleef vooralsnog onduidelijk. Jan Huurman van de Inspectie Gezondheidszorg kon in reactie op de uitlatingen van De Wit niet bevestigen dat er een vergunning is.

Opmerkelijke beschikking
Nu blijkt dat er inderdaad een vergunning om zorg te verlenen is, maar volgens Huurman gaat het om een opmerkelijke beschikking uitgegeven door toenmalig minister Jacintha Constancia. De beschikking is volgens Huurman veel te breed gesteld en het is onmogelijk voor de Inspectie om er toezicht op uit te oefenen. Voor Huurman genoeg reden om de minister te verzoeken de beschikking in te trekken.

Huurman legt aan Rick Hart van Radio Hoyer uit hoe de vork in de steel zit

9 reacties op “‘Vergunning ZenCity moet worden ingetrokken’”

 1. En helaas @Rignald heeft gelijk..

 2. “een opmerkelijke beschikking uitgegeven door toenmalig minister Jacintha Constancia”
  Waarom verbassd em dat niets.
  Die dame had zoveel adviseurs en bakte er toch niets van

 3. Samen met de decompressie kamer geregeld zeker. Een succes deze minister.
  Toch oppassen niet nog meer bananen republiek te worden, de een zegt toe, de volgende trekt in. Het vertrouwen in de overheid is toch al niet zo groot. Misschien in een gesprek het probleem uitleggen en een andere vergunning aanbieden?

 4. @tuna, zo gaat de politiek altijd de voorgangers de schuld geven en zelf met de eer strijken. Inmiddels heeft dit clubje zonder politieke invloed wel zelf allemaal non-experts met zeer veel politieke invloed als medewerkers aangesteld wat ons weer een vermogen gaat kosten aan salarissen en toeslagen.

 5. Waarom meteen weer overbekende Curaçaose dreigementen / machtswellust? Doe eens even normaal en volwassen. Ga om een tafel zitten met àlle betrokkenen en denk / overleg OPLOSSINGSGERICHT. Daar is iedereen (!) bij gebaat en enkel zo bouw je Curaçao op.
  En ……… verboden weg te lopen als een klein kind bij het overleg. Vermoeiend!

 6. Ze mogen ”zorg” verlenen in een eigen privekliniek, maar niet gefinancieerd met onze belastinggeld! .
  Verpleegtehuis/bejaardenhuis, leuk maar wel van jouw eigen centjes!

 7. Is er ook maar iets te vinden wat er wel goed gegaan is bij de vorige regerings hobbyclub ?

 8. Moet Constancia dus maar even uitleggen. Of heeft ze het niet helemaal begrepen? Het werd netjes gebracht, maar de beschikking is natuurlijk een afgang van de eerste orde. MFK for ever? O nee, ze stopen er mee, en terecht. Zo blijkt maar weer.

 9. De namen van figuren uit Schotte 1 blijven maar opduiken en niet in positieve zin, want die vergunning heeft een vislucht.