• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURACAO – Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bezoekt vanaf morgen tot en met 26 januari het Caribisch gedeelte van het Koninkrijk. Tijdens de kennismakingsreis doet de nieuwe minister Aruba, Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden aan.

 
Plasterk start zijn bezoek op Aruba. Daar gaat hij gesprekken voeren met gouverneur Fredis Refunjol, minister-president Mike Eman, de Raad van Ministers en de fractieleiders van de Staten van Aruba. Ook brengt de minister een bezoek aan de kustwacht en is hij aanwezig  in de haven van Oranjestad waar Wubbo Ockels met zijn ‘Zero-emission’ zeilschip aankomt.

Curaçao
Maandag en dinsdagochtend is de minister op Curaçao. Hij spreekt dan met waarnemend gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede en maakt kennis met de ministers van het transitiekabinet. Verder spreekt hij politici en andere vertegenwoordigers uit het maatschappelijk veld.

Kustwacht
Dinsdagmiddag en woensdagochtend is Plasterk op Sint Maarten. Daar ontmoet hij gouverneur Eugene Holiday, minister-president Sarah Wescott-Williams en de leden van het kabinet. Het bezoek aan Sint Maarten eindigt bij de kustwacht.

Berg
Woensdagmiddag op Saba bezoekt de minister gezaghebber Jonathan Johnson, het bestuurscollege en de eilandsraad. Op donderdag maakt Plasterk kennis met een uniek stuk natuur, het regenwoud van Saba. Hij beklimt tussen 08.00 en 11.00 uur de Mount Scenery, het hoogste punt van Nederland.

Geschiedenis
Donderdagmiddag is de minister op Sint Eustatius voor gesprekken met gezaghebber Gerald Berkel, het bestuurcollege en de eilandsraad. Vrijdag maakt de minister nader kennis met het eiland en haar geschiedenis. ’s Middags vertrekt Plasterk naar Bonaire om ook daar te spreken met de gezaghebber Lydia Emerencia, het bestuurscollege en de leden van de eilandsraad.

Sociale en economische problematiek
Zaterdag 26 januari sluit minister Plasterk zijn kennismakingsreis op Bonaire af met een bezoek aan verschillende projecten op het eiland en krijgt hij uitleg over de sociale en economische problematiek van Bonaire. Hij begint zijn rondrit om 09.00 uur vanuit Playa richting Rincon en bezoekt ander andere ouderendagverblijf Cocari, de FKPD (stichting voor de zorg van personen met een lichamelijke of geestelijke beperking) en Magasina di Rei (het op een na oudste gebouw van Bonaire dat diende als opslagplaats). Aan het eind van de dag vliegt Plasterk terug naar Nederland.

4 reacties op “Plasterk komt op bezoek”

 1. @Romad. De uitspraken van Wiels zijn er. Die worden niet in NL bedacht. Een opinie daarover is dus geen voor-oordeel! Dat is hoe de leider van onze grootste partij het ziet.

 2. @Romad Ik vrees dat je gelijk hebt. Hij zal waarschijnlijk Curaçaoënaars als een redelijke menssoort beschouwen die kan luisteren naar onderbouwde verhalen. Hij zal dit veel te positieve vooroordeel ondermijnd zien worden door de ‘daadkracht’ van deze species. Lui, dom en visieloos, dat zijn Curaçaoënaars. Dat kan er bij Plastkerk niet in…

 3. Snoepreisje. Wat komt hij doen? Hij komt met de gebruikelijke door de de nederlandse media gevoede en gecultiveerde vooroordelen en zal met dezelfde vooroordelen weer vertrekken.

 4. Ben benieuwd of Wiels in zijn hok blijft. Of kunnen we er op wachten dat de inspirator van onze grootste partij ..

  Bjj deze eerste minister die Curacao weer bezoekt de zaak laat boycotten, een tolk Nederlands wil hebben en een onafhankelijkheidsverklaring laat overhandigen.

  Hem zal verwelkomen met de woorden: “Jullie hebben gedurende vierhonderd jaar ons land gebruikt voor slavenhandel en mensenhandel. Jullie rijkdom is gefundeerd op mensenhandel en het plunderen van jullie koloniën”.

  Zal herhalen dat Nederland achter de [nooit aangetoonde…] natuurlijk bronnen van Curaçao aanzit.

  Zal herhalen: “De Tweede Kamer interesseert mij geen moer en ik stuur de Tweede Kamer naar zijn moer.”

  Hij zal toelichten dat:.”Curaçaoënaars zullen nooit volledig gelijk zijn in het Koninkrijk, dat is gebaseerd op slavernij en nog steeds racistisch is”,

  Dat de Koninkrijkswetten niet deugen “In het licht van het haar toekomende zelfbeschikkingsrecht en het gegeven dat de onderwerpen die de per 10 oktober 2010 van kracht zijnde consensusrijkswetten adresseren, autonome landsbevoegdheden betreffen, mag Curaçao zich onttrekken aan de binding aan elke consensuele onderlinge regeling…”

  Maar…en ik moet zeggen, dat ie dat wel slim doet…Hij heeft wel veel invloed maar geen formele positie, dus er is geen “official” die het zegt, het is Wiels maar… De PS marionetten mogen het van hem doen of ophoepelen, net als de vorige PS ministers.