CURAÇAO – De negentienjarige E.M. is vandaag veroordeeld tot 30 maanden cel waarvan 24 voorwaardelijk voor een overval met een speelgoedpistool. Volgens de Vuurwapenwet is dit een voorwerp ‘lijkende op een vuurwapen’ en dus net zo strafbaar. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De veroordeelde heeft na zijn vrijlating drie jaar proeftijd en moet zich een week na vrijlating melden bij de reclassering voor een taakstraf van 50 uur. Het Gerecht heeft tijdens de behandeling van de zaak rekening gehouden met het feit dat de veroordeelde zijn daad heeft bekend en spijt betoonde. Ook had de man geen strafblad.

Overval
De negentienjarige man deed 17 december samen met twee anderen een poging tot een overval op een winkel. Het bleef bij een poging doordat een getuige die buiten in de auto zat, zag wat er gebeurde. De getuige begon de toeteren waarop de overvallers de benen namen. Behalve de negentienjarige man, werd ook een vijftienjarige jongen opgepakt. De zaak van de jongen vond achter gesloten deuren plaats, omdat hij minderjarig is. De derde verdachte is nog niet gevonden.

1 reactie op “Overvaller met speelgoedpistool veroordeeld”

 1. Overvallers zijn altyd erg jong. Gisteren las ik dat 60% van de jongeren
  hun school niet afmaakt. Dat is gigantisch 1 van de hoogste cijfers ter wereldd

  Zonder diploma,s dus bij voorbaat kansloos. De criminaliteit is dan de gemakkelijkste weg.
  Dat betekend dat curacao straks te maken krijgt met veel inwoners die ongeschoold zijn .
  Droevig een eiland dat zo regelrecht een onderontwikkeld land wordt.
  De verantwoordelijkheid ligt ook bij de ouders. Maar omdat die meestal ook onderontwikkeld zijn doen ze er niets aan. Velen zijn ook echt lui maar dat zit in de genen.
  Het enige wat ze doen is curacoa nog verder naar de verdoemenis te helpen door op wiels te stemmen. Dom volk dom geboren en nooit wat bijgeleerd. De meesten zullen
  zich niet aangesproken voelen omdat ze amper kunnen lezen. Zeker geen nederlands.