CURAÇAO – Een 43-jarige vrouw heeft vanochtend een taakstraf gekregen, omdat zij sieraden van haar werkgeefster heeft gestolen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het OM riep de vrouw op in verband met diefstal en verduistering in dienstbetrekking.

De vrouw was begin 2012 werkzaam als werkster bij een moeder en een dochter. Uit het onderzoek bleek dat zij diverse gouden kettingen, enkele ringen, armbanden, oorbellen en andere sieraden en edelstenen heeft gestolen. Een deel werd bij een pandjeshuis door de politie in beslag genomen. De vrouw kreeg 3000 gulden voor de sieraden, dat als collegegeld moest dienen voor haar dochter in Colombia.

Bakkerij
De vrouw kon op 8 februari 2012 worden aangehouden en werd na twee dagen met een dagvaarding naar huis gestuurd. Ze bekende haar daad en werkte daarna mee met het verdere politieonderzoek. De vrouw werkt inmiddels weer in een bakkerij en haar kinderen van 20 en 22 jaar oud wonen in Colombia. Ze was nooit eerder veroordeeld.

Taakstraf
De familie diende een vordering in van 50.000 gulden voor materiele schade. Een deel van de gevonden sieraden bleek niet meer bruikbaar, een ander deel was bij het pandjeshuis gesmolten. Het Gerecht gaf de vrouw een taakstraf in de vorm van een werkstraf van 240 uur. Als zij dit niet naar behoren doet, gaat ze alsnog voor 120 dagen de cel in. Daarnaast kreeg de vrouw een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden met een proeftijd van drie jaar. Het Gerecht Eerste Aanleg (GEA) wees de vordering van de familie af en wees het door naar de civiele rechter, waar de benadeelde partij alsnog de vordering tegen de vrouw kan indienen.

2 reacties op “Werkster veroordeeld voor diefstal”

  1. Die pandjes huizen moeten dagelijks door de politie gecontroleerd worden. Alles wat daar binnen gebracht wordt zou door de brenger verantwoordt moeten worden. Wachttijd van 3 dagen verplicht stellen voordat die voorwerpen als onderpand gebruikt mogen worden.

  2. Zo zie je maar weer dat misdaad / diefstal op CRIMIÇAO loont. Een taakstrafje (b.v.borden afwassen in een bejaardenhuis) en wat je gejat hebt, verpatst hebt, mag je lekker houden. Dat is dus nog eens snel verdiend, ja toch? Met de hartelijke groeten van de rechter (?).
    ZEGT HET VOORT :-(!