• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De plek waar het multi-functionele sportcentrum van Barber moet komen is een verlaten woestijn met bergen van onkruid geworden. Dat meldt MFK-Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas. “Het volk van Banda Bou verdient het niet op deze wijze behandeld te worden.”

 
“Het multi-functionele centrum is geen cadeau maar iets dat wij al jaren verdienen”, vindt Pisas. “Er zijn verschillende campagnes gevoerd zonder dat de zaal is gerealiseerd. Nu gebeurt hetzelfde.”

Openingen
Vorig jaar hielden de ministers van Pueblo Soberano twee openingen voor dit centrum. “De bouw was begonnen om niet lang daarna te veranderen in bergen aarde versierd door onkruid en grote gaten gevuld met water en veel muskieten. Volk van Banda Bou, vraag jezelf af: verdienen wij dit?”, zegt het Statenlid.

Geld
“Het is nu genoeg geweest”, vindt Pisas. “Wij moeten ons centrum opeisen omdat het geld niet komt uit de schatkist van de regering maar van USONA, die goedkeuring heeft gegeven voor de bouw van het centrum.” Het Statenlid wijst de vinger naar Pueblo Soberano. “Het is een grote belediging wat Pueblo Soberano heeft gedaan met Banda Bou, te komen met een grootse opening en ons vervolgens in de steek te laten. “ Pisas wil in een openbare Statenvergadering van de regering horen “wat er nu weer is gebeurd en waarom ons volk weer eens is voorgelogen.”

20 reacties op “Waar is het sportcentrum van Barber?”

 1. Waar is het sportcentrum van Barber?
  Nou wat dacht je ?
  Het is er niet !

 2. @tuna, ik zou het eerlijk gezegd niet weten. Vorige regering was wel voordelig voor de vliegtuigmaatschappijen en voor Omundo waar o.a. Jamaloodin onze belastingcenten aan het verkwistne waren en de mooie fotos van Soemanta!

 3. Curaçao moet wel met de tijd meegaan. En die buschauffeurs kunnen omgeschoold worden tot trambestuurders of conducteurs. En wie wil mag zijn bliki sardienchi blijven rijden, maar ontneem de mensen niet om met de moderne tijd mee te gaan.
  De passagier wil ook een beetje gemak in het openbaar vervoer.

 4. Heb liever een tramlijn naar Bandabou. Aruba heeft al een tram, waar blijft de Curaçaose tram? Gezien het aantal mensen die niet fatsoenlijk auto kunnen rijden is zo’n tram een veiliger vervoermiddel. Het is gemakkelijker en voor iedereen toegankelijk.
  Hoop dat deze regering dit mogelijk maakt want naar Bandabow rijden in een bliki sardientchi is ook geen optie meer. Al die geuren die in zo’n busje op je komen, gatver.

 5. Even los van het feit dat het sportcentrum er niet komen gaat.
  Hier bij Willibrordus is ook zo’n mooi veld, compleet met kantine/clubgebouw.
  Weet je hoe vaak het de laatste 4 jaar gebruikt is?
  4 keer denk ik, als ik naar boven afrond. Volgens mij zijn wij niet van die sporters, het moet er komen omdat we onze zin willen en vervolgens is het zonde van het geld en de moeite. Een Mac Donalds wordt beter gebruikt, zet die er maar neer……

 6. Ik begreep dat Usona de verdere betalingen heeft stopgezet aangezien eerdere betalingen voor dit project niet zijn besteed voor het doel waarvoor het bestemd was………
  Hopelijk komt de regering of het OM nu in wel eens in actie.
  ( en daarna bij enkele niet nader te noemen (ex-) politici).

 7. IK herhaal het maar weer eens: Is er ook maar iets te vinden wat er wel goed gegaan is bij de vorige regerings hobbyclub ?

 8. Goh wat weten we het nu allemaal goed.
  Toen er verantwoording moest worden afgelegd wist niemand ergens iets vanaf.
  Bah. Wat een kinderlijke en onwaardige vertoning.

 9. @ww, USONA heeft dat geld aan de regering Schotte overgedragen. Vanaf het moment van overdracht ligt de verantwoordelijkheid bij de regering Schotte en die zei ank je wel en Gerrit ging weer op reis met zijn entourage van assitentes en fotograven. Maar hoeveel stemmen heeft MFK in Banda Abou gescoord ?

 10. Weer een duidelijk voorbeeld van NOS MES NO POR.

 11. Simpele vraag voor WW
  Wie moet garant staan voor gelden van sportparken bij USONA?

 12. ww, USONA zal bepaalde dingen betalen. infrastructruur zal door de overheid dienen te worden gedaan. Daarna voert USONA niet uit. Bij projecten van de USONA dienen de ambtenaren hun werk te doen, hebben ze ineens te maken met deadlines en kan er inderdaad niet gegraaid worden (regels om iedereen een kans te geven om mee te bieden). Onder deze regels had de regering Schotte dus geen zin en is er niets mee gedaan. ALs PIk ballen had gehad had hij dit besproken met de MFK en PS en MAN maar het is duidelijk gebleken dat Pik een meeloper is.

 13. Even serjo , die mensen van banda bou , of barber en omgeving hebben al die gedoe niet nodig . weet je wat wij willen na banda bou ,,,, luz licht op die soft bal park na rio magdalena , Waar die meisjes kunnen sporten , s,avonds . softbal dat zijn wij goed in … pariba ja veel lichten . wij worden nogggggg steeds gedicrimineerd na banda bou. ladron nan ,,….

 14. Pisas aka Pias; Nu heb je een grote mond en gooi je weer lekker met modder, Was het niet dat vanaf 10-10-10 door de MFK een financiele wanorde is gecreerd. Begin eerst daar eens te kijken, MFK was een 100% graai cultuur,
  Nu meer en meer de waarheid boven komt drijven, zie je je baas al rennen.
  Jullie “de MFK “hebben de pot verteerd.

 15. FF lezen:

  Het geld komt niet komt uit de schatkist van de regering maar van USONA, die goedkeuring heeft gegeven voor de bouw van het centrum.

  Heeft niets met het vermeende stelen van de MFK te maken (of de MFK zou ook het potje van de USONA moeten hebben leeggeroofd). Als het geld in een potje van USONA er is moet lijkt mij het centrum zo snel mogelijk gebouwd worden en heeft de heer Pisas een puntje, oppositie voeren heet dit ….

 16. Op Barber was al vanaf dag 1 het duidelijk dat er niets zou komen. Zoals het met vele beloftes gaat en zogenaamde financieringen. Maar kennelijk dringt bij vele stadse mensen nog niet door dat Bandabou niet behoord tot Curacao. Al laat de politiek dat dagelijks merken aan de bandabouers.
  Er was een goedkeuring van tientalle miljoenen om een compleet centrum te realiseren op Barber en de regering voor MFK gaf GEEN toestemming nog de latere regeringen! Reden, er kon niet genoeg gegraaid worden met die gelden en zouden WERKELIJK gespendeerd moeten worden aan dat project!

 17. Pisas vraagt zich het volgende af: Volk van Banda Bou, vraag jezelf af: verdienen wij dit?”, zegt het Statenlid.
  Nou weet ik zeker dat de USONA (makamba centen) dat geld aan de regering Schotte heeft gegeven, dus waarom dient Pik zijn klacht niet in bij Gerrit Schotte ?

 18. MFK en PIK zelf heeft niets gedaan voor het volk van Banda Bou. In plaats van actief dit plan te ondersteunen was hij sitl en liet toe hoe de MFK en de MAN het land leegroofde!

 19. misschien om dat de regering van oktober 2010 – augustus 2012 alle potjes heeft leeggemaakt voor al die mooie dienst c.q. vakantie reisjes. Was het niet Codett die hier in 2011 melding van heeft gemaakt. kruip a.u.b terug onder steen waar je vandaan komt.

 20. Tja MFK.
  Hadden jullie wellicht toch iets minder moeten graaien in die schatkist. Dan had er wellicht nog wat ingezeten voor de bevolking.
  Nu komt dit geklaag op mij over als dat de MFK uit een stelletje farizeërs bestaat en wanneer ik dan even nadenk moet ik tot de conclusie komen dat dit niet ver van de waarheid is.

  Pisas is net zo schaamteloos als de overige MFK’ers. Zelf zoveel mogeljk in de achterzak steken en ondertussen wijzen naar anderen.
  Alleen op Curacao