• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Het bezoek van de Admiraal aan Aruba en Curaçao heeft niks te maken met de misdragingen van de Nederlandse mariniers”, laat Vanessa Strijbosch, woordvoerster van De Commandant der Zeestrijdkrachten vice-admiraal Matthieu Borsboom, weten.

Begin maart werden vier Nederlandse mariniers op Aruba opgepakt in verband met het gebruik van harddrugs. De Commandant van de vier kreeg het gerucht te horen dat de mannen in het bezit waren van drugs. Er werd een onderzoek gestart en de drugs werden inderdaad gevonden. De mariniers zijn aangehouden in verband met overtreding van de opium wet, zijn geschorst en naar Nederland gestuurd. Hen staat waarschijnlijk een oneervol ontslag te wachten.

‘Zero tolerance’
“Het bezoek van de Admiraal aan Aruba en Curaçao heeft niks te maken met de misdragingen van de Nederlandse mariniers”, laat Strijbosch weten. “Wel willen wij duidelijk maken dat Defensie een ‘zero tolerance’ beleid ten aanzien van drugs heeft”. De woordvoerster denkt niet dat er extra maatregelen worden genomen door de incidenten op Aruba. “Defensie heeft al een zeer streng beleid als het gaat om drugs.  Er wordt al veel voorlichting gegeven en het is algemeen bekend dat drugs ten strengste verboden zijn.”

Streng
Commandant Borsboom vertelde zaterdag aan Versgeperst.com dat hij geen kennis heeft van zaken die op dit moment spelen op Curaçao en dat de incidenten op Aruba los staan van de mariniers op ons eiland. Ook hij benadrukte hoe streng de Koninklijke Marine omgaat met drugsgebruik. “Er is een duidelijk beleid binnen de Marine en we zijn heel pro-actief. Drugs worden niet geaccepteerd en wanneer dit wel het geval is, worden er onmiddelijk maatregelen genomen. Iemand die betrapt wordt op gebruik wordt geschorst, direct naar Nederland gestuurd en tevens oneervol ontslagen.”

Voorlichting
“Wij zijn een professionele organisatie en wij doen ons best om dat ook uit te stralen”, gaat Borsboom verder. “Binnen de Marine wordt er continu gehamerd op de maatregelen. Wij willen dat de omgeving ook ziet dat wij geen drugs tolereren.”

Commandant Borsboom in de polyesterwerkplaats

www.versgeperst.com