CURAÇAO – De rechtszaak in hoger beroep tegen de twee broers D. en D. is gisteren behandeld. De mannen werden eerder door het gerecht in de Eerste Aanleg veroordeeld tot zes en zeven jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag en illegaal vuurwapenbezit. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De politie wist de mannen tegen te houden op het moment dat zij een supermarkt wilden beroven. Een achtervolging door het Arrestatieteam (AT-team) liep uit tot een schietpartij over en weer.

Zware wapens
De mannen werden aangehouden met een aantal zware vuurwapens in de auto waaronder een M-16, een UZI, pistool en een revolver. Uit onderzoek blijkt dat de vuurwapens zijn gebruikt in het vuurgevecht waarbij niemand gewond is geraakt. De advocaat-generaal bekritiseerde dat in deze zaak in een woonwijk is geschoten en het veel erger uit de hand had kunnen lopen. Er werden zelfs kogelfragmenten gevonden in schuttingen van nabij gelegen woningen.

Appel-zaak
In deze appel-zaak is door de advocaat-generaal de eis tot een gevangenisstraf voor beide, acht jaar geworden. Het Hof (drie rechters) spreekt haar vonnis uit op 5 februari om 13.45 uur.

1 reactie op “Schutters Alablancaweg in hoger beroep”

  1. Ik lees dat dit spul ook ‘veel berouw’ heeft van hun handelwijze …………. ook zeker allebei het wel bekende lokaal IQ van 44. Per persoon, dat nog net wel.