CURAÇAO – Het Hof heeft gisteren in hoger beroep de zaak tegen J.G., E.A. en L.L. behandeld. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De drie mannen werden op 25 maart vorig jaar op zee aangehouden door de kustwacht. De drie vervoerden via de vissersboot ‘For your eyes only’ ongeveer 167 kilo cocaïne.

De mannen voeren richting Piscaderabaai en maakten buiten territoriale wateren contact met een andere boot. De kustwacht zag op radarbeelden dat iets niet klopte. Op het moment dat de kustwacht de boot onderschepte dreven de balen met drugs op zee. Volgens de verdachten kloppen de radarbeelden niet.

Straf
Bij het Gerecht in de Eerste Aanleg werd het trio reeds veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Alle drie de mannen gingen bij het Hof in hoger beroep omdat zij menen onschuldig te zijn. Volgens het OM zijn de radarbeelden van de kustwacht het harde bewijs in deze zaak. Twee verdachten waren op het moment van hun aanhouding in dienst van de sleepbootmaatschappij Kompania di Tou Kòrsou (KTK) en de derde verdachte was werkzaam bij Swissport op luchthaven Hato. De eis in appel van de advocaat-generaal was wederom zes jaar cel voor allen. Het Hof spreekt haar vonnis uit op 5 februari om 13.45 uur.

www.versgeperst.com