CURAÇAO – Het Antilliaans Netwerk organiseert vandaag in Kas di Kòrsou in Den Haag een themabijeenkomst over de Caribische visie op buitenlandse betrekkingen in het Koninkrijk. Gastsprekers zijn Arthur Kibbelaar en Andy Lee, directeuren Buitenlandse Betrekkingen van Curaçao en Aruba.

Diverse vraagstukken kunnen aan de orde komen, zoals: wat zijn anno 2013 de vitale belangen van de Caribische Landen? En welke voordelen bieden de LGO-relatie (Landen Gebieden Overzee) met betrekking tot de EU (Europese Unie) en de Caribbean Basin Trade Partnership Act met de Verenigde Staten?

Vraagstukken
Maar ook de vraag hoe Aruba en Curaçao momenteel aankijken tegen de Forward Operating Locations (FOL’s), de Amerikaanse spionagevliegtuigen ten behoeve van de drugsbestrijding die gestationeerd zijn op de eilanden. En tot slot vraagstukken over handel en buitenlandse betrekkingen. Iedereen is van harte welkom op het Kabinet van de Gevolmachtigde minister van Curaçao (Curaçaohuis). De inloop is vanaf 19.15 uur Nederlandse tijd, de bijeenkomst start 20.00 uur. Entree is gratis. Aanmelden kan via e-mailadres roos@antilliaansnetwerk.nl.

www.versgeperst.com