• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – ZenCity is vrijwel afgerond. De vergunningen zijn rond en het wachten is nu op zowel lokale als internationale patiënten. Dat zegt Jan de Wit van ZenCity. Een vergunning voor de verlening van bejaardenzorg of verpleeghuiszorg in ZenCity is bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg echter niet bekend.

ZenCity is een park met bungalows, appartementen in een veilige omgeving geschikt voor ouderen. Een omgeving waarin acute zorgvragen direct kunnen worden beantwoord via de meldkamer op het medisch centrum. De Wit betreurt de berichtgeving in de media als zou het park gefinancierd worden met 100 miljoen gulden uit het AVBZ-fonds. Dit zijn volgens hem verhalen uit het verleden.

Geen vergunning
Of er daadwerkelijk een vergunning is om bejaardenhuiszorg of verpleeghuiszorg te verlenen bij ZenCity blijft vooralsnog onduidelijk. Volgens De Wit is er een vergunning om zorg te verlenen. Jan Huurman van de Inspectie Gezondheidszorg kon tegenover Radio Hoyer 2 niet bevestigen dat er een vergunning is. “Een vergunning is bij ons niet bekend. Of het zou zo moeten zijn dat er een vergunning is om thuiszorg te verlenen, maar ook dat is bij de Inspectie onbekend”, aldus Huurman.

Jan De Wit legt aan Rick Hart van Radio Hoyer uit dat ZenCity niet alleen uit patiënten zal bestaan.

7 reacties op “Vergunning ZenCity onduidelijk”

 1. Trouwens zoveel hulpeloze bejaarden wonen niet eens op Curacao. De Curaçaose bejaarden zijn vrij fit en ondernemend, net las vroeger.
  Het laatste wat je moet doen is mensen het idee geven dat ze zelf niets meer kunnen, het is vragen om moeilijkheden/geldverspilling.
  Terwijl de overheid in Nederland familieleden stimuleert om zelf voor de ouderen te zorgen zoals op Curacao, denken een paar slimmeriken het oude Curaçaose systeem zomaar te op de schop te doen, om GELD.

 2. @DesmondLegrio, deze ”projecten” moeten ook te vergoeden zijn door onze overheid cq belastingbetalers. Tempu di gasta plaka pa koi loko a pasa pa hisotria.
  Dit betekent dat harde werkers/belastingbetalers dit project moeten gaan subsidiëren, dit kan toch niet.

  @Ergernos, zo is dat, dat heb ik ook over de radio gehoord.
  Sommige mensen leren het echt nooit!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Hoe zit het met de vergunning van dos santos en dat bouwwerk bij Caracasbaai?

 4. Dit is een grote oplichterij. Dit is een gewoon woonproject waarbij men al onder het mom van toertische voorzieningen bepaalde douceuertjes in de wacht heeft weten te slepen. Het project was nooit bedoeld voor bejaarden! Die onzin is pas achteraf gekomen en daar hoopte men geld voor te ritselen. Dit stinkt!

 5. Het is een schande dat economische projecten maar niet van de grond komen op Curacao omdat er moeilijk wordt gedaan over vergunningen.

 6. Terwijl men in Nederland af wil van verpleegtehuizen willen anderen, mensen juist afhankelijk maken van zorg in instellingen. Om zo’n instelling te laten draaien heb je veel patiënten nodig en om dit te bekostigen moet de overheid het betalen.
  Instellingen zijn uit de mode, mensen willen tegenwoordig liever thuis blijven wonen met thuiszorg, wat veel goedkoper is!!!!!

 7. Heb begrepen dat de miljoenen met tientallen zijn opgeschroefd. Wat een toestand alweer.