• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Statenlid Gerrit Schotte heeft in een brief aan premier Daniel Hodge de begroting 2013 bekritiseerd. De begroting werd vandaag behandeld in de Staten. “Gezien de redenering van het College financieel toezicht (Cft) is te constateren dat de begroting niet in overeenstemming is met de Rijkswet en de aanwijzing.”

“Met de gekozen aanpak lijkt het er op dat de regering louter een (cosmetische) oplossing presenteert om de Gewone Dienst op papier structureel sluitend te krijgen eerder dan een weloverwogen beleid ter oplossing van het probleem in kwestie. Wij delen de mening van het Cft dat dit puur vanuit een begrotingstechnische oogpunt aanvaardbaar is”, schrijft Schotte. De brief is ook gestuurd naar de voorzitter van het Cft en de minister van Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk.

Regeringsverklaring
Hodge las voor de aanvang van de behandeling van de begroting een regeringsverklaring voor. Hij benadrukte dat Curaçao in een zeer moeilijke sociaal-economische situatie zit en legde het plan van aanpak van het transitiekabinet uit. Zo belooft kabinet Hodge dat er snel duidelijkheid komt over de verhoging van de pensioensleeftijd, bouw van het ziekenhuis en dat er snel een herstelproces opgestart wordt in verband met de financiële situatie waarin Curaçao verkeerd.

Commissie Marcha
Maar MFK-leider Schotte is niet onder de indruk. “Wij hebben in de media vernomen dat de Commissie Marcha, die door de huidige minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn zou zijn aangesteld, pas in maart 2013 de minister zal adviseren over een nieuwe regeling ouderdomsvoorziening (AOV). In dit geval zal voor de periode tussen 1 februari 2013 tot en met de inwerktreding van de nieuwe Landsverordening Ouderdomsverzekering en de introductie van de Basis Ziektekostenverzekering additionele dekking gezocht moeten worden.”

Toezicht
Verder acht de MFK de aanpak die de regering heeft gekozen voor het oplossen van de problematiek rondom de Stichting Wegenfonds niet optimaal. “Wij zijn van mening dat aangezien de kern van het probleem het gebrek aan toezicht vanuit het ministerie van Financiën betreft, het de taak is van de regering om ervoor zorg te dragen dat het toezicht aangescherpt wordt”, schrijft Schotte in de brief.

Brief van Schotte aan premier Hodge:

[scribd id=120851293 key=key-1bmdjx6257pfbrcen3yw mode=scroll]

14 reacties op “‘Begroting niet in overeenstemming met Rijkswet’”

 1. Waarom zou ik toch opeens aan Lance Armstrong moeten denken als ik Gerrit Schotte hoor en lees? Lance hield het langer vol…

 2. Schotte zei destijds: de Rijkswet is niet in overeenstemming met de begroting. Dus Rijkswet wijzigen of opheffen. En weg vloog hij naar een of andere duistere afspraak in het buitenland. Voor Schotte was het (zijn) leven niet zo moeilijk. Gelukkig zijn de onnozelen van geest!

 3. Hoe meer meningen, hoe beter. Teveel informatie kan er nooit zijn. Maar waar het wèrkelijk om draait is wat werkelijk WEL gaat gebeuren en niet die eindeloze SPROOKJES, b.v. over dat nieuwe ziekenhuis waar geen geld voor is, etc. etc.

 4. @ Jackson. Maar is de PAR het eens met de begroting?

  Die vraag van jou betekent, dat je het al weet, want als ik het weet moet jij het ook weten. Zo niet even een tripje of telefoontje naar de PAR-sede en je hebt het antwoord.

 5. En nu ineens is de aanwijzing en rijkswet wel van belang voor Schotte en 2 jaar lang niet?

 6. Beetje hypocriet allemaal..

  Maar is de PAR het eens met de begroting?

 7. Gerrit, wat een boefje ben je toch. Zouden al deze maatregelen wellicht niet nodig geweest zijn als jij de financiele zaken beter had beheert? Verder zou ik je adviseren om een spelling check Nederlands te downloden. In een officiele brief kun je je geen fouten veroorloven als Konklijk ipv Koninklijk of dreit, ipv dreigt.

 8. [quote] In totaal is er dus voor een bedrag van minstens 162,5 miljoen geen dekking gepresenteerd in de meerjarige begroting. De begroting 2013 en meerjarenraming is hierdoor in feite materieel niet sluitend.[/quote]

  Ach ach Gerritje de raaf, die 162,5 miljoen die graai jij toch gewoon even bij je vriendje uit Italie. Daar ben je tenslotte meester in.

 9. Gerritje, zou het kunnen dat het Cft wel het vertrouwen heeft in onze nieuwe regering, daar waar ze jou niet vertrouwden als ze je zagen, laat staan als ze je niet zagen.
  Kort samen gevat, de druiven zijn zuur hè !

 10. Schotte is niet in overeenstemming met onze Rijkswetten. hij heeft uit de kas gegraaid en zal moeten zitten in Mira Shelu.

 11. Zullen we afspreken dat we de vragen van Schotte gaan beantwoorden nadat hij de 2 jaar geleden (!) door Wiels gestelde vragen over de tientallen benoemingen van MFK onbenullen op hogere overheidsfuncties heeft beantwoord?

 12. Wie is weer aan het woord? Ja hoor onze enige echte Gerrit Schotte. Er komt schandaal achter schandaal naar buiten over onze vroegere premier en zijn partij, maar meneer blijft het hoogste woord voeren. En ik heb begrepen dat dit nog maar het begin is en dat er nog meer schandaal naar buiten komt. Ra ra ra.

 13. Wat een onbenul is het ook, alles hebben ze in het werk gesteld om het CFT te omzeilen, en nu gaan slimme jongetje zeuren, wat laat je je toch in de broek kijken Gerrit.

 14. Zou zo leuk zijn als ome Ronald Plassterk de begroting goed zou keuren, Is GS het tenminste weer oneens met Nederland.