• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

23 reacties op “Wiels over voeding: ‘Er is echt werk aan de winkel’”

 1. Wiels verwart de culinaire opvoeding van enkele stammen in Afrika met de slavengewoontes van hier. Het is inderdaad zo dat hier en daar in Centraal-Afrika meisjes werden vetgemest om uitgehuwelijkt te worden. Ik heb never nooit enige aanwijzing gevonden dat zoiets ook op Curacao gebeurde. Lijkt me ook volkomen onlogisch in een slavengemeenschap.

 2. @M h à van velthoven, op 21-01-2013 om 11:43 schreef:
  Zolang men op Curaçao 7 gulden moet betalen voor b v broccoli en dat is maar een spelden kopje.zo zijn er tal van voorbeelden.
  Beste M h à van Velthoven, broccoli, bloemkool, prij en ander Ned (Eur) groenten moeten worden ingevlogen van daar het zo duur is.
  Ik wil u erop wijzen dat er ook komkomber chiquitu, Curacauce berenhein(obergine) kolo(stoba), pampoena, komkomber stoba, calbas largu, warmoes, enz te koop is en die zijn niet zo duur. Dus u hoeft geen broccolie enz te eten, once in a wile is genoeg toch? Dus gezond hoeft niet al te duur te zijn.

 3. Zolang men op Curaçao 7 gulden moet betalen voor b v broccoli en dat is maar een spelden kopje.zo zijn er tal van voorbeelden. Is het toch een pobleem, gezonde voeding ,goedkoper
  Fast voedsel. O b 20 procent dan kom je al heel eind..

  wat ook kan fast foot gezond maken??????? Maar dat is pobleem !,,

 4. @Marie, Vlees past in een gezond eetpatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Vlees kan ook veel verzadigd vet bevatten, behalve de magere varianten. De aanbevolen hoeveelheid eiwitrijke producten is 100 tot 125 gram per dag

  Wel kan men denken aan bv extra heffing op McDonalds en KFC producten.

 5. Subsidie op beef vervangen door subsidie op groenten dan maar, sr. Wiels

 6. ‘Nederlanders eten niet gezond genoeg’
  Laatste update: 5 oktober 2011 14:18 info
  BILTHOVEN – Vrijwel alle kinderen vanaf 7 jaar (98 procent) eten niet genoeg groente. Volgens de normen zouden ze drie opscheplepels groente per dag moeten eten.

  Foto: ANP
  Dat blijkt uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat woensdag is gepresenteerd.
  Ongeveer 84 procent van de volwassenen komt niet aan de norm die voor hen geldt: vier opscheplepels per dag. Nederlanders eten ook te weinig fruit en vis. Bovendien werken ze te veel ongezonde vetten naar binnen

  Maandag 21 januari 2013. Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

  EEN KONINKRIJKSPROBLEEM DUS

  Basselman als je zo doorgaat verdrikt je binnenkort in je gifpot. Goed komentaar Martijn

 7. Bespreken met Plasterk, want gevolg van slavernij.

 8. O ke Wiels, Het volk heeft voor jou gekozen. En dat is niet om te praten maar om te doen. Je bent in een positie om een goed gezondsheidsbeleid op te stellen. Beginnen met verlagen van de vergunningen die worden uitgegeven aan al die fastfood tentjes. Bepaal een maximum aantal per X inwoners. O ja en stel fastfoodaccijnzen in. Verlaag de prijzen van gezond eten. Enz enz…Dit is zeker een impopulaire actie die je stemmen gaat kosten.

 9. @ Meneer Baselmans Je moet niet zo zeuren over de waterkwaliteit van Curacao. Verder kun je zeggen dat er hier op Curacao volop gif op het voedsel wordt gespoten, maar het meeste voedsel komt toch uit het buitenland. Houd toch eens op met je complottheorieen! Je weet zo goed de vinger op de zere plek te leggen en je kritiek is bijna altijd terecht en heeft een grond, maar door het zo zwaar te overdrijven met complottheorieen van BEWUST mensen willen vergiftigen, neemt niemand je meer serieus. Dat is jammer, want veel van je kritiek is ansich volkomen terecht.

 10. halooooooooooo

 11. Zei Wiels, terwijl er de komende tijd nog minimaal 5 fast food restaurants worden geopend. Dit keer wordt de area Caracasbaai en Jan Thiel door de ‘fat suppliers’ onderhanden genomen.

 12. Wiels wordt bij elkaar gehouden door anabolen en dat durft te praten over gezond eten, man ga je dosis nou maar weer vlug nuttigen.

 13. Laat hem bij zichzelf beginnen.

 14. voorlichting heeft geen enkele zin.
  eerst moeten de mensen een fatsoenlijke opleiding/scholing krijgen om dit probleem te kunnen begrijpen.
  mensen zonder opleiding, zullen zich niets van voorlichting aantrekken.
  deze gaan gewoon door met fout eten.
  trouwens groente en fruit zijn onbetaalbaar op dit eiland.

 15. Wiels is bij uitstek ongeschikt hierover te beginnen.

 16. Ik denk dat het heel goed is dat er door de overheid wordt stilgestaan bij het ongezonde voedingspatroon van veel van onze eilandbewoners. Ik ben het op veel punten met Wiels eens. Wat ook extreem zou bijdragen aan een beter voedingspatroon is als gezonde voeding makkelijker en goedkoper beschikbaar zou zijn. Eerder heeft hij wel eens gezegd dat je fruit en groente ook niet bij de supermarkt moet kopen omdat het daar te duur is. Als je voor gezonde voeding veel meer effort moet doen is een ongezonde keuze makkelijk gemaakt. Hier zie ik dan een belangrijke rol van de overheid. Maar gezonde voeding mogelijk voor iedereen door ervoor te zorgen dat het op meerdere plekken verkrijgbaar en ook te betalen is. Zet desnoods een extra tax op ongezonde voeding. Want gebrek aan kennis is niet altijd het grootste probleem.

 17. Hij moet natuurlijk bij zichzelf beginnen.

 18. Meneer Wiels, waarom in godsnaam bent u de politiek ingegaan? U doet het namelijk voortreffelijk als maatschappelijk werker.

 19. Curaçao schijnt het land te zijn met het meeste diabeten (waar een eiland groot in kan zijn). Als dit zo doorgaat gaat Curaçao failliet vanwege de hoge zorgkosten die dit met zich meebrengt. Wie weet komt dit door de rook van de Isla, milieudienst!

 20. Wat ik vreemd vind is dat het net aan een van de ongezondste man gevraagd wordt! Zo lang een land de fastfood ketens als paddenstoelen uit de grond laat komen en toe staat dat er volop met gif gespoten mag worden op ons voedsel wat wereldwijd op de verboden lijsten staat. Un als een land toe staat mensen via het water te vergiftigen maar ook via de ISLA waar is het hypocratisme dan hoger als dit land? Men vermoord mensen BEWUST om zo een selectie toe te passen.

 21. De voeding hangt duidelijk samen met OPvoeding, waar niet alleen voor hetgeen er gegeten wordt een taak ligt.

 22. Ieder pondje gaat door het mondje.

  Als ik zie hoeveel mensen met een groot overgewicht zonder schaamte McDonalds binnenstappen dan is iedere verdere aktie gewoon overbodig.

  En dan bestellen ze naast de dubbele Quarterpounder met Biggie Size french fries ook nog een, jawel – heus waar, DIET cola!

 23. Eerst maar even pensioenen en AOV regelen, dan ouder worden.