• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – MFK-leider Gerrit Schotte ziet geen reden zich over vier jaar opnieuw verkiesbaar te stellen. “Als er geen hervormingen in het kiesstelsel komen, is er voor mij geen reden om mee te doen aan de verkiezingen”. Schotte zegt zich niet te kunnen vinden in het huidige kiesstelsel.

 
“Ik kan mij niet vinden in een stelsel waarin de bevolking geen enkele garantie heeft dat politici met de meeste stemmen ook daadwerkelijk gaan regeren.” Volgens de MFK-leider kun je door het huidige kiesstelsel te makkelijk weggaan met een zetel en noemt dit “zeteldiefstal”. Welke hervormingen of vernieuwingen de oud-premier in gedachten heeft is nog niet duidelijk.

Onenigheid
Juli vorig jaar zegde voormalig MFK-fractievoorzitter Dean Rozier zijn vertrouwen op in de coaltie. Als gevolg hiervan nam Rozier een maand later zijn zetel mee en kwam het kabinet van Schotte ten val. Dit leidde een maand later tot de bezetting van Fort Amsterdam omdat de ex-premier weigerde de handdoek in de ring te gooien. Op 19 oktober, de dag van de verkiezingen, kwam de MFK als tweede grootste partij uit de bus. Maar door onenigheid met de winnaar van de verkiezingen, partijleider van Pueblo Soberano Helmin Wiels, stond de MFK alsnog in de kou.

56 reacties op “‘Ik zie geen reden om mij verkiesbaar te stellen’”

 1. @pikatje, achter de tralies ja. Kan hij er al aan wennen voor wanneer hij in Bon futuro zit

 2. Marcus, op 18-01-2013 om 02:58 schreef: Shon Schotte: Hou dan op met zeuren en ga voor de Dijsjes werken.

  Aan de pomp achter de tralies ?

  (weet niet of dat net zo aanvoelt als in ‘n auto met kogelvrij glas, of iets anders)

 3. Shon Schotte: Hou dan op met zeuren en ga voor de Dijsjes werken. Vertrek nu uit de politiek. Be a man and not a mouse.

 4. Skotter, atrobe bo ta yora?

 5. eigenlijk bedoelt hij te zeggen met;als er geen hervormingen in het kies stelsel komen”dat wanneer de screening niet word afgeschaft hi geen kans maakt.

 6. “Wij ook NIET”
  Nu hij niet meer kan rekenen op GEKOCHTE stemmen en er nog maar een handjevol ezels blindelings achter hem zal staan kan hij beste met de staart tussen de poten aftaaien (;p)
  Wanner kan ik mijn “Sosten Karchi” nog ff cashen?????
  AyoScotti …… GAME OVER !!!!!!!!!!!!!!!!

 7. @ HEleonora: “…. Stoelwarmer in de Staten….”

  🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

 8. Schotte: ‘Ik zie geen reden om mij verkiesbaar te stellen’.

  Het eiland: ‘Klopt, wij zien die reden ook niet.’

  Zijn we het toch een keer met Schotte eens. Dacht dat ik die dag nooit zou beleven !

 9. Fabita, op 17-01-2013 om 17:02 schreef: Pakiko bo ta kere ku ta makamba ta skirbi aki?

  Misschien beheerst meneer Schotte het Nederlands nog het beste. (6)

 10. En dat hij nooit meer dopor de screening gaat komen lijkt me inderdaad de hoofd reden om zich niet meer verkiesbaar te stellen.

 11. @ KID Creole.
  Pakiko bo ta kere ku ta makamba ta skirbi aki? Danki Dios tin hopi YdK ku ta usa nan sentido. En als Schotte echt dacht dat hij door de screening zou komen, dan zou hij zich echt weer verkiesbaar stellen, kan hij doorgaan met graaien en reizen.

 12. helaas Schotte is een beroeps leugenaar…………..
  dus hij zal ook nu wel weer niet de waarheid spreken…..

 13. Het is niet een kwestie van ‘willen’ maar een kwestie van ‘kunnen’.

  De correcte uitspraak zou dan ook geweest zijn: “Ik KAN mijzelf niet verkiesbaar stellen”.

 14. De enige echte reden waarom Schotte zich niet verkiesbaar wil stellen is dat hij weet dat hij niet door de screening komt.

 15. Wat een drama queen!

 16. gaat u sluipend het land uit?

 17. Maria, op 17-01-2013 om 13:57 schreef: je spreekt met Mevrouw Creole, van mij mag Schotte ook wegbijven. wat heeft hij voor jou gedaan?

  Van mij mag ie blijven, hoor, maar dan moet hij wél wat voor me doen.

 18. And he really believes in it. And even worse: there are people that believe the crap comming out of his mouth.

 19. Laten we de dag van de vlag afschaffen en in plaats daarvan de dag gaan vieren dat Schotte vertrekt.

 20. Kid creole, je spreekt met Mevrouw Creole, van mij mag Schotte ook wegbijven. wat heeft hij voor jou gedaan?

 21. Goed zo. Hij had het jaren eerder moeten bedenken. Wegwezen. Leuk voor zijn kiezers. Zonde van hun stem.

 22. @Carlos:Voordat je het over de concessies in de haven gaat hebben, zal je je toch beter moeten informeren.

  Des te schandelijker het is dat onder andere Helmin Wiels het document niet eens goed gelezen heeft.

  Sterker nog, de president commisaris van CPA is van de PS.

 23. hahaha….blijft een grapjas!!!

 24. Whaaaaaa wij ook niet boef !

 25. Nieuwe naam voor de Schottega(t)weg !,,
  Schotteisweg !, halelua !!!!

 26. Beloofd = beloofd!

 27. Dit is nu al op afstand het beste nieuws van 2013; MFK bij de volgende verkeizingen aangevoerd door Pik Pisas en Thodé. Ik schat 1 zetel…

 28. Skotte = Fluim van klasse 🙂

 29. Kid Creole ga spelen met je andere bandleden,

  Hoe heet die bekende band uit de jaren 70 tig ook alweer Kid Creole and the Coconuts

 30. a gut, een kind dat niet meer mag mee spelen en nu stoer roept dat ie niet meer wil meespelen………dat is lang geleden……….kleuterschool

 31. Heer Schotte, wie had ook alweer de eerste gesprekken met PS na afgelopen verkiezingen??? Wie had zich destijds arrogant opgesteld en veel te hoge eisen gesteld? Lag dat aan de kiesstelsel of de houding van jou c.q. MFK? De pot verwijt de ketel…

 32. thank god……….

  @kid creole
  gefrustreerd??????????

 33. @ Creools Kindje
  Als je ook maar een beetje van Curacao houdt, dan weet je dat die Schotte niets goed kan doen voor dit eiland. Vanwaar je tomeloze haat tegen je eigen eiland wat je kennelijk met Schotte en consorten naar de vernieling wil helpen? Ik ben het niet altijd eens met Wiels, maar die heeft in ieder geval een belangrijk ding begrepen: Curacao moet op weg naar onafhankelijkheid haar zelfbewustzijn en trots (her)vinden en dan aan de slag gaan! Lieve jongen toch, hoe kun je voor die plunderende Gerrit zijn, die zich alleen bekommert heeft om zijn eigen zakken te vullen? Sinds wanneer ben jij overigens degene die bepaalt wie ‘er iets te zeggen heeft’ op dit eiland?

 34. Wat een zegen, nooit meer Schotte. echter, morgen heeft meneer vergeten wat hij vandaag heeft beweerd. Is ook vergeten dat hijzelf door zetelroof een politieke baan heeft verworven en ons land naderhand in de misere heeft gestort. Bai gaña baka en hoepel op voorgoed!

 35. Nou Gerrit, je komt toch niet door een screening dus hoef je je ook niet verkiesbaar te stellen. Ajo Gerrit

  @ Kid Creole, iedereen heeft hier hetzelfde te vertellen, namenlijk met een stem bij de verkiezingen. Sommigen gebruiken hun verstand er ook bij, wees er maar blij om.

 36. Heel veel mensen zullen blij zijn. Wat heeft Gerrit voor de arme bevolking gedaan?????????
  We zullen zien wat er nu allemaal gaat gebeuren. Want er wordt heel heel veel beloofd, maar heel heel weinig gedaan.
  Beginnen jullie met de scholen op te knappen.

 37. Ik hoop van harte dat Schotte zich wél verkiesbaar zal stellen. Want ik zal zeker voor Schotte stemmen. Biba G. Francisco Schotte. Biba MFK!!! 😉
  O ja, tegen degenen die geen Curacaoenaars zijn, maar hier toch menen hun hatelijke jaloerse naar “mal baf” meurende scheur open te sperren, wil ik ff duidelijk maken dat jullie hier op dit eiland echt geen moer te vertellen hebben!

 38. Die vlaggen op de achtergrond, hihihi, “indrukwekkend”.

  Op facebook heb je meer van die opscheppers die zitten te pronken met verworven posities uit het verleden. Allemaal achter een bureau met ”indrukwekkende” vlaggen op de achtergrond. Ze kunnen maar niet loslaten, dit zegt al genoeg…

 39. Pueblo di Korsou, gefeliciteerd, nooit meer Schotte!

  Alhoewel, Schotte staat bekend als een groot leugenaar, dus bij nader inzien nog maar niet de vlag uithangen.

 40. “Ik zie geen reden om mij verkiesbaar te stellen” Gekke Gerritje, we zijn het eindelijk van harte met elkaar eens!!!

 41. Wat een clown. Zeteldiefstal bereik je door de bevolking om te kopen voor hun stemmen, zeteldiefstal bereik je door de bevolking dingen te beloven waarvan je zeker bent dat het binnen 4 jaar niet haalbaar is of gewoon niet mogelijk. Ik zou, als ik deze blaaskaak was, gaan kijken of ik mezelf verkiesbaar kan stellen in Italie (zou goed komen met al z’n Italiaanse connecties). Op Curacao heeft men deze meneer wel door hoop ik. Ps. Om ministeriabel te zijn moet je door een screening kunnen.

 42. Natuurlijk niet, want toen 2 jaar de kans kreeg, heb ik als recidivist al meermalen ongestraft mijn hand in de cookiejar gehad, mijn aparte, snode, privédeals gemaakt, dingen belooft aan mijn lobby-buddies, dat ik voorlopig genoeg gegrossierd en gegraaid heb. Bij mijn privédeals heb ik dit kleine eiland middels contracten en toezeggingen tot ver in de toekomst, nadelig gecommitteerd. Nog een paar jaartjes dealen en jatten als stoelwarmer in de staten, dan vertrek ik, helaas zonder gesubsidieerde armed escort, naar het groene Colombia met mijn pensioen, misschien met mijn makker Jamaloedintje, want die heeft wapens zat !!
  Nee, mezelf verkiesbaar stellen ? die nwe screening kom ik toch niet doorheen.

 43. Net een klein kind zeg. Zichzelf opsluiten in Forti, dan ineens eraan denken dat de verkiezingen voor de deur staan, dus weer uit Forti, schreeuwen dat er een coup gepleegd is, dan weglopen voor de screening, en nu weer zo zielig doen. Meneer vergeet wel snel.
  Had de PAR niet de meeste stemmen in 2012 ?
  En nu maar klagen dat de partijen die winnen niet in de regering komen.
  Maar hij heeft op 1 punt gelijk: er is inderdaad geen reden zich verkiesbaar te stellen .

 44. wie zou er uberhaupt nog op jou stemmen Gerrit?

 45. Wat een zielepoot, een schreeuw om aandacht, de pot verwijt de ketel, geschreeuw in de ruimte….. gewoon belachelijk. Net naar de verkiezingen gaf Wiels volgens mij al aan om te kijken of het mogelijk is om het kiessysteem aan te passen zoals het columbiaanse of amerikaanse systeem. Wiels heeft hiervoor al een plan ontworpen en geschreven. Nu maar hopen dat het niet voor de volgende verkiezingen wordt aangenomen.

  btw. is de uitslag van het integriteits onderzoek van 300.000 nafl. door het duitse onderzoeksbureau al bekend???

 46. Serio?! Uhm, zie PAR overwinning in 2010, Skotte?!
  Waarom wordt er uberhaupt nog aandacht geschonken aan deze blaaskaak?

 47. Dit is nu al het beste nieuws van 2013!

 48. Toen hij zijn coalitie vormde en met een MINDERHEID van het totaal aantal stemmen de PAR buitenspel zette en ging regeren, hoorden we hem niet huilen. Nu ook kritiek hebben op de maatregelen van de regering om het land er financieel weer bovenop te helpen, omdat de ruif door hem en zijn 40 rovers is leeg gevreten. Is die dwerg eigenlijk wel goed bij zijn verstand. Enfin, over 3 1/2 jaar zijn we van hem af, als hij tenminste dankzij het OM nog vrij rondloopt.

 49. Zo!

 50. Alweer gedoe den Haf. Consessies van 20 jaren zijn gegeven zonder de documenten te hebben gelezen. Leren deze mensen het dan NOOIT??????????????????????

 51. “Meneer” Schotte, “u” zult door mij verdomd snel zijn vergeten. En wanneer de herinnering dan toch een keer boven komt drijven, zal het wat mij betreft geen aangename herinnering zijn. Ik heb dan ook niet op “u” en de anderen gestemd, die van de moraliteit op dit eiland, Overheids N.V.’s, Justitie, Onderwijs en ga zo maar door, in vrij korte tijd een puinhoop hebben gemaakt. Ik hoop dat zij die in het zadel hebben geholpen, die beslissing nog lang zal heugen. Aan payaso’s hebben we in de wereld geen gebrek. Wellicht is het beter dat u naar het buitenland vertrekt want als er nu nog iemand is die in uw babbel gelooft, moet men wel stekeblind zijn.

 52. Gelukkig maar….Geen Schotte meer! NEVER MORE

 53. Wat onzin kraamt de man uit. Hij kan zich niet vinden in het kiesstelsel, er is geen garantie dat mensen dat politici met de meeste stemmen gaan regeren.
  Heeft hij samen met de PS niet hetzelfde gedaan en zo de PAR buiten boord gelaten.
  Ik snap het wel, regeren zit er voor hem never nooit meer in met zijn strafblad(en). Evenals de rest van zijn club.
  Wat een joker is dat zeg, zo dom als het maar zijn kan maar wel een 1e klas zakkenvuller teren op de zak van ‘zijn’ bevolking.

 54. Mooie smoes, meneer weet dat hij nooit door de screening komt nu hij die niet kan saboteren.

 55. In 2010 had PAR verreweg de meeste stemmen van alle andere partijen, zonder ons huidige kiesstelsel was jij ook niet aan de macht gekomen, maarja het werkt nu natuurlijk in je nadeel.

 56. Hoe bedoel je, hypocriet…