• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een politiepatrouille is dinsdagavond uitgerukt naar een hotel in Westpunt wegens een overval. De vrouwelijke medewerkers werden verrast door twee gemaskerde mannen met een vuurwapen die een kantoor in het hotel waren binnengedrongen.

 
De overvallers sleepte een medewerkster mee naar een ander kantoor waar de kluis zich bevindt. Toen de overvallers dit kantoor binnenkwamen schrok de 54-jarige medewerker die in dit kantoor aanwezig was en viel van haar stoel. Eén van de overvallers ging op haar rug zitten en de ander ging de kluis in.

Buit
De mannen hebben alles wat in de kluis zat meegenomen, het gaat om eigendommen van hotelgasten. Vervolgens zijn de overvallers ervandoor gegaan. Tijdens hun vlucht werd een 57-jarige medewerker met de kolf van het vuurwapen tegen zijn hoofd geslagen. Een ambulance is naar het hotel gereden om de slachtoffers hulp te verlenen. Het Overvalteam heeft de zaak in onderzoek.

26 reacties op “Hotel in Westpunt overvallen”

 1. Arie, op 18-01-2013 om 16:42 schreef: Je punt?…we hebben het over Curaçao, niet over Nederland.

  Het punt is te demonstreren dat toename van criminaliteit omstandigheden bepaald is, niet cultureel.

  De Nederlander op Curacao kan zich bedenken dat ook YdK de nadelen ervaren, kan tevens erkennen dat dezelfde problemen in Nederland zichtbaar zijn.
  De geboren en getogen Curacaoenaar kan zich bedenken dat de veranderde situatie de Nederlanders bang maakt.
  Schelden en met de vinger wijzen werkt slechts polariserend, niet produktief.

  Als een Aso een bijdrage kan leveren om dat in te zien, my pleasure, vooralsnog is het hekwerk om mijn tuin niet om mij, maar de inbreker te beschermen.

 2. @pikatje…Het zegt wel wat over jezelf als je de aso verhalen van jezelf met zoveel trots vertelt. De gemiddelde mens zou zich hiervoor dood schamen….:-)

 3. Pikatje, op 18-01-2013 om 15:46 schreef:
  Mooi verhaal maar wat is nu je punt?…we hebben het over Curaçao, niet over Nederland.

 4. @pikatje, neemt niet weg dat de gemiddelde yDK een aso is…

 5. Edgar, op 18-01-2013 om 12:28 schreef: Ik zou zeggen, ga eens de straat op, lees de kranten en open je ogen.

  Voorbeelden van ASO gedrag ?

  1. Als ik naar AH in Oostvoorne ga, staat er 1 op de 2 keer een Range Rover voor de deuringang geparkeerd omdat Coupe Soleil met haar fckng paardrijlaarzen en rijbroek ensemble te beroerd is om ‘m 10 meter verder in een parkeervak te zetten (als ze ‘t kan)

  2. Ga eens kijken bij de supermarkten of andere winkels in NL.
  Moeders heeft de invalide-kaart, maar vaders maakt er maar wat graag gebruik van in z’n eentje, slechts bij IKEA en de MAKRO valt ‘t nog mee.
  (ik heb zelf ‘n tijdje van een invalide-kaart gebruik gemaakt)

  3. Een paar jaar terug ben ik bijna gestopt om ‘n motorrijder met ‘n autokrik af te rossen, nadat ie me op de snelweg sneed omdat ik ‘m niet snel genoeg liet passeren.
  De man stuurde vervolgens een politiebus naar mijn huis, ik heb de politieheren gevraagd hem mee te delen dat ie ‘t de volgende keer niet overleeft.
  Over 4 maanden loopt mijn voorwaardelijk van twee jaar voor geweldpleging af.
  Need I say more ?

  4. Pathé Rotterdam.

  5. De jongste hier thuis deelde zijn lerares vorige week mee dat ie z’n MAVO diploma met twee vingers in z’n kont kan halen.
  Zijn verzorgers zijn beiden universitair geschoold, en hij woont in de duurste straat van het Deurp.

  Op 75m van mijn huis is ‘n “Chill” bankje in het duinpaadje, met prullenbak, en iedere dag een ensemble van royaal verspreid afval.

  6, Ik woon op 500m van ‘t strand, in de zomer moet er iedere dag een bulldozer overheen.
  Het duin tussen het strand en met huis is beschermd natuurgebied.
  Het gedeelte wat betreden mag worden ligt vol met lijken van gestolen fietsen en scooters, poepluiers en wat zij meer.
  Niemand die na de party een schoonmaakactie houdt en er weer 1100kg uithaalt.

  7. Wat denkt u van schoenen en kledingstukken op de snelweg, met 130km/h.
  Mijn tuinman is veroordeeld voor het uitrijden van vele 40ft containers verontreinigde grond op z’n paardenveld, z’n werkgever kon de boete van €100.000 betalen.

  In 1989 kwam ik met een blauwe lip op m’n werk (p/t night manager 5* hotel), nadat ik in hartje Utrecht een aso-trainingspak van 2m met paardenstaart professioneel kennis had laten maken met een opgerolde honden-slipketting om mijn hand. (die met stekels)
  Mijn collega deelde mee dat haar fiscaal-jurist vriendje dat verbaal wel even afgehandeld zou hebben.
  Enige maanden later vertrok ze met vriend naar Curacao, hij na een advocatenkantoor, zij room division manager bij het Golden Tulip.

  Ik kan mij voorstellen dat het voor een IT-er of fiscaal jurist met marginale levenservaring wel effe schrikken is dat het eiland niet meer zo gezellie en idyllisch is als in de tijd dat ‘n marinier nog een lijntje kon snuiven voor de poort van Parera.

  Ik lees diverse kranten, van het financiëel dagblad, het NRC, tot de Amigoe.
  Maar we kunnen wel een streetwise vergelijk arrangeren, ik heb ‘n interessante littekencollectie van kogel- en steekwonden.

 6. @ Pikatje,

  Wanneer ik jouw verhaal lees dan zou ik dus moeten gaan geloven dat de meeste YDK perfect zijn opgevoed en dat de enigen die dat niet zijn de Makamba’s zijn ?

  Ik zou zeggen, ga eens de straat op, lees de kranten en open je ogen.
  Wanneer je inderdaad bovenstaande blijft volhouden dan is mij wel duidelijk dat we er nooit een oplossing voor zullen vinden.
  Het oplossen van een probleem kan pas wanneer je het probleem durft te benoemen. Dat laatste is hier echter niet het geval, we doen net alsof onze neus bloedt.

  Voorbeelden van ASO gedrag ?
  1. Bij de nieuwe Mangusa waren drommen met mensen te lamlendig om 10 meter meer te lopen, dus werden de auto’s maar op de kleine rotonde geparkeerd. Mangusa moest uiteindelijk blokken steen neerleggen om de rotonde weer vrij te maken, de security kreeg alleen maar scheldkannonades over zich heen.

  2. Ga eens kijken bij de supermarkten of andere winkels. Ik wist niet dat we zoveel invaliden hadden ! En kennelijk rijden die allemaal in veel te grote auto’s.

  3. Zullen we eens kijken naar het gedrag van de gemiddelde scooter en motorrijder ? Need I say more ?

  4. En wat denken we van het gedrag in de bioscoop ? Na afloop ziet de boel eruit alsof een bom is ontploft en tijdens de film continu gelazer met telefoons.

  5. Kinderen op scholen ? Overal rondhangen, vuil neergooien en wie er wat van zegt kan een grote mond verwachten. De ouders doen er dan nog graag een schepje bovenop.

  6, Ga eens kijken op de stranden NA de zondag. Overal afval, zelf je rotzooi meenemen ? Niet echt. Fuikbaai is een pracht van een voorbeeld. 1100 KILO afval, dat is niet meer normaal.

  7. Flessen weggooien uit autoraampjes, afval illegaal dumpen langs de weg.

  Moet ik nog verder gaan of is dit oo alleen maar van de Makamba ?

  Wake up please.

 7. Rascistisch of niet, Martijn heeft gelijk. Helaas. Lichamelijk verminken als straf op diefstal en moord zal de enige oplossing zijn, Maar ja, dat mag niet. Dus het wordt alleen maar erger, want de stekker van Nederland gaat er echt uit en werkloosheid zal alleen maar toenemen. Geld is er wel op dit eiland maar dat wordt stelselmatig en gedoogd door de financiele wereld in eigen zak gestoken. Wilde Westen. Jihaaaaa.

  En die argumenten dat het in Nederland of elders ook gebeurd, yeah right, ga eerst maar eens statistiek volgen. In Nederland wordt op een bevolking van 16 miljoen 1000 auto’s per jaar gestolen. Wat is dat getal hier? Het probleem is dat een overgroot gedeelte van de bevolking ook nog op de hoogte is wat anderen illegaal doen maar er heerst een soort van wederzijdse bescherming onder die groep

 8. MitarBlankie, op 17-01-2013 om 09:49 schreef: Nergens ter wereld overigens.

  Vitaal punt.

  Verwijder alle verwijzingen naar Curacao, en je hele bijdrage kan een beschouwing over Nederland zijn.

 9. Yolande, het stukje van Sander en mezelf kan ik moeilijk omschrijven als afkammen en spuien. Ik schreef mijn stukje omdat het de werkelijkheid belicht en uiteraard geldt het gebrek aan moraliteit, hen die het betreffen!

  Aldus een geboren en getogen Curaçaoënaar.

 10. Edgar, op 17-01-2013 om 18:03 schreef: Helaas heeft het inderdaad te maken met de moraal op dit eiland

  Edgar,

  kun je wat nauwer omschrijven wat je bedoelt met “De moraal” op het eiland ?

  Van de YdK die ik heb ontmoet op ‘t eiland waren er maar genoeg die niet aan jouw plaatje van “de moraal” leken te voldoen.

  In Nederland wel toevallig, ééntje belde haar neefje zonder vast adres/woonplaats om mijn ruiten in te gooien nadat ik woorden met de YdK dame had gehad.
  Daar staat tegenover dat de Blanke Nederlander die mijn tuin bijhoudt zo’n 150kg weegt, al 30 jaar iedere week in de boxschool is, en er geen enkel probleem mee heeft zijn zoon te vragen iemand vast te houden zodat hij ‘m kan slaan.
  Van wat ik van ‘m begrepen heb springt hij sparodisch ook bij als incassso-medewerker.

  Ook in Nederland ken ik voldoende hele nette YdK’s, sommige noem ik zelfs vrienden, sommigen zijn zelfs ‘n stuk beschaafder dan ik ‘t ben.

 11. @ Sander,

  Helaas moet ik je meedelen dat het vrij weinig meer met armoede te maken heeft. De diefstal van vuurwerk tijdens oud en nieuw kun je moeilijk vatten onder het kopje ‘ik had niets te eten’.

  Helaas heeft het inderdaad te maken met de moraal op dit eiland en wat de ouders hun kinderen bijbrengen (of beter gezegd: ‘niet bijbrengen). Spreek de ouders eens aan op het gedrag van hiun kroost en je kunt een enorme scheldkannonade of een paar klappen verwachten.
  Ouders geven continu het verkeerde voorbeeld en leren hun kinderen dat je het gewoon maar moet nemen als je er niet op een andere manier aan kunt komen. Ergens voor betalen of de eigendommen van anderen respecteren ?
  Misschien was dat 100 jaar geleden zo, maar de huidige generaties hebben geen respect voor wat dan ook.
  De jeugd leert dat het loont om crimineel te zijn. Je kunt op vrij eenvoudige wijze snel aan zeer veel geld komen, meer dan dat ze ooit zouden verdienen wanneer ze normaal zouden werken.

  Op dit eiland wordt onder de maat presteren nog continu geaccepteerd, sterker nog, tot standaard verheven. Proberen te excelleren ? Nee, niet echt.

  Ik durf de stelling wel aan dat welvaart de criminaliteit niet gaat oplossen. Hogere straffen en een grotere pakkans plus heropvoeding voor velen zou wel kunnen helpen. Veel ouders zouden uit het ouderschap moeten worden gezet en wellicht zou men eens kunnen denken aan een ouderschaps examen. Tegenwoordig moet je overal diploma’s voor hebben, maar kinderen krijgen en opvoeden mag iedereen. De resultaten zien we iedere dag op straat lopen, kan ik niet vrolijk van worden.

  We moeten eens af met continu excuses blijven verzinnen voor ons eigen falen. Wanneer de ouders hun plicht niet nakomen dan mag je ze daar best op aanspreken. Hier zijn we gewend om fout gedrag altijd me de mantel der liefde te bedekken. Erover praten is een taboe, daar moeten we eens mee ophouden.
  Kan men niet tegen kritiek ?
  Jammer, dan leer je dat maar.

 12. Van J. Martina staat een heel duidelijk ingezonden stuk in de Amigoe gezonden van ik meen eergisteren, “Criminalteit”. Kijk aan dat soort opbouwende kritiek en iemand die eveneens oplossingen aandraagt heb je tenminste iets.
  Het meeste wat je hier helaas leest is racistisch getint, afkammen en eigenlijk alleen maar spuien. Jammer.

 13. Waauw die @Martijn toch. En wat een onzin uitkramend werkelijk nog kop en staart aan je verhaal. Zit je eigenlijk op het eiland of ben je 1 van de adepten van GW.

 14. echte top-reklame..gratis geleverd door 24/7 gespuis..oei,oei,oei de pryzen van de hotels worden vanzelf duurder ,want de extra beveiliging zal in de prijs worden inbegrepen,zo werkt dat nu eenmaal…goed bezig in crisis tyd ons kent ons ..meld misdaad anoniem

 15. Gelukkig zat er een Amerikaanse rechter bij de slachtoffers en heeft dit de Amerikaanse media goed gehaald! goed voor toerisme!

 16. Wil iemand weten hoe je in de horeca in hartje Amsterdam met ‘n aluminium softbal bat 5 blanke skinheads kunt beschadigen, als ze moeilijk gaan doen ?

  Een hotel in Westpunt lijkt me de beste plek om te overvallen.
  Welcome to the real world.

 17. @ Bert. We zouden natuurlijk een handel met de Arbieren kunnen beginnen en hier een kamelenfarm starten, geen slecht idee eigenlijk 🙂

 18. @martijn, wat een hoop voorordelen in een paar zinnetjes.
  je zal wel een typische Wilders aanhanger zijn.

  maar lees even het commentaar van Mitar blankie.

  het heeft alles te maken met armoede en achterstand, die door onze politici in stand worden gehouden voor hun stemvee.
  Als iedereen, die kinderen krijgt nou eens gecontoleerd wordt of ze wel goede omstandigheid hebben om deze groot te brengen.
  zodat drugs of gokverslaafde ouders direct uit de ouderlijke macht gezet kunnen worden.
  en dat dames met een laag IQ nu eens geholpen worden, zodat ze niet het ene na het andere kind baren, die vervolgens geen enkele kans maakt op een normaal leven.
  teenerzwangerschappen, die alleen maar meer kansloze kinderen op de wereld zetten.

  begin bij de basis:
  De sleutelwoorden zijn: VOORLICHTING, OPLEIDING EN HULPVERLENING….

 19. Geweldige reclame dit voor het land. Helaas ALWEER !!

 20. Voor ons helaas geen vakantie op Curacao meer.

 21. inside job de overvallers hadden zelf de sleutel van de kluis

 22. Dit heeft alles te maken met het verval van een samenleving. Te beginnen bij ouders die hun kinderen geen moraliteit meer bijbrengen omdat ze die veelal zelf ontberen en niet te vergeten politici, die zoals wij allen weten, geen moment onbenut lieten om de gemeenschap op Curaçao willens en wetens een rad voor ogen te draaien en de meest vuige commentaren de ether in slingerden. Het lijkt er al tijden op dat hele volksstammen op dit eiland, inclusief so called politici, geen enkel besef meer hebben van de betekenis van het begrip rolmodel.

  Justitie verkeert al jaren in een impasse en het wordt tijd dat lieden als de procureur-generaal en zijn vervanger, worden geofferd voor hun passiviteit. Men heeft niet gebracht wat er van hen wordt verwacht. Het zou tevens goed zijn om per zaakofficier van justitie, vast te stellen wat zijn/haar werkelijke score is, waarbij ik vermoed dat er heel wat door de mand zullen vallen.

  Lonen en leefomstandigheden zijn in de loop der jaren weliswaar verandert maar zijn tegelijkertijd geen geldend criterium om de tomeloze toename van geweldsmisdrijven te rechtvaardigen. Er moet dus wel iets anders aan de orde zijn om het toenemende geweld te duiden.

  Dan kom je, zoals ik hierboven al schreef, op een handjevol punten uit.

  Tevens moet de organisatie van de politie worden doorgelicht. Het behoeft geen betoog dat men met gemiddeld twee politiemensen per rijdende surveillancevoertuig, GEEN of NAUWELIJKS boeven vangt. Nergens ter wereld overigens. Een politieorganisatie hoort met de benenwagen op straat te zijn, met politieposten in de wijken en dus ook op Westpunt. Een organisatie dus, die in de samenleving staat en er geen cirkeltjes omheen rijdt. Ook politiemensen moeten een rolmodel zijn.

  Dat betekent vooral ook dat het instituut politie o.a. in het verkeer het voorbeeld moet geven. Richting aangeven bij veranderen van richting bijvoorbeeld. Het gros van de automobilisten heeft lak aan richting aangeven, waardoor anderen feitelijk pas op het laatste moment beseffen wat er staat te gebeuren. Strengere controles op kruisingen, waar vele verkeersdeelnemers simpelweg door rood licht rijden, omdat men te beroerd is om te wachten. Stringente controles op het gebruik van mobile telefoons tijdens het rijden. Het dragen van autogordels bijvoorbeeld. Politie er is voor u een niet te onderschatten taak weggelegd. Ook u draagt met ogenschijnlijk kleine zaken bij aan een bewustwordingsproces. And last but not least, leest uw artikel 1 van de Politiewet er nog maar eens op na.

 23. @ Martijn. Respect van iets met een IQ van 44 kan je toch niet verwachten HELAAS? Misschien kunnen we ze daar gaan ruilen voor kamelen 🙂

 24. Ga maar lekker zo door hoor, YDK’s. Bijt de hand die je voedt maar (in casu de toeristen). Dat overvallend gespuis is overigens bijna nooit van Nederlandse, Chinese, Joodse of Latijnse afkomst, maar komt van origine uit subsaharaal Afrika. Goh, hoe zou dat toch komen?
  Nos ta dushi hende??? Ik ken geen onbeschaafder en grover volk dan het subsaharale volksdeel van Korsou. Zelfs de Duitser is vriendelijker, aangenamer, beleefder, geduldiger, hoffelijker en voorkomender dan deze species.

 25. En het CTB maar op billboards schreeuwen dat nos ta dushi hende.

  Dit is wat wij zijn, om je diep te schamen, maar de schaamte is dit eiland al lang voorbij. Liegen en stelen is de trend met het goede voorbeeld van de MFK.

 26. Wow! Waar gaat dit naar toe? Het toerisme krijgt harde klappen en het zal jaren duren voor we dit kunnen herstellen.