• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Inspectie Gezondheidszorg bracht 23 november een inspectiebezoek aan psychiatrisch ziekenhuis Klinika Capriles, waar bleek dat de manier waarop het ziekenhuis haar beleid formuleert, uitvoert en evalueert aan de eisen voldoet. Dit geldt ook voor het kwaliteitssysteem binnen het ziekenhuis.

De Inspectie was met name erg onder de indruk van de wijze waarop van hoog tot laag de behandelfilosofie wordt gesteund, uitgedragen en uitgevoerd.

Minpuntjes
Toch konden tijdens het bezoek ook minpuntjes geconstateerd worden. Het elektronisch patiëntendossier bleek niet volledig te werken, met name bij het vastleggen van geneesmiddelenverstrekking. Ook waren de protocollen onvoldoende beschikbaar en onvoldoende up to date.

Verbetering
Uit gesprekken die de Inspectie voerde kwamen nog twee knelpunten naar voren die de komende tijd extra aandacht moeten krijgen. De samenwerking met andere hulpdiensten zoals de politie, ambulancedienst en huisartsen verloopt stroef. Met name op het punt van acute opnames is nog veel ruimte voor verbetering. Daarnaast heerst er veel onduidelijkheid rondom het overheidsbeleid en het toegesnedentariefbeleid, omdat deze ontbreken.

4 reacties op “Klinika Capriles voldoet aan eisen”

 1. Capriles is een aanwinst voor de omgeving van Curacao.
  Vele bedrijven zouden hier nog wat van kunnen leren.
  Ga zo door, en zorg er voor dat jullie de nummer 1 worden in de gehele omstreken.

 2. Mijn oude pleegvader woont er, vaak op bezoek geweest, gastvrije ontvangst en wat ik gezien heb liefdevolleverzorging voor de mensen die er wonen!!!

 3. Prachtig resultaat.

 4. kijk zo kan het dus ook.

  zelf het bereiden en verzorgen van de voeding voldoet aan de hoge eisen .
  ook daar heeft men al protocllen van hoe het hoort.
  Pabien dat er nog maar velen een voorbeeld aan deze resultaten mogen nemen.