• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - GeldkistCURAÇAO – Eilandbewoners die in Nederland wonen, stuurden in 2011 een bedrag van 87 miljoen euro terug naar familie op de eilanden. Dit bedrag is flink gestegen: in 2006 was dit nog 74 miljoen.

Volgens Telegraaf gaat het meeste geld vanuit Nederland naar Suriname: ongeveer 160 miljoen euro. Hierna volgen Turkije met rond de 150 miljoen en Marokko met ruim 120 miljoen. De meeste gulle gevers zijn Roemenen en Bulgaren: zij stuurden in 2011 per persoon 1600 euro per jaar terug naar hun geboorteland. De schatting is gebaseerd op gegevens van de geldtransactiekantoren, zoals Western Union.

23 reacties op “Antillianen stuurden 87 miljoen naar familie”

 1. Anonymous, op 17-01-2013 om 14:55 schreef: 87 miljoen per jaar, wat is dat ? Ik denk dat dat zo’n 435 miljard in 50 jaar is.

  87 miljoen maal 50 jaar is 4350 miljoen, 4 miljard en 350 miljoen.

  Misschien eerst leren rekenen op de avondschool, voor het maken van incorrecte statements ?

 2. Ik zeg alleen maar: Het is beter te geven dan te ontvangen!

  Mensen met goede hart helpen graag, geven waar en wat ze kunnen geven zonder iets terug te verwachten. Zonder te broadcast hoeveel ze hebben gegeven, wat voor goede doelen ze steunen of welke landen ze gelden hebben geschonken.

  Als je oprecht geeft, echt uit je hart……….dan hoeft niemand het te weten!!

 3. Ons zielig gefrustreerd Pikatje denkt in zijn arrogantie dat iemand hem of wie dan ook het recht ontzegt om ook zijn dies plaka naar ons op te sturen. Man ga toch eerst leren lezen want dat die universiteit in Delft noch die avondschool die je daarna gevolgd schijnt te hebben je de kennis niet heeft bijgebracht verbaasd mij niets.

 4. Anonymous, op 17-01-2013 om 14:55 schreef: 87 miljoen per jaar, wat is dat ?

  Zo’n €700 per YdK in Nederland.
  85% van die mensen hebben een baan, de overige 15% zal niet zoveel overhouden van ‘n uitkering om rijkelijk poen naar Curacao te sturen.

  Als ik ‘n goedbetaalde baan elders had, maar ouders in Nederland die het niet zo breed hebben, zou ik ook geld sturen.
  Dat heet mijn goed recht.

 5. @ Kid Creole. Voor hoeveel van de 87 miljoen euro kunnen we jou inboeken 🙂

 6. Het begint hier aardig op de Telegraaf commentaren te lijken.
  Meanwhile back at the ranch….
  Met al die maatregelen die ons staan te wachten zal het bedrag dat hier naar toe wordt overgemaakt snel toenemen.

 7. 87 miljoen per jaar, wat is dat ? Nou ik ben niet zo goed in rekenen maar ik denk dat dat zo’n 435 miljard in 50 jaar is. En nu heb ik nog geen rekening gehouden met de steun van de Nederlandse Staat de afgelopen 50 jaar. En dat is allemaal geld opgebracht door die vermaledijde makambas, nou die zullen hun voorouders niet echt dankbaar zijn voor die volgens overlevering lucratieve slavenhandel van hun. Ik zie het verhaal van advokaat Spong met belangstelling tegenmoet als hij Nederland, bij zijn presentatie van de aanklacht tegen de Nederlandse Staat presenteerd.

 8. @Jo, Jij schijnt werkelijk in je domheid en incompetentie alles te geloven wat men jou verteld. Ik moest wel lachen om dat verhaal van die Japanners en die Nederlanders en hun onderonsje over die visvangst en dat er mensen zijn die dat geloven. Bewijs man, hou anders je grote smoel dicht en maak ons niet zo belachelijk.

 9. Kid Creole, op 17-01-2013 om 10:58 schreef: misschien ligt er wel zo’n Curacaouse monster onder je bed op je te wachten.

  Kid-C,

  ken ik niet, is dat zoiets als een Nederlands monster onder je bed ?

  (een Curaca-Cous monster dat in bed op je ligt te wachten zal wel anders zijn)

 10. @ Creooltje Ik wil zo graag weten waar mijn navelstreng begraven is, waarom zeg je het niet 🙁

 11. @martijn,
  Hey, rustig aan allochtoon. Kid Creole is maar een pseudoniem, dus stel je maar niet zoveel bij voor…Ik hoef je helemaal niet te vertellen waar jij oorspronkelijk vandaan komt, je schrijfwijze verraadt het al, ook de inhoud. Net zoals je aan mijn schrijven de Antilliaan kunt bespeuren.
  Waar blabla jij eigenlijk over? Waarom ga je niet in eigen land met je opgeheven klavieter zwaaien en je landgenoten vertellen hoe het wél moet? Wie denk je eigenlijk dat je bent? Ik durf te wedden dat je horens op je kop hebt. Ben jij soms de zoveelste gast op Curacao die hier de volslagen charlatan komt uithangen?.., eentje met nep-moraal ook nog, eentje die meent een grote muil op dit eiland te moeten komen opzetten..ben je van lotje getikt swa?

  Bovendien heb ik je helemaal niet naar je mening over de Nederlanders gevraagd, ik snap niet waarom je mij ONGEVRAAGD jouw mening over de Hollanders oplegt!? Wat is dat nou? Wat kan het mij nou verdommen hoe en wat je over de Nederlanders denkt? Wat moet ik met die informatie? Ik heb je toch niks gevraagd?!
  Lage ta nek hende bibu, hombert!

 12. Vele mensen op Curaçao vanuit onze regio, Venezuela, Colombia, Haiti, Jamaica, Dominicaanse republiek, Cuba enz. sturen een gedeelte van het hier verdiende geld naar hun achtergebleven familieleden, omdat die lokaal geen middelen van bestaan hebben.
  Niet echt uitzonderlijk dat mensen vanuit Curaçao woonachtig in Nederland dat ook doen.

 13. @ Kid Creole Creools Kindje, Zeg mij, waar kom ik vandaan, vertel het me, deel het me mee, want ik ben reuze nieuwsgierig!
  Mijn ‘haat’ stuk is inderdaad gekopieerd van een website. CBS statistieken geven dezelfde uitkomst knul.
  Verder heb ik reuze fijne Curacaose vrienden, die gelukkig wel kritiek kunnen verduren en zich schamen voor het gedrag van Curacaoenaars zowel hier als in Nederland en tevens beseffen dat, wil Curacao veranderen, er een grondige mentaliteitsverandering zal moeten plaatsvinden. Dat is Arubanen wel gelukt knullemas, hun wel, Curacao niet! Schande is dat, niet anders. verder denk ik dat je me perse verkeerd w i l begrijpen, want dan kan je lekker je slachtofferrol blijven zitten.
  Rest mij nog te zeggen dat ik niet van Nederlanders houd die hun eigen zwarte bladzijden uit de geschiedenis en het heden(!) ontkennen. Ik vind dat laf, van welk volk dan ook.
  Heb je weleens een Curacaoenaar eten horen bestellen in een restaurant, of drinken in een Snek, of medicijnen in een Botika? Het klinkt meer als eisen…
  Ik slaap uitsteken, dank voor je berzorgdheid, maar wees gerust.

 14. @ Zo Martijn, je doet verschrikkelijk je best om “de Antillianen” als ‘de meest slechtste mensen ooit op deze aardbol’ neer te zetten. Je koestert zo’n verschrikkelijke, diepe, misselijkmakende haat tegen Curacaoenaars dat je van hatelijke gekkigheid niet meer weet hoeveel tijd je moet besteden aan een stom, maar bovenal hatelijk geschreven stuk. Een stuk dat bovendien bij lange na niet klopt. Je had ook gewoon een link van bijv. het CBS kunnen plaatsen. Of dacht je soms dat niemand anders dan alleen ‘jij Martijn’ aan de cijfers kan komen? Ik hoop het beste voor jou jongen. Het is geen pretje om op een eiland tussen een bevolking van monsters te vertoeven. Slaap je wel goed Martijn? Ik weet zeker dat je een ongelukkige ziel bent. Je zal wel de hele dag opgesloten zitten in je woning. Wat een zelfkastijding. Ik vind je een zielig hoopje mens jongen. O ja, kijk snel onder je bed Martijn, je weet het maar nooit, misschien ligt er wel zo’n Curacaouse monster onder je bed op je te wachten. hihihihi 😆

  P.S.,
  Waar je vandaan komt is het toch zo veilig… dus waarom verkas je niet naar je eigen VEILIGE geboortegrond Martijn? Inderdaad, ik weet waar jou navelstreng begraven ligt. In ieder geval niet in Nederland Martijn. Jouw zwarte en bruine landgenoten zijn toch de meest intelligente mensen ter wereld? Daar bestaat er toch geen criminaliteit? Dus waarom nog steeds op mijn geboorte eiland tussen de meest domme en criminele mensen ter wereld (Curacao) blijven hangen, slijmen, huichelen, zeuren, zeiken en bedelen?!? Martijn?????
  Dat snap ik nou niet, maar dat ik het niet snap zal wel zeker te maken hebben met mijn uiterst domme YDK zijn. Curacaoenaarschap.

 15. @ Jo. Ik ga er even vanuit dat je zeer ongeloofwaardige verhaal klopt. Als dit zo is, dan ken ik geen een land ter wereld die protestloos door een buitlandse mogendheid zijn zee laat leegvissen. Curacao heeft een onafhankelijke status, dus of ze worden genaaid door Nederland die net doet tegen de Jappanners dat het hun zee is, of door de Jappen, die de Curacaouse overheid voorliegen dat ze Nederland betalen voor hun visvangst. Jappen komen volgens jou helemaal hier naar toe om tonijn te vangen. Waarom doen Curacaoenaars dat dan zelf niet? Zijn ze er weer eens te lui of te dom voor? Nee, natuurlijk niet: de Curacaoenaar is een millieubewuste species die van de tonijn houdt en niet wil dat deze vis uitsterft; daarom en alleen daarom blijven ze lekker onder de boom zitten. Zo kan niemand hen iets verwijten, toch?!

 16. Yu Korsou, ik moet zeggen dat ik in DA, als blanke, ook constant gevolgd wordt. beetje paranoia bewakers daar..

 17. Tonijn is een dure vis, en nog steeds schijnen de Jappaners met toestemming van Nederland onze zeeën op tonijn leeg te vissen. Er wordt hiervoor ”betaald” maar niet aan onze eilanden maar aan Nederland.

 18. @Yy Korsou
  Ben je hier trots op, jongen:
  Criminele Antillianen zijn honderd keer vaker bij een misdrijf betrokken dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde criminaliteitsmonitor van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).
  In 2008 telde Nederland 217 duizend verdachten van een misdrijf. Dit komt neer op 1,5 procent van de bevolking van 12 jaar en ouder. In 2007 was dit nog 1,6 procent van de Nederlandse bevolking.
  1,2 % van de autochtonen werd in 2008 verdacht van een misdrijf, 1,5% van de westerse allochtonen en 4,3% van de niet-westerse allochtonen.
  Antillianen hadden het hoogste verdachtenpercentage (6,6 procent), gevolgd door Marokkanen (5,9 procent) en Surinamers (4,7 procent). ‘Overig niet-westerse allochtonen’ hadden een verdachtenpercentage van 3,1% en Turken 3,6%.
  Het gaat vooral om mannen. Van de autochtone mannen is 2% verdacht tegen ruim 10 procent van de Antilliaanse mannen en iets minder dan 10 procent van de Marokkaanse mannen.
  Percentage van de bevolking dat in de gevangenis heeft gezeten
  In 2006 werd de grootste groep gedetineerden gevormd van 18 jaar en ouder door autochtonen (46%); 6% van de gedetineerden is Marokkaans en 6% Surinaams.
  In 2006 had 0,2% van de autochtonen van 18 jaar en ouder op enig moment in 2006 in de gevangenis gezeten. Dit gold voor 0,9% van de Turken, 1,7% van de Surinamers, 1,9% van de Marokkanen en 3,1% van de Antillianen.
  Mannen zijn vaker gedetineerd dan vrouwen. Van de Marokkaanse mannen tussen 18 tot 25 jaar was een relatief groot deel in 2006 op enig moment strafrechtelijk gedetineerd (7,5 procent).
  (http://www.republiekallochtonie.nl/dossier-allochtonen-criminaliteit-en-cultuur)

 19. @ Yu Korsou Ik moet je toch bekennen dat ik Curacaoenaars over het algemeen bijzonder dom en egoistisch vindt. Bovendien is het geld wat gestuurd wordt niet vanzelfsprekend legaal verkregen. Ik snap niet waarom Curacaoenaars zich niet schamen voor hun wangedrag, zowel als op hun eigen ‘dushi’ eiland, als in Nederland en zichzelf maar blijven schoonpraten. Ga eens naar Aruba, daar kun je zien dat het wangedrag van de Curacaoenaars niet ‘genetisch bepaalt’, maar cultureel bepaalt is. Vind jij het geen schande dat mensen op dit eiland geld w i l l e n ontvangen uit Nederland? Waar is de trots van de YDK? O ja, ik weet het al: die trots is van hen genomen door die rot Makamba’s; daar kunnen ze zelf niks aan doen…

 20. Moet je eens kijken wat Nederland elk jaar naar Curacao stuurt, daar verbleekt dit bedrag bij…

 21. 90% van dat geld wordt iedere maand opgehaald bij de diverse sociale diensten en dan nog klagen over achterstallige betalingen vanwege iets wat 400 jaar geleden gebeurde !

 22. “CURAÇAO – Eilandbewoners die in Nederland wonen, stuurden in 2011 een bedrag van 87 miljoen euro terug naar familie op de eilanden. Dit bedrag is flink gestegen: in 2006 was dit nog 74 miljoen”.

  En dan toch zeggen dat Antillianen egoistisch zijn,
  Die niet willen werken
  Reden waarom we van de staat profiteren als bijstand trekkers.
  En als bijverdienste onze criminele activiteiten.

  Is dit een van de redenen waarom winkel beveiliging van bedrijven zoals Kruitvat, Bas en AH, zelf indien een winkel leeg is, die ene donker gekleurde klant blijven volgen en bekijken tot wij de winkel weer uitlopen met onze betaalde aankopen? En de kassiere durft ook nog te vragen of wij onze bewijs van betaling – het bonnentje – meewillen.

 23. Begint dus aardig op Suriname te lijken waar hetzelfde al tientallen jaren gebeurt. Nog even en de voedselpakketten komen ook op gang. Maar wie vallen er buiten schot? U raadt het al, de ambtenaren. Een bedreigde diersoort waar speciale programma’s voor bestaan. Nog even en ze krijgen hun eigen fokprogramma.