• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het verkoopcentrum van winkelketen Sambil opende gisteren haar deuren. Aan minister-president Daniel Hodge de eer om het verkoopcentrum officieël te openen. Hodge bedankte onder andere ex-premier Gerrit Schotte en ex-minister Charles Cooper voor het mogelijk maken van het winkelcentrum op Curaçao.

Hodge bedankte de familie Cohen, oprichters van Centro Sambil in Venezuela, voor het vertrouwen in de economie op Curaçao en het geloof in de toekomst. Sambil heeft verschillende winkelcentra in onder andere Santo Domingo, Valencia en Barquisimeto.

Winkelen
Het grote winkelcentrum heeft voor ieder wat wils, want met 156 winkels, waarvan de meeste internationale en lokaal bekende merken, is er keuze genoeg. Daarnaast kan je er met de foodcourt met 26 verschillende concepten, een bioscoop met acht zalen en vier restaurants terecht voor eten en entertainment. Ook is er genoeg parkeergelegenheid, zo’n 1400 plekken, en zijn er vier overdekte pleinen.

Informatie
Het winkelcentrum opent naar verwachting haar deuren in februari 2014. Je kunt van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur terecht bij het verkoopcentrum.

Foto: Ramsay Soemanta

21 reacties op “Hodge opent verkoopcentrum Sambil”

 1. Al jaren sta je in de spits, bij Veeris een half uur in de file richting julianadorp. En nu komt ook die Sambil erbij… komt er ook een wegverbreding en gepaste toe- en afritten?? ik denk het niet. Oftewel, zakken vullen voor een handje vol mensen en de rest is de dupe. En met welke films gaan ze die 8 bioscoopzalen vullen?? en ten koste van de andere bioscopen op het kleine eiland? Welke voordeel heeft deze extra concurrentie? Enerzijds heeft zo’n grote winkelcentrum veel voordelen, kijk maar naar Trinidad / Barbados etc.. maar anderzijds heeft het teveel nadelen, jusit omdat het niet goed is doordacht en de overheid geen harde eisen heeft gesteld t.b.v. de bevolking. Zo jammer dit!!!

 2. Hoe kan een bankdirecteur van een bank die verwikkeld is in vele en vele duistere gevallen van hypotheek verstrekking nu als PM aan het werk zijn? Regel je bank zaakjes beter ipv arme mensen hun nek om te draaien met hun hypotheek. Wanneer krijgen je klanten een duidelijk overzicht zodat zij kunnen zien en doorkrijgen hoe zij worden bestolen door deze vriendelijke bank de zgn postspaarbank. De politiek en banken leven van zelf verrijking ten koste van het volk, triest TRIEST EN TRIEST!

 3. Zo worden de antillianen keer op keer blazers door Hun regeringen. Buitenlandse corrupte figuren die na betaling van flinke gelden vergunningen krijgen die niet kloppen, belasting vrijdom krijgen, terwijl zij geld zat hebben en de bevolking moet met zijn salarissen die beneden levensniveau zijn mogen wel braaf betalen……en zelfs dat wordt voor groot deel gestolen. Hoe dom kunnen mensen zijn te stemmen voor partijen als MAN, PS EN MFK.
  Om een eerlijker en gerechtvaardigd bestaan te kunnen hebben is er maar 1 oplossing BES eiland worden dan worden wij verlost van 60 jaar corrupte politici (enkeling daargelaten) die onze bevolking alleen maar nog dommer hebben gemaakt door o.a. Ons onderwijs te vernielen, gefrustreerde halve gare politici wij danken jullie deze rots naar de zeebodem te helpen! En waar gaan jullie wonen met je gestolen geld? Op een vlot?

 4. Hodge, Martina en de rest, het is vandaag 17 januari, dus jullie hebbeb nog mindre dan 51/2 maand over. Dus daadkractig aan de slag. Neem voorbeeld aan de heer Osepa . Hij heeft respect en gezag afgedwongen door zijn handeling.

 5. Kom op.de populatie die bij Zara kan kopen woont in het oostelijk gedeelte van het eiland. Wish full thinking dat zij helemaal naar Sambil komen om te kopen? Ze kopen een ticket gaan naar het buitenlan.d en slaan daar goedkoper in.

 6. Come on. We hebben leiders met ruggegraat, daadkracht nodig om ons eiland vooruit te helpen.
  Sambil opent banen op LO niveau. De personen op het eiland op LO niveau die willen werken zijn aan het werk. De rest wil niet werken en heeft geen werkattitude. Banen op dit niveau dragen haast niet bij aan de staatskas. Conclusie de banen die Sambil aanbiedt zijn voor buitenlanders, die komen werken en het geld naar het buitenland sturen. Gevolg meer divisie vlucht naar het buitenland.
  Op Curacao moeten banen gecreerd worden voor het leger landskinderen die een MBO, HBO, WO opleiding hebben die veelal in het buitenland zitten en terug willen komen. Hun kunnen bijdragen aan de staatskas en een gezonde bevolkingsgroei.
  Hodge moet gezag tonen en niet aan deze popponkast gedoe partciperen.
  Hij moet de zaken aanpakken die het land uit de slob halen. De zes maanden die hij heeft moet hij optimaal en vindingrijk gebruiken. Tot nu heb ik dat niet gemerkt. Slap gedoe.
  Dhr. Martina had daar ook niets te zoeken. Het volk zit niet op dit soort akevietjes te wachten. Die tijd hadden jullie beter kunnen gebruiken.

 7. Hmm ligt het aan mij of zitten we weer in een regering Schotte? Fotos gemaakt door Soemanta en ik zie alleen maar corrupte regereerders zoals Constancia, Cooper en Schotte op de fotos… Wat doen die mensen daar?

 8. Hodge brandt zijn vingers niet. Vindt alles goed en mooi. Is over 5,5 maand weer terug op zijn post als directeur van PSB. Zal tot die tijd al zijn -potentiële- klanten tot vriend houden. Hakt geen belangrijke knopen door.Zonde van die 6 maanden, verloren tijd. ( ziektekostenverzekering ambtenaren, mevr. Stella van Rijn. Geen sterke acties van Hodge- met dat laatste schoffeert hij bovendien Betrian (wel een daadkrachtige bestuurder).

 9. WHAT A JOKE !

 10. Gratis gouden tip om ons van hun onze eigen regering te laten distancieren!

  Teneinde het vertrouwen van het volk te doen laten afnemen en een kwetiseus signaal af te geven aan het volk dat criminaliteit uiteindelijk toch nog loont, dient PM Daniel Hodge zich het best zoveel mogelijk lieeren met Hakim, Cooper Jamaloodin, Constantia en Schotte. En zeker ook koffie te gaan drinken met Van Rijn. En dan Soemanta overal de foto’s van te laten maken.

 11. Wat heb je gedaan, Daan, wat heb je gedaan. Hodge denkt toch niet dat de bouw zonder hem gestopt zou zijn. Eerst zeggen, dat een half jaar wel erg kort is en dan toch tijd voor dit dubieuze project hebben.

 12. Hakim Cooper Jamallodin en Schotte waarom lopen zij nog vrij rond oppakken die hap!!!!

 13. mensen die met Gerrit de raaf op de foto gaan zijn ook niet te vertrouwen.

 14. Vreemd trouwens dat Schotte nu hij ze zelf moet betalen ineens geen body guards meer nodig heeft.

 15. wordt die fotograaf nog steeds betaald met onze belasting centen?????

  btw enkele personen op de foto’s zegt al genoeg over de tot standkoming van dit project.

 16. @Daniel Hodge, Stel dat er een consumentenbank op Curacao zou bijkomen, naast de PSB en vele anderen die er al zijn, stel dat deze 5 vestigingen opent en stel dat er 25 geldautomaten bijkomen. Stel dat er 1000 mensen komen te werken. Enig idee wat dan de geweldige bijdrage aan onze economie zal zijn? Nou, zo zal ook een extra winkelcentrum geen ander effect hebben dan loonsverlaging voor de anderen.

  O ja, regel wel even bij Sambil speciale korting voor de ambtenaren en werknemers van onze overheidsbedrijven want die willen nooit inleveren en alleen maar extras.. Niet vergeten!

 17. Is Hodge nu ook al plat gemaakt net zoals onze Gerrit (de zakken vuller) OOK die was aanwezig.IK denk dat deze Hodge wel andere dingen te doen heeft als aan een lintje te trekken.je zal zien dat deze Hodge de zelfde richting opgaat als Gerrit de Raaf.Gerrit de Raaf zal al zijn connecties aan sporen om deze Hodge op wat voor manier uit te nodigen voor lintjes cq feestjes , om deze regering te laten vallen niks zal hem weerhouden om dit te doen met zijn maffia vrienden,er moet immers nog veel geld terug betaald worden door Gerrit & co.

 18. Hoewel Schotte door en door corrupt is moet je wel respect hebben dat hij dit mogelijk gemaakt heeft.

  Of het een succes wordt is een tweede, ik zie er vooralsnog geen markt voor en begrijp ook de lokatie, onder de rook van de Isla midden in een achterbuurt, niet.

 19. @peter, ach er komen toch geen klanten. Dus 1000 zal meer dan genoeg zijn

 20. Leuk voor onze culturele en noodlijdende binnenstad.
  1400 parkeerplekken?, Zijn al gauw 400 voor het personeel.

 21. Dat toont al weer de banden en de steekpenningenkanalen voor dit project aan!