• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In het kader van de 150-jarige afschaffing van de slavernij komt er een online kennisbank en discussieplatform. De website wordt zondag in Amsterdam gepresenteerd tijdens een evenement van International Institute for Scientific Research. De emoties van slavernijslachtoffers staan centraal.

Aan de hand van oude beelden, zoals schilderijen en tekeningen, geven nazaten van de slaven de gevoelens van hun voorouders weer. Tegelijkertijd vindt in Paramaribo de lancering van de website plaats. In Londen organiseert de Islamic Human Right Commission een bijeenkomst in het kader van Genocide Memorial Day. Deze twee bijeenkomsten worden via Skype met het evenement in Amsterdam verbonden.

Toegang
Het redactieteam van Slavernijonline.nl, dat het initiatief nam voor de kennisbank, zal aanwezig zijn in Amsterdam en stelt zich voor aan het publiek. Wie naar het evenement toe wil, kan zich hier opgeven. Het aantal plaatsen is beperkt. Het evenement vindt plaats aan de Zeeburgerdijk 19a in Amsterdam en het begint om 14.00 uur. Toegang kost 5 euro.

6 reacties op “Kennisbank en discussieplatform over slavernij”

 1. Ik vind het wel een grappig idee, maar eis dat het onderzoek verder wordt uitgebreid met: het slaven verleden van de negers in Brazilië, in Trinidad, in de Guayana’s, in de eilanden gordel die van Trinidad naar San Juan loopt, Hispañola, Jamaica, Cuba de zuidelijke staten van de U.S.A., de landen van Midden Amerika (Honduras etc.) ik weet bijna zeker dat ik een paar landen/eilanden in dit gebied vergeten ben (en wil nadrukkelijk stellen dat ik op dit moment alleen die gebieden noem die onder de invloeds sfeer van Portugal, Spanje, Engeland en nog wat ongeregeld, ja ook Nederland, vielen).
  Waarom deze studie alleen maar uitvoeren in de ex Nederlandse Antillen, Suriname en Nederland

 2. Iedereen weet het behalve mensen die het niet willen weten omdat dat hun niet uitkomt . Waar achter moeten ze dan hun incompetentie verbergen en vaak ook hun verlies van subsidie gelden speelt een rol mee. En dan die lui die niet alleen hun incompetentie maar ook nog eens hun luiheid moeten verdoezelen. Neen, voor deze lui bestaat het uit onder de boom zitten, kinderen op de wereld zetten, zich als verwekker niets meer van deze kinderen aantrekken en deze kinderen zullen dan weer de volgende generatie “onder de boom zitters” zijn en de cirkel is weer rond. Ik laat niet na te schrijven dat ook de moeders die vaak voor een leuk blinkertje hun ziel verkopen (lijkt lsof de tijd heeft stil gestan, de tijd van de spiegeltjes en de kralen en de lapjes stof), ze zijn het zeker niet met me eens, maar ook zij hebben, door hun incompetentie, geen andere reden. Hoe het in hun genen terecht is gekomen is mij een vraag met wellicht diverse antwoorden, waarvan ik er zeker één weet, om iets doen om uit die cirkel te geraken kan je moe worden, zweten etc. Nee onder de boom zitten en zich beklagen. En ja het blijft moeilijk om met onwillende honden hazen te vangen.
  En ja er zijn genoeg afstammelingen van slaven die zich in de huidige maatschappij wel een plaats weten te bemachtigen maar die zullen zich niet met deze quatsch bemoeien, die hebben een echte baan.

 3. Volgens mij moeten we het gewoon weer invoeren, hoeven we niets te herdenken!

  Feitelijk zijn we allemaal slaaf, denk aan loonslaven, we look vaak last van slaafs gedrag, de gemiddelde Nedrlander is een slaaf van zijn bank en we hebben allemaal wel een verslaving toch?

 4. Met deze website wordt ingespeeld of wat leeft onder de bevolking.
  Niets voor niets is Tula de meest voorkomende naam op Curacao…toch?
  In huis bij YDK zie ik ook altijd net zoveel Tula en ketenen aan de muur als Christus aan het kruis. Dus niet relativeren, lijkt me.
  NB: In Amsterdam en Rotterdam is Mohammed de meest gekozen naam voor net geboren jongens.

 5. GG heeft gelijk. Waarom steekt de nederlandse overheid zoveel geld in die oude zooi en niet aan voorlichting aanpak en voorkoming van slavernij in het koninkrijk.
  En voor curacao geldt dat nog erger. Slavernij op de ielanden (chinesen, hindus, Surinamers) komt hier relatief nog meer voor dan in Nederland.
  Hoe kunnen we zo hypocriet huilen om iets wat niemand meer heeft meegemaakt en ondertussen toestaan dat er mensen op ons eiland nog steeds slaaf zijn.
  Hypocriete egoistische instelling noem ik dat

 6. Het gaat dan zeker weer over de zelfuitgeroepen slachtoffers van de slavernij van 150 jaar geleden en niet over de vele slachtoffers van de huidige slavernij die nog steeds bestaat.
  In en in dat egocentrisme en niet denken om anderen