• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Twee mannen en twee vrouwen uit het Verenigd Koninkrijk zijn vanochtend veroordeeld tot onvoorwaardelijke straffen voor hun betrokkenheid bij onder andere valsheid in geschrift, oplichting en diefstal onder verzwarende omstandigheden. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Door gebruik te maken van valse creditkaarten en bankpassen wisten zij verschillende bedrijven en banken op Curaçao op te lichten. De vier verdachten, een negentien- en twintigjarige vrouw en een 27- en 28-jarige man, werden op 17 juli op Curaçao aangehouden.

Beslag
Bij de aanhouding van de vier in twee hotels op Curaçao werden diverse goederen in beslag genomen, zoals nieuwe dure schoenen, twee Rolex horloges, twee dure tassen, twee koffers, flessen parfum, creditcard-lezers, een aantal creditcards en bankpassen, een Samsung laptop, koffers en reistassen. Ook werd een grote som geld in beslag genomen. Deze werden allen door het OM verbeurd verklaard.

Valse voorwendselen
De vrouwen werden onder valse voorwendselen naar Aruba en Curaçao gehaald. Zij dachten op vakantie te gaan, maar eenmaal op het eiland aangekomen moesten zij onder druk inkopen doen met valse kaarten. Eerst op Aruba en een paar dagen later op Curaçao. Ook werden de vrouwen door de mannen seksueel misbruikt.

Vonnis
De rechter achtte dat de verdachten het betalingsverkeer ernstig ondermijnde. Dit werd hen zeer zwaar aangerekend. Daarom vond de rechter de eis van de Officier van Justitie te laag. Hij eiste een gevangenisstraf van negen maanden voor de vrouwen en achttien voor de mannen. Het gerecht oordeelde met hogere straffen, namelijk achttien maanden voor de vrouwen en 30 maanden voor de mannen.

Engeland
De vier mannen en vrouwen zijn inmiddels teruggekeerd naar Engeland. Op 10 oktober werden zij , na drie maanden in voorarrest te hebben gezeten, met een dagvaarding voor de rechtszitting het land uitgezet. De advocaten zullen hen nu van het vonnis op de hoogte stellen. Als zij ooit weer voet op Curaçao zetten, zullen zij alsnog hun straf moeten uitzitten.

3 reacties op “Oplichters veroordeeld tot onvoorwaardelijke straffen”

  1. Curacao is lid van Interpol. Als er geen opsporingsbevel wordt gegeven, is dit een loos gebaar. U krijgt een hogere straf, maar u kunt eerder gaan?! Wat Bon Futuro niet goed genoeg voor ze?

  2. Zonder betaling van de diefstal spullen en terugreis, uitgezet? Huhhh?

  3. Dus zal het bij drie maanden blijven. Wat een “nepspraak”. Je moet toch wel over IQ(çao)44 beschikken om dan ooit terug te gaan komen op CRIMIÇAO.