• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dolfijn FM Magazine stopt er mee. Na de 182e editie van het magazine valt het doek volgende week vrijdag. Tijdelijk, als het aan stationmanager Egon Sybrandy ligt. “We hebben het magazine altijd met zo veel plezier gemaakt. We gaan er vanuit dat het ooit nog wel terug komt, in een vernieuwde vorm”.

“Dolfijn FM Magazine is altijd een extraatje geweest, een marketing tool”, zegt Sybrandy. “In economisch slechte tijden is zo’n gratis blad dan het eerste dat klappen krijgt. Nu is dat nog niet zo, maar ik wil voorkomen dat ik door dit extraatje kopzorgen krijg in het komende jaar. Het risico is mij wat te groot.”

Terugkomen
Sybrandy ziet een terugkeer van het magazine wel zitten. “Als de tijden weer wat beter worden, kan het magazine zeker terugkomen. Wij vonden het altijd heel leuk om het blad te maken en we hebben er zeker ook heel veel van geleerd: door de tijd heen hebben we met zo veel verschillende mensen gesproken. Dat heeft ons een extra brede kijk op het vak gegeven.” Bij de eventuele terugkeer van het magazine, zal het blad wel in een vernieuwde vorm verschijnen. “Als je iets opnieuw begint, moet je het wel vernieuwen. Ik denk er dan aan een dikker maandblad, of een magazine met een heel andere insteek.”

20 reacties op “Dolfijn FM Magazine stopt”

 1. Ik was wel even verbaasd waar de website was gebleven want ik luister vanuit NL vaak naar DolfijnFM. Er had misschien wat meer rugbaarheid aan gegeven kunnen worden en ook nog een melding op de website .com dat de website verhuisd is. Verder is .cw niet zo gek, want dat is gewoon de landelijke domeincode voor Curaçao zoals hier .nl. Hoewel .com natuurlijk wel wat professioneler en werelds staat. Maar goed, DolfijnFm staat weer op hoor, ik word er vrolijk van!

 2. Agja!ik ben er niet rouwige om!
  20bladzijdes en 19 pagina’s met geen inhoud!!!
  Kansloos bladje,maar je heb er meerderen van “Go Weeky” ook zo ruk.

  Dolfijn is een beetje uit de gratie..te arrogante dj’s!ze moggen maar al te graag naar hun zelf luisteren!
  Alleen berrry hay mag ik graag horen.Die blijf altijd puur..en die heeft echt succes,maar hij loopt niet naast zijn schoenen.en die ander Dj doennet als ze wereld sterren zjijn!!

 3. Ik denk dat we in de komende maanden nog wel meer magazines zien vertrekken. Er zijn er simpelweg veel te veel en de meeste magazines hebben niet veel te melden, alleen maar reclames, reclames reclames. Daar zitten vrij weinig mensen op te wachten.

  Pas geleden las ik nog een magazine, uitgegeven door het toeristen bureau en daar zakte mijn broek letterlijk van af. Je mag toch aannemen dat men de info van tevoren een beetje controleert, maar niets van dat. Oude info, bedrijven die reeds lang geleden ter ziele waren gegaan stonden er nog in, met telefoonnummer er al.
  En die club moet dus worden gesubsidieerd ?

 4. Ik hoorde op Mambo dat Dolfijn aan de rand van een faissement staat, door een buitensporig uitgavenpatroon van de directie. Drie dure verhuizingen in een paar jaar tijd hakt er natuurlijk wel in, net als het bezoeken van alle feesten op dit eiland met VIP kaarten.

  Gelukkig hebben we Radio Hoyer 2 nog, een degelijke betrouwbare zender zonder schreeuwlelijken waarop Dolfijn een patent lijkt te hebben.

 5. Via http://who.is/whois/dolfijnfm is duidelijk te zien dat dolfijn.com afgelopen 3 Jan. 2013 “teruggevorderd” is door de rechtmatige beheerder/eigenaar in Japan. Geen hack dus, meer een zakelijk geschil…

  Iemand met een beetje kennis van internetzaken had hen kunnen adviseren om dolfijnfm.net te registreren. Nu zie ik dat iemand anders dit afgelopen 15 Jan. 2013 heeft geregistreerd en dat terwijl dolfijnfm geruisloos naar .cw (?!) overstapt. Dit is het equivalent van het tekenen van een eigen (online) doodsvonnis.

  Met het verlies van dolfijnfm.com kan niemand hen meer via hun oude mail bereiken. Dus alle zakelijke relaties, adverteerders, luisteraars, etc… Best jammer want hierdoor kan het alleen maar verder bergafwaarts gaan met ze… Verder vind ik het wel een leuke zender.

 6. Leuk geprobeerd, maar verloren geld en geld natuurlijk !
  misschien kan de spot prijs nu een beetje naar beneden!

 7. het bladje 2 of 3 ingekeken had geen toegevoegde waarde en zal zeker door mij niet gemist worden.

 8. uhm Bert. Je kan een independiente die een half jaar betsaan heeft en een magazine dat al 3.5 jaar bestaat niet over een kam scheren. Ook hun motieven om te stoppen zijn anders.
  Dolfijn heeft bewezen wel degelijk een krantje te kunnen runnen zou ik zeggen.
  Heel jammer dat het stopt trouwens. ik genoot er altijd van

 9. De riedel van Dolfijn zegt nog altijd dolfijnfm.com

 10. Website

  Tuning on FM 97.3 MHz
  Dolfijn FM – Seaquarium Beach
  www.dolfijnfm.com

  Tot voor kort 100% zeker(!) op bovenstaande website .com !!! (zie boven).
  Las die dagelijks vanuit mijn “hol”. Trouwens ik herken dit soort taal 🙂
  En zonder waarschuwing of melding achteraf naar de nu genoemde website: cw.
  En wie weet komt de reden ook nog wel boven tafel.

 11. Jammer, was een leuke uitgave, had kwaliteit en was gratis.

 12. Jammer dat het magazine er niet meer is. Veel lof voor DolfijnFM voor het getoonde initiatief.
  @Jippie: je hebt de verkeerde website. Het is http://www.dolfijnfm.cw/

  Verder zou ik niet weten op welke arrogante praatjes Jippie doelt. Ik vond het een zeer gewaardeerde geste van DolfijnFM om een gratis tijdschrift uit te geven. Dat zijn goede initiatieven.

 13. @jippie… mischien moet je terugkruipen in je hol… www.dolfijnfm.cw
  We zullen het blaadje missen… hopen op betere tijden

 14. @ Jippie http://www.dolfijnfm.cw/

  jammer hoor, vond het een leuk blad… maarja iedereen moet bezuinigen dus waarom Dolfijn niet?

 15. Er staat helaas één woord teveel in de kop, namelijk “Magazine”…. Ik dacht heel even: hè hè eindelijk, tijd voor een echte muziekzender in plaats van deze bla bla bla klets zender.

 16. @Jippie domein is gekaapt (ze zijn vergeten te verlengen gok ik) ze zijn gewoon te bereiken op www.dolfijnfm.cw of www.dolfijn.fm

 17. Dit was te verwachten. Zoals Yves Cooper dacht dat ie wel even een krantje zou kunnen runnen dachten de plaatjesdraaiers van Dolfijn dat ze ook wel een tijdschrift konden runnen. Beiden bestaan inmiddels al niet meer.

  Moet zeggen dat Dolfijn magazine er altijd prima uitzag, maar dat mag ook wel als je ziet wat het gekost heeft.

 18. En hun website www.dolfijnfm.com, waar is die gebleven? Wat je nu op deze site nu al een tijdje kan lezen heeft duidelijk niets (!) meer te maken met dolfijnfm ……… Of is er veel meer aan de hand “in die hoek”?

 19. jammer.

 20. Hoera!! Hoogmoed kwam ook hier voor de val! Arrogante praatjes vullen geen gaatjes : blablabla. 🙂