• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De MFK-fractie heeft in een brief aan minister Steven Martina (Economische Ontwikkeling) opheldering gevraagd over de 270 miljoen die is gereserveerd op de begroting. De fractie kan de 270 miljoen voor investeringen en het creëren van arbeidsplaatsen namelijk niet terugvinden op de begroting.

“De MFK-fractie heeft de gehele begroting voor 2013 doorgenomen en nergens de gereserveerde 270 miljoen gezien”, schrijft de fractie. “Regeren is iets serieus en moet ook worden bedreven met de nodige ernst. Er mogen geen luchtballonnen worden opgelaten die hun eigen leven gaan leiden en verkeerde perspectieve creëren.”

Werkgelegenheid
Het ministerie van Economische Ontwikkeling heeft volgens de MFK op de begroting van Gewone Dienst 62.103.400 gulden staan waarvan 25.428.900 personeelskosten zijn. “Wij constateren verder dat in de economische sector geen investeringen zullen zijn in 2013 om werkgelegenheid te creëren. Kapitaaldienst (uitgaven) heeft 0 gulden begroot!”

Snijden
Minister Martina heeft volgens MFK gesneden in Economische Ontwikkeling, die voor 2012 was begroot op 1.345.000 en voor 2013 0 gulden heeft begroot. “De minister heeft laten snijden in innovatie dat in 2012 800.000 op de begroting had staan en voor 2013 0 gulden heeft begroot. Ook heeft de minister laten snijden in de begroting 2013 wat betreft handel en werk waarvoor in 2012 75.000 was begroot en voor 2013 0 gulden.”

De MFK-fractie benadert op grond hiervan de minister met de volgende vragen:

– Kan de minister het parlement informeren waar op de begroting 2013 de minister 270 miljoen gulden heeft gereserveerd voor investeringen en creëren van werkgelegenheid?;
– Kan de minister het parlement uitleggen hoe de minister werkgelegenheid zal creëren, wanneer dit gaat beginnen, voor de minister werk creëert en voor hoeveel personen?;
– De minister heeft aangegeven dat 1500 tot 2000 mensen werkloos worden omdat door de maatregelen de economie met 2,2 procent zal krimpen, hoe kan de minister het vertrouwen terugwinnen in de economie met deze krimp en hoe gaat de minister de 1500 tot 2000 mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt weer aan werk helpen?;
– Kan de minister het parlement uitleggen hoe de minister werkgelegenheid en investeringen gaat creëren terwijl de minister zelf heeft gesneden in de begroting 2013 van het ministerie van Economische Ontwikkeling?

21 reacties op “MFK wil duidelijkheid van minister Martina”

 1. En wij willen meer weten over de haven-consessies !!!

 2. Net naar de verkiezingen gaf Wiel al aan om te kijken of het mogelijk is om het kies systeem aan te passen zoals het columbiaanse of amerikaanse systeem. Wiels heeft hiervoor al een ver gevorderd plan ontworpen en geschreven. Nu maar hopen dat het niet voor de volgende verkiezingen wordt aangenomen. Wat mij meer zorgen maakt is het gelonk van PS, MAN en MFK onder elkaar. Foute mensen die terug in functie worden geplaatst, foute corrupte plannen die verder ontwikkeld worden enz. Zal mij niet verbazen dat ze over een paar maanden weer samen regeren.

 3. Ai @Zorro hier ben je. Miste je al, maar ja ik had het kunnen weten als on-trouwe Maffia afhanger. Je was me weer voor om bekend te gaan maken dat onze nationale trots “De stelende raaf Gertje al huilend zijn hielen licht en moeizaam in het stof gaat schuiven om al duimen draaiend en zuigend uit te grienen. Tja Gertje het is over en uit voor je. We hebben alleen nog wat facturen voor je liggen van de twee jaar leegzuigen van de Curacaose economy. Wanneer dacht je dat te gaan betalen?????

 4. Ik las in de Amigoe dat de MFK aan de volgende verkiezingen niet meer meedoet.
  Maar dan duiken ze wel bij een andere partij op. Uiteindelijk komen ze – bijna allemaal = uit de PAR kloker,.

 5. @Zorro

  Gerrit zal zijn MFK partij een andere naam geven en onder nieuwe naam weer meedoen bij de volgende verkiezingen.
  (kan hij toch zeggen dat hij zijn uitspraak gestand doet).
  Hoe moet hij anders zijn centjes verdienen dan als Statenlid door andere opgestelde vragen aan het kabinet te sturen? Hij kan voor de rest niets.

 6. De sponsoren van MFK lijken de moed te hebben opgegeven om nog iets van hun investeringen terug te zien, want Schotte heeft verklaard, dat de MFK niet meer aan verkiezingen zal deelnemen dus einde MFK. Misschien kan Schotte tegen die tijd een daverend slotfeest geven op eigen kosten, want hij zal zijn zakken ruim hebben gevuld.

 7. @ Geile Gerrit
  Mijn reactie was uiteraard sarcastisch, ironisch, cynisch etc. etc. bedoeld.
  Ik weet heel goed wat deze “meneer” heeft uitgespookt.
  Ik woon niet op mijn eiland, maar ik hou me zeer goed op de hoogte via Versgeperst, Antilliaans Dagblad, Amigoe, Curacao Chronicle en enkele Papiamentse dagbladen.
  En net als jij, ben ik zeer blij dat zijn rol uitgespeeld is. Nu maar hopen dat het zo blijft, want zeg eens eerlijk, er zijn toch velen die weer op hem gestemd hebben. Ongelooflijk.

 8. Na 2 jaren gewerkt te hebben met niet verantwoordde begrotingen kunnen we wel spreken over enige expertise.
  Met dieven vangt men dieven.
  Ik ben toch benieuwd naar de antwoorden van onze experts.

 9. Het zal een medium sieren als dit soort berichtgevingen gewoon niet worden gepubliceerd. Dit heeft echt een Prive/ Story gehalte qua “nieuws”waarde….

  Wat een grap zeg.. en het is nog geeneens 1 april…

 10. Nou, nou, niet zo negatief mensen. De heer Schotte kwam uit Nederland in hetzelfde KLM vliegtuig als ik. In het vliegtuig heb ik hem , noch de jongedame die hemvergezelde gezien, maar ja, ik zat in de economyclass . Hij zal wel duurder gereisd hebben. (En wie zal dat betalen, zoete, lieve Gerritje?)
  Maar hij stond gewoon bij de bagageband op zijn koffers te wachten…..geen fotograaf……geen enthousiaste fans…..geen chauffeur……geen bodyguards…….Zielig hoor.
  En ik denk dat ik, van alle passagiers, de enige was die wist wie hij is. Zielig hoor.
  En ik geloof dat hij pijn in zijn armen had, want hij kon niet zelf de koffers van de band halen, dat moest een kruier doen. Zielig hoor.
  Ik was blij dat ik, een vrouw, gezond ben en zelf mijn koffers kon pakkend.
  Dus mensen, heb een beetje medelijden met hem, zo alleen zonder fotograaf, bodyguards, fans etc. etc.

 11. Gerrit de Raaf & co zijn zo dom dat ze niet door hebben dat zij met zulke vragen zich steeds meer zich zelf als MFK de grond in boren,ga zo door.Gerrit & co zitten nu echt in het narrenschip het narrenschip moet alleen nog ff uit varen dan zijn wij als volk van hun verlost en vergeet vooral Wiels niet mee te nemen die speeld nu de lieve gerrit en ze trapen er weer in, of mischien ook wel niet.Het volk van Curçao houd jullie in de gaten.
  Met leugenachtige verhalen willen zij hun eigen volk belazeren,ALLEEN HET VOLK TRAPT ER NIET MEER IN.

 12. Wat was er begroot voor de prive reizen van Schotte inclusief fotograaf en gezelschapsdames? en de tripjes van Jamalloodin naar Miami?

 13. Zou Jamaloding dat opgesteld hebben deze vragen, dat was toch immers de financieel “expert” van de MFK ?? Zijn geweldige expertise daar staan we nog steeds elke dag van te kijken… toch? of is het een gevalletje van de beste stuurlui zitten in de oppositie.

 14. Wat een lef hebben de MFKers om met vragen te komen terwijl ze zelf 2 jaar lang alle kritische Statenvragen onbeantwoord hebben gelaten.

  Maar Gerrit, on topic. Was die lachwekkende privefotograaf van je met al zijn peperdure reizen begroot? En die 10 bodyguards waarmee je je omringde in een zielige poging jezelf enige status te geven waarin je door je waardeloze dossierkennis anderzins niet slaagde? Waren de 5 commisariaatjes die je aan je byside hebt gegeven begroot?

 15. Een Fluim van Klasse die Gerrit F(raude) Schotte!

  En zoals we zijn gewend van MFK, blijft Spuit 11 gewoon modder geven.. 😉

 16. Kan de MFK fractie ook aan het volk uitleg geven wat de kosten van Schotte zijn geweest afgelopen 2 jaar, of Jamaloodin en Hakim hun miljoenenen bij de Belastingen hebben betaald en hoe het komt dat Curacao na 2 jaar MFK nu miljoenen en miljoenen in de schulden zitten.

 17. M(affia)FK gaat nu ineens die “slimste van de klas spelen”???
  Laat ze eerst eens uitleggen en verantwoorden wat budget aan reizen afgelopen 2 jaar heeft gekost!!!
  En alle beloftes bij “kopen” stemmen mogen ook wel eens goed geinventariseerd worden. Hoor ineens “oorverblindend” weinig meer over initiatief van kaartje Scotti SOSTEN 100 ANG pa LUNA ????
  En hoe zit het nu precies met overeheidsgoederen (auto, laptops, wapens etc. van amigo Jamaarlooding) BERGUENSA. Ventje Scotti denkt nog een “rol” te spelen in het hele spel ??? PFFFF bai kas muchachito !!!!

 18. De vragen van de burger over de regering Schotte zijn legio en nog steeds niet beantwoord en die 70 vragen van Wiels ook niet. We willen geen leugens horen zoals dat Sambil voor 2000 mensen werk zou opleveren of zijn Schotte en Cooper dat vergeten.

 19. Lekker negeren de boeven!

 20. Whahaha, die durven.

 21. Hahahaahha die mfk wat een luchtballonen club is dat
  Niks hebben ze goed gedaan en nu praatjes
  Waar is die beloofde 100naf pm
  Blaaskaaken