CURAÇAO – De eerste officiële Fish Aggregation Device (FAD) is vrijdag aan de kust van St. Eustatius geplaatst. Een FAD trekt verschillende soorten vissen aan, zoals tonijn, wahoo, dolfijn en merlijn.

Een vertegenwoordiger van het departement van Visserij van Dominica, Jullan Defoe, samen met Dominicaanse visser Caret Bertly, hielpen bij het ontwerpen en het bouwen van de FAD. De plaatsing vond plaats door het NUSTAR schip ‘Statia Responder’, ongeveer acht mijl uit de kust in diep water.

3 reacties op “FAD geplaatst voor de kust van St. Eustatius”

 1. @Dasilva ook in Curacaose wateren liggen twee FAD’s deze worden uitsluitend gebruikt door lokale vissers die traditie getrouw met handlijn vissen op de bovenwinden is dit niet anders. Deze vissers hebben het al moeilijk genoeg door oa de diesel prijzen en concurentie van de venezolaanse barkjes.Wij zouden dit juist moeten toejuichen hiermee verdient een deel van onze bevolking op een eerlijke manier hun dagelijks brood,en hebben we verse vis voor het volk ipv bevroren rotzooi die van drijvende fabrieken afkomt.
  Hou alsjeblieft op met onzin verspreiden.

 2. Inderdaad schandelijk.
  Opblazen dat ding en tot zinken brengen die boten.
  Zo gaat de hele vispopulatie in de omgeving naar de kloten.
  Straks zit er helemaal geen vis meer en dat alleen om een paar $$.
  Pure hebzucht.
  En dat een ministerie van Visserij daar aan mee durft te werken.
  Misdadig. Voor de rechter met die lui.

 3. Schandalig! Kijk hier maar eens waar we het over hebben: http://www.youtube.com/watch?v=VVbp7PijR6Y