CURAÇAO – Zara Curaçao aan de Caracasbaaiweg, tegenover de rotonde van Saliña, is geen erkende vestiging van modeketen Zara. Dit bevestigt Inditex, het moederbedrijf waar Zara ondervalt. “Wij hebben geen Zara vestiging op Curaçao, deze vestiging is niet echt.”

De eigenaar van Zara Curaçao beweert echter dat het hier wel gaat om een erkende winkel die kleding, afkomstig uit Spanje, verkoopt. Naast het merk Zara claimt het bedrijf ook originele kleding van Massimo Dutti, Pull & Bear en Bershka te verkopen. Zara Curaçao opende in december haar deuren.

Niet erkend
Zowel de Zara-vestiging als de overige merken staan niet als officiële vestiging geregistreerd op de websites van de merken. Ook is op de gevel te lezen dat Zara Curaçao onder de ZB (Zara Bershka) groep zou moeten vallen. De moederorganisatie van Zara, Pull & Bear, Massimo Dutti en Bershka is echter Inditex.

29 reacties op “Zara Curaçao geen erkende vestiging”

 1. Een outlet store met kleding van 3 jaar geleden. Niks mis mee. Maar wel als je het er niet bij vermeld en de kleding verkoopt voor de hoofdprijs en onder de naam Zara. Dit is gewoon de boel belazeren en denken dat wij op Curacao zo stom zijn dat we erin trappen!!
  Dat Zara dit toestaat is onbegrijpelijk.

 2. http://www.kkcuracao.com/2013/01/officiele-zara-komt-in-sambil/

  Het lijkt een soap.

 3. @Henkie

  Dan gewoon het zaakje even laten stomen voor je vertrekt en dan de stoomstrip eraan katen. Geen haan die daar naar kraait.

 4. is alleen jammer dat je maar voor 180 dollar mag invoeren uit de VS en daarna invoerrechten moet betalen.

 5. @marijke reiziger

  Wat iedereen wel even vergeet dat ALLE kleding met oa Zara in China India wordt gemaakt.
  Dus mensen moeten eerlijk gezegd niet zo zeuren. Iedereen rakelt weer over elkaar heen en eigenlijk snapt men niet – of wil het niet snappen – dat voor meer dan 80% alles in de zgn lage lonen landen worden geproduceerd.
  Trouwens over Zara is recent bekend geworden dat hun kleding vol gifige stoffen zit;
  lees de site van Greenpeace er nog even op na:

  http://www.greenpeace.nl/press/Persberichten-2012/Gevaarlijke-gifstoffen-in-kleding-van-Zara-en-andere-internationale-modemerken/?accept=d05955de1b116b8fa2f4cec8d0195dd9

  En dat Zara aan heeft gegeven geheel “gifvrije’ kleding te hebben vanaf 2020.
  Verder de uitbuiting van jonge kinderen mbt de kleding van Hillfiger, Zara etc.

  http://www.vyn.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=2070:uitbuiting-indiade-meisjes-only-jack-a-jones-gap-marks-a-spencer-primark-tommy-hilfiger-zara-caa-diesel-a-mexx-kleding-&catid=42&Itemid=4

 6. Uit de KVK:

  In the Commercial Register of the Curaçao Chamber of Commerce & Industry is registered under number 127020: Zb Group

  Trade name Zb Group
  Legal form Limited Liability Company
  Official name Zara Curaçao N.V.
  Statutory seat Curaçao
  Date of incorporation August 16, 2012
  Date established August 16, 2012
  Nominal Capital 5000 share(s) with a nominal value of Antillean Guilder 1.00
  Fiscal year The fiscal year is equal to the calendar year
  Address Salinja 10 Nieuwe Caracasbaaiweg
  Country Curaçao
  Correspondence address (same as above)
  Description English 1. The purpose of the company is to import, export and sell clothes, shoes, accessories and similar products in the widest sense of the word.
  2. The corporation has the power to perform every act and thing profitable or requisite to the accomplishment of its purpose or connected therewith in the widest sense of the word.

  Official(s)
  1
  Function Statutory director
  Title description Managing Director
  Name Hussein El Sahili
  Date of birth March 1, 1973
  Place of birth Ain Kfarzabad
  Country of birth Lebanon
  Nationality Lebanese

  Source: Registry-information Internet. This document is not an excerpt in accordance with article 11 paragraph 2 of the Trade Ordinance (O.G. 2009 no. 51)

 7. @Punkie

  Er zijn bijzonder mooie modewinkels hier, loop anders gewoon door de Renaissance. Ook binnen Salinja galleries, Zuikertuyn mall en de Promenade zijn een aantal super modewinkels maar jah alles kost geld nietwaar.
  Onzin verhaa, Punkie.
  Geef nou maar gewoon toe dat je de $ er niet voor hebt en in Miami gewoon bij ROSS of MARSHALL’ S binnenloopt.Designkleding voor een habbekrats heet dat. LOL, LOL..

 8. Wat is het probleem? Ze verkopen toch echte kleren. die je je aan kan doen enzo. en die je niet hoeft te kopen als je ze niet moor vind.
  Wat een commerciele dieren zijn mensen toch. Iedreen speelt in de kaart van de grote corperaties en reageert verontwaardigd op dit soort wan-nieuws.

 9. jarenlang heb ik in Spanje gewoond en was een grote fan van Zara.
  wat hier gebeurd is echt schandalig, je schaamt je om de winkel binnen te lopen.de collectie is minimaal 5 jaar oud en ziet er onverzorgd uit. erg jammer want het had zo leuk kunnen zijn!

 10. @J. De Vries, Deze meneer klinkt als een MFK Minister of MFK aanhanger

 11. Hussein El Sahili is een op het eiland bekende parallel-importeur: “A parallel import is a non-counterfeit product imported from another country without the permission of the intellectual property owner. Parallel imports are often referred to as grey product, and are implicated in issues of international trade, and intellectual property.” Schimmige handel.

  Hij mag zeer zeker de logo’s niet op zijn gevel zetten, laat staan zijn winkel ZARA Curacao noemen, maar het kan wel zijn dat de kleding die hij verkoopt echt ZARA-materiaal is, hetzij oude collectie of afgekeurd of geretourneerde spullen. Hoe hij aan die collecties komt, laat zich raden.

 12. dream on! They tried everything under the sun. Bunch of crooks.

 13. @Saskia Oost (alias zetbaasje van die nep/middeleeuwse collectie ZARA) hoeveel schuift zo’n “advertorial” die je net hebt neergekwakt op dit forum ???

 14. Zou ook Zara weten, dat dumpen op Curacao een culturele levensstijl is?

 15. Ik was er 2 weken geleden en ik spraak met een van de eigenaren,hij legde uit heel dat al de zaras zijn company owned maar voor kleine niet voor hun interessante regios zoals curacao ,een speciale regeling maken waarin zij de originele kleiding kunnen verkopen maar als enige eis is dat ze meerdere merken onder een dak verkopen. Dus de kleiding is zeer zeker echt ! ook is het aan hun vrij gelaten om de collecties te kopen wat ze willen die man vertelde dat hij dus geen winter collecties wilt kopen want dat heeft weinig zin al het hier nooit koud is;, ik vond het wel redelijkklogisch klinken..trouwens als we over oude collecties praten hebben bijna 9 van de 10 winkels oude modelen vergelijken met andere landen.
  hoe dan ook ik blijf daar kopen beter dan die hindu kleiding dat na een keer wassen leilijk is plus duur… nu weet je tenminste dat het inditex kwaliteit is….

 16. Wie iets moois kan kopen doet het in de VS, de rest koopt de afdankertjes, ik heb ik geen 20 jaar iets gekocht op deze klip en zal het ook nooit doen als het echt niet anders kan, kom zeg ik laat me niet naaien!

 17. Allereerst Inditex opent Zara’s alleen op strategische “A” locaties. Daarnaast doen zei ALLES zelf, van de styling van de winkel to het opleiden van het personeel. Voor dit laatste gaan er zonder uitzondering altijd Spaanse mensen van het moeder bedrijf de boel opstarten. Ze zijn zo strikt als wat. Last but not least, betwijfel ik of Inditext ooit interesse zal hebben in Curaçao, aangezien ze met een opblaas model werken, wat betekent dat er continu doorvoer moet zijn in de supply chain. Google is your friend mochten jullie nog twijfelen 😉

 18. @jamliah, nergens buiten US mogen er BH’s worden verkocht van VS. Die winkel ziet er juist goed uit!! Zara daarentegen regel rechte aanfluiting. Ik kon mij al niet voorstellen dat de

 19. Het is welles; het is nietes. Stàndaard toch op Curaçao? Vermoeiend …………..

 20. Ik vroeg me al af of er geen stricte regelgeving was rondom de logo’s. Ik weet niet of het iemand anders ook opgevallen is maar de letters staan te ver uit elkaar en zijn niet waterpas.. En dan heb ik het vooral over het logo van Bershka.
  Jammer!

 21. LSC, bai Zuikertuintje? Daar betaal je voor ongeacht wat je koopt 25 keer de produktiewaarde.

  Bovendien heb je daar boetieks met werkelijk waar de keuze uit 3 pantalons en 2 shirts. Nee, ga dan 1 keer per jaar naar Miami en doe daar je inkopen. Veel goedkoper en veel meer keus.

  Het enige goede in Zuikertuintje is de Bruna en dadelijk wellicht de nieuwe foodcourt.

 22. En wie zit er achter ZB? hussein el sahili geboren in Libanon.

 23. mensen mensen djis bai Zuikertuintje..

  echte winkels met echte merken…..

  geen vreemde constructies……..

 24. Er hangt allemaal neppe kleding in die Zara, en wat ‘ echt’ Zara is, komt uit oude collecties (minimaal 3 jaar oud)!! Inditex moet die zooi gewoon dichtgooien en de eigenaren een voor de rechter slepen

 25. Mijn vrouw was er geweest en is een groot fan van Sara, zij kwam al tot de conclusie dat het een oude collectie was wat er hing aangezien ziij al div dingen in haar kast heeft hangen die ze in April heeft gekocht. Ze zijn niet erkend maar mogen het wel verkopen omdat het om een oude opgekocht collectie gaat ( waar je wel de hoofdprijs voor betaal) Eigenlijk is het gewoon een outlet store van deze merken alleen met hoofdprijzen.

 26. Vrij riskant spelletje wordt daar gespeeld dan!

 27. Er was ook weinig leuks te kopen in deze Zara. Net als de victorias secret een telleurstelling is omdat ze er geen lingerie verkopen!

 28. Weer een gevalletje van gladde zakenlieden die met de veren van anderen pronken voor hun eigen gewin.

 29. Ja, dat Atrium trekt het ongeluk gewoon aan. Alle restaurants die er zaten zijn failliet gegaan en nu dus ook de gym.

  Het lijkt erop dat Zara voordat het geopend is al dezelfde kant opgaat.

  Intussen gaat de staat van het gebouw door achterstallig onderhoud hard achteruit.