• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De regering heeft een akkoord bereikt met de vakbonden om uit de impasse te komen over de introductie van de Basis Ziektekosten Verzekering (BZV). Vanaf april zijn de overheid en vakbonden met elkaar in overleg in het kader van GOA, het Georganiseerd Overleg Ambtenaren, over de BZV.

Om het proces van de behandeling van de wet in het parlement niet te verstoren, heeft de interim-regering eind december besloten ambtenaren uit te sluiten van deze wet. Door dit te doen was de interim-regering van mening dat de wet niet meer in GOA behandeld hoeft te worden. De vakbonden wilden wel doorgaan met de wet te behandelen in GOA, waardoor de impasse ontstond.

Overleg
Het transitiekabinet is echter van mening dat ambtenaren wel toegevoegd moeten worden aan deze wet. Daarvoor is het nodig dat de regering en vakbeweging doorgaan met overleg en onderhandelingen in het kader van GOA. Er zijn nog andere aspecten die de regering naar het overleg brengen, zoals de pensioenregeling en de zogenaamde ‘Loonmatiging’.

4 reacties op “Regering weer om tafel met vakbonden”

 1. Vergaderen heeft geen zin, geef de vakbonden gelijk, kan per telefoon, is een stuk goedkoper.
  Of… ga regeren en de lasten gelijk verdelen.
  Alle werknemers die het niet eens zijn met de veranderingen kunnen op stappen en een andere werkkring zoeken.
  Dat ambtenaren en werknemers bij overheid NV’s betere mensen zijn is voor al die anderen toch echt niet te verkopen.

 2. Alle mensen zijn gelijk, maar ambtenaren zijn nog meer gelijk. Waarom denken ze steeds een voorrecht positie in te mogen nemen? Omdat ze zo weinig verdienen? Omdat hun werk zo onzeker is? Omdat hun pensioen niet goed geregeld is? We zijn weer fijn solidair met elkaar, het gaat slecht, maar ambtenaren willen van alle maatregelen worden uitgezonderd. Hoe gaat het trouwens met Aqualectra personeel? Ook maar niet? Wat een slappe hap, dacht dat dit taken kabinet nu net dingen kon doen die de politiek niet durfde, maar het is hetzelfde slappe zaakje.

 3. Juist de ambtenaren mogen voordelig blijven leven terwijl juist zij debet zijn aan deze schulden. 80 procent werkt de hele dag niet en de rest doet maar alles wat de politici zeggen. vrijwel niemand durft zijn mond te openen en ze werken mee met corrupte regeringen!

 4. Die hel(e) BZV is om echt goed ZIEK van te worden. Maar ja, deze bittere pil wordt de mensen gewoon door de strot gedrukt en volgend jaar? Dan zal een nog hoger percentage geEIST worden. Net als dat nieuwe ziekenhuis dat de mensen door de strot gedrukt krijgen. Wie gaat dat tenslotte betalen? 🙁