CURAÇAO – Statenlid van Pueblo Soberano Ivar Asjes wil dat ook op Curaçao een limiet wordt gesteld aan de salarissen voor directeuren en andere functionarissen in overheidsdienst. Dit schrijft hij in een brief aan premier Daniel Hodge en minister van Financiën José Jardim.

 
De in Nederland veel besproken regel bekend als de ‘Balkenende Norm’, houdt in dat niemand meer verdient dan een minister. Asjes wil dat dit op Curaçao niet meer wordt dan 130 procent van het salaris van een minister.

Lisette Keus van Radio Hoyer 2 in gesprek met Ivar Asjes:

22 reacties op “Asjes wil ‘Balkenende Norm’”

 1. In Nederland heeft men onlangs vastgesteld dat een minister meer verdient dan een minister..,,,, oftewel ze verdienen meer dan de ” Balkenende norm” ! De overheid ( de ministers dus…) aldaar weigert de werkelijke inkomsten van een minister openbaar te maken…. Nederland : het Curaçao van het Noorden !

 2. @ maura willems, als, wie dan ook van die bende boeven ook maar even z’n kop boven het maaiveld uitsteekt moet iedereen, die daartoe in staat is, meteen reageren om zodoende het volk te blijven herinneren aan de vele “diefstallen” ten koste van het volk. Die twee jaar Schotte mogen wij nooit vergeten en een vergelijk met die moordenaar in Suriname is hier van toepassing die zal ook nooit door een overgrote groep Surinamers nooit vergeten worden.

 3. Dit is eingelijk niet mogelijk iemand die zich op uiterst Arogant en beschaamd tentoon gestelt heeft in zijn prille kassiere/karriere als Staatenlid of beter gezegd Donjo di Korsouw quasi wilde zijn,komt Nu als heilig boontje met z,n Voorstel.Beter zou het zijn zich niet meer te laten Horen gewoonweg niet meer te reageren ,want volgens mij wil niemand meer die goed denken kan van z,n iemand noch iets aannemen of wel overdenken .Uw tijd om voorstellen te brengen is hoop ik Echt voorbij. Bonsoire and No return.

 4. Loko Loko, op 15-01-2013 om 18:45 schreef: Laten wij dat op Korsow dus de “Asjes-norm ” noemen.

  De regel van 130% maal het salaris van een minister wordt in Nederland de WOPT norm genoemd. (Wet Openbaarmaking uit Publieke middelen gefinancierde Topinkomens)

  Ajes heeft die gewoon overgenomen.

 5. @ Philippe Maaskant. Wat let Asjes om een wetsontwerp in te dienden?

  Het antwoord op je vraag valt te beluisteren in het interview. Jasjes zal zelf als Statenlid een wetsvoorstel daartoe indienen, als zijn oproep geen succes zal hebben. Hij is bij voorkeur een aangever en geen scorer, als het geen geld voor zichzelf oplevert.

 6. Laten wij dat op Korsow dus de “Asjes-norm ” noemen.

 7. Nederland als voorbeeld voor de PS? Mijn mond valt open…
  Denk dat we er nooit meer wat van horen. Wat let Asjes om een wetsontwerp in te dienden?
  Nee het zal wel bij een persbericht blijven.
  Maar als we toch bezig zijn. Laat APNA dan ook even inzicht geven in de poltieke pensioenen.
  Gewoon openheid, transparantie, weet je wel.
  Namen en bedragen gewoon op de website.
  Denk dat dan direct de revolutie uitbreekt.
  Kom op Asjes, Wiels, doe een voorstel.

 8. PUEBLO!!, waar slaat dat nou op?

 9. Mensen die voor het VOLK werken dienen gewoon net zo veel te verdienen als het volk.. 2000 Per maand dus!

 10. @ Eelco Ernst, dan is dat bedrijf haar copierapparaat geheid kwijt.

 11. Het blijft een grappenmaker, hij is nu, na het volk van voren en van achteren bestolen te hebben en nog steeds besteelt, bekeerd ?
  Laat hem beginnen met alles wat hij zich onrechtmatig toegeeigend heeft eerst maar eens aan het volk terug betalen.

 12. Asjes heeft een bedenkelijk verleden met zijn creditcardfraude bij de CTB, zijn politieke benoeming bij Selikor, het baantje dat hij voor zichzelf heeft klaarliggen voor als hij uit de politiek stapt en natuurlijk de politieke benoeming van zijn vrouw bij CPA.

  Desalniettemin hoeven we niet ieder voorstel van hem onderuit te halen, want dit is gewoon een goed voorstel. Al mag van mij de 130% 100% worden. Of verlaag de ministerssalarissen, want je kunt toch moelijk verkopen dat wanbetalende onopgeleide ministers, sommigen zelfs met strafblad, 14,000 in de maand verdienen.

 13. Is dat inclusief of exclusief vergoedingen mbv de credit card?

 14. Raar verhaal uit de mond van zo iemand.
  Rijk genoeg of zijn z’n pillen op?

 15. Asjes is die persoon die nu toch een dik salaris pakt als directeur generaal ofzo terwijl hij deze functie niet uitoefend?

 16. Trouwens, Wiels vertelde over de radio dat een van de ministers 30.000 gulden PER MAAND verdiende, voordat hij minister werd.
  Dat is hoger dan de Balkenende-norm. Nu verdient deze minister ”slechts” zo’n 14.000 per maand…

 17. Eelco Ernst, op 15-01-2013 om 12:41 schreef: met zo’n achtergrond wordt je in het bedrijfsleven niet eens copieerapparaatbediende.

  Ook niet bankbiljetten kop-iëren ?

 18. Balkenendenorm kan niet op zo’n klein eilandje. In nederland betalen meer dan 15 miljoen mensen belasting maar op Curacao nog geen 500.000.
  Overwaardering dus.

 19. Eerst zelf je zakken vullen, dubbel inkomen, gebruik creditcard van derden enz. enz. en als ze vol zitten een regeling willen treffen ?
  Wat een walgelijk hypocritisch gedrag.

  Ga eerst Selikor even terugbetalen!!!!

 20. Goed voorstel van Asjes, maar maak er maar 100% van in plaats van 130%.

  Enigzins krom is wel dat je met MAVO3 en een strafblad minister(president) kunt worden, met zo’n achtergrond wordt je in het bedrijfsleven niet eens copieerapparaatbediende.

 21. Hoe kan dat nou Ivar Asjes, dat een koloniale Nederlandse regel hier ook moet gelden, ?????????????????

 22. Een goed idee om te beginnen, maar dat verandert mijn mening over Jasjes beslist niet. Als we dan toch in eigen huis als voorbeeld gaan bezuinigen, kunnen ook de salarissen van ministers, statenleden en hoofden van dienst met 20% verminderd worden, zodat meteen enigszins loon naar prestatie zal gelden en er genivelleerd gaat worden. Heeft Jasjes die schuld aan Selikor al betaald?