• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Inspectie Gezondheidszorg heeft vandaag de directie van huize ‘Aurita’ per brief laten weten dat voortzetting van zorgverlening aan de twaalf bewoners van huize ‘Aurita’ onverantwoord is. De Inspectie is tot deze conclusie gekomen op grond van bezoeken op 29 oktober en 11 januari aan het bejaardenhuis.

Tijdens deze inspecties zijn belangrijke gebreken vastgesteld op het gebied van de kwaliteit en kwantiteit van medewerkers, de dossiervorming, de geneesmiddelenvoorziening en de hygiëne.

Verbeterplan
Het nieuw aangetreden management van het bejaardenhuis heeft toegezegd met onmiddellijke ingang de noodzakelijke verbeteringen door te voeren. Op grond van deze toezegging, ondersteund door een verbeterplan, heeft de Inspectie besloten de voorgenomen onherroepelijke sluiting om te zetten in een voorwaardelijke sluiting. Dit houdt in dat het bejaardenhuis één week de tijd krijgt om de voornemens om te zetten in zichtbare verbeteringen.

Feitelijke sluiting
Mochten er op 21 januari alsnog belangrijke gebreken worden geconstateerd, dan zal de Inspectie overgaan tot feitelijke sluiting. In overleg met de daarvoor verantwoordelijke instanties zal op dat moment gezorgd worden voor opname van de twaalf bewoners in andere tehuizen.

5 reacties op “Huize ‘Aurita’ tijdelijk gesloten door Inspectie”

 1. En wat gebeurt er als we alles sluiten? Of gaan we er vanuit dat de zaak te verbeteren is?

 2. Zit er hier OOK misschien wéér de beroemde totaal verkeerde ‘werk’mentaliteit voor tussen. Begin allereerst eens plezier in je werk. Goed, actief en deskundig (!) je werk doen moet een leuke uitdaging zijn. Wees TROTS op je werk. En als je er overduidelijk zichtbaar (!) geen zin er in hebt, zoek dan snel wat anders.

 3. ik mag hopen dat er nog veel meer van dit soort mensen worden ingehuurd, waardoor we verschillende misstanden boven water kunnen halen.

 4. Misschien dat de inspectie ook eens bij “BETHESDA” kan gaan kijken.
  Wordt draaiende gehouden door vrijwilligers terwijl het management hun persoonlijke FACEBOOKPAGINA aan het bijwerken is.

 5. goed dat er daadkrachtig word opgetreden tegen deze verkeerde toestanden.
  de medische mafia die er alleen maar voor zorgen dat de kosten stijgen maar niet zorgen voor betere verzorging zulleen in een iets lagere schaal hun geld krijgen en een mindere mooie auto moeten gaan rijden.
  Helemaal schandelijk is het dat onze niet mondige ouderen zo worden behandeld.

  Jammer dat het net zoals in de jaren 80 en 90 het iemand van buiten onze gemeenschap het puin moet ruimen, immers onze mensen durven het niet want tsja ze willen ook in het weekend uit en hun kinderen zitten ook op school.
  Dus dan ga je geen impopulaire maatregelen nemen, nee dan kijk je door je vingers heen en je hoopt dat alles maar goed gaat.

  Het nadeel van ons eiland en Land is dat iedereen , iedereen kent, waardoor we niet durven door te pakken . Soms denk ik dan laten we de hele handel maar it besteden aan een groep die totaal geen banden met ons Land hebben die voor 3 maanden er zijn en dan weer vertrekken voor de volgende groep.

  want laten we eerlijk zijn door dit soort vriendjes politiek, kennissen of misschien de toekomst van de mensen die de inspecties uit moeten voeren verliezen we belasting inkomsten, sociale premies en erger nog er zijn levensgevaarlijke situaties zoals onze gezondheidszorg, uitstoot bij de Isla.

  Het lijkt me ook goed om jaarlijks onze ambtenaren door te lichten op hun zakelijke belangen.
  in het LMA staat namelijk ook dat elke ambtenaar al zijn andere banen alleen mag verrichten met toestemming van zijn Minister.
  Goed om te kijken als er geen belangen verstrengeling is bij de diverse diensten door de ambtenaar.