• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ben Whiteman, de minister van Milieu en Natuur, wil een speciale milieu en natuur inspectie. Nu valt het inspecteren van milieu en natuur onder de ‘Inspectie voor de Volksgezondheid’. Versgeperst.com ging de straat op en vroeg voorbijgangers: wat verwacht jij van de milieu-inspectie?

Gino (37) vindt dat de inspectie zich met name moet richten op grote bedrijven die voor veel uitstoot van giftige stoffen zorgen, zoals de Isla. “Er moet extra controle komen op grote bedrijven die onze lucht vervuilen met gevaarlijke of giftige stoffen. Bijvoorbeeld de Isla, zij gaan vaak over de toegestane uitstoot van bepaalde gevaarlijke stoffen heen. Om ons milieu gezond te houden vind ik dat die milieu-inspectie daar extra op moet gaan controleren, zodat onze luchtkwaliteit en ons milieu behouden blijven.”

Afval
De 56-jarige Rendel vindt dat er met name toezicht moet komen op het dumpen van afval en de afvalverwerking van bedrijven. “Er moet meer toezicht komen op het aanbieden van afval door consumenten. Veel consumenten dumpen hier afval nu langs de weg. Daarnaast moet er bij bedrijven meer gecheckt worden op de afvalverwerking. Ons milieu is iets kostbaars en daar moet goed op gepast worden.”

Onder water
Desiree (21) vindt dat de milieu-inspectie zich moet gaan richten op het beschermen en behouden van de schatten van Curaçao. “Ik vind dat er met name meer toezicht moet komen op de wereld onder water en met name het koraal. Er wordt nu weinig toezicht op gehouden en deze mooie kant van het eiland vergaat steeds vaker door bijvoorbeeld toerisme. Dit vind ik erg jammer, aangezien dit deel van onze natuur zichzelf niet of nauwelijks meer hersteld. De inspectie moet wat mij betreft zich richten op het beschermen en behouden van de schatten en ongeschonden schoonheid van ons eiland.”

Milieu
De 38-jarige Lavita zou graag willen zien dat de milieu-inspectie wat zou doen aan het toegankelijker maken van het scheiden van afval en recycling. “Met name hergebruik mag wel wat extra aandacht krijgen. Afval scheiden en hergebruiken is een kleine inspanning die een groot resultaat heeft. Ik denk dat dit zeker wat extra aandacht van de inspectie mag krijgen.” Ook Liset (20) vindt dat er beter gecontroleerd moet worden op het afval dat over het hele eiland gestort wordt. “Zo zonde, want het verpest de schoonheid van het eiland. Er wordt veel te veel afval op straat gegooid. Ook gaan ze niet milieuvriendelijk om met afval, er wordt niks gesorteerd of gerecycled. Dit vind ik erg jammer, want zo kan je ervoor zorgen dat het milieu op Curaçao veel verbeterd.”

Auto’s
Anouk (29) zou graag willen dat er door de milieu-inspectie meer aandacht wordt besteed aan de oude auto’s die op het eiland rondrijden. “Er moet extra toezicht komen op de auto’s die op het eiland rondrijden. Er rijden veel oude en kapotte auto’s rond die allemaal vloeistoffen lekken die erg slecht voor het milieu zijn. Met name het lekken van benzine vind ik erg, omdat het zo slecht is voor onze natuur.”

6 reacties op “‘Meer toezicht op het dumpen van afval’”

 1. @sjors

  het moet hier geen nederland worden hoor
  gele kaart op je kliko als die verkeerd om aan de stoep staat
  wat een walgelijk land is dat!!

 2. Ik voorzie in wel werkgelegenheid hoor. In Nederland heb je ook afval inspecteurs. Indien je je vuil pas na 9 uur in de avond op straat mag zetten rijden zij rond 8 uur in de avond rond en als er afval op straat ligt openen ze het en komen er achter van wie het is en die krijgt een dikke boete!

 3. Zie het maar als een eerste aanzet. Er is werk genoeg voor zo’n club.
  Ideetje : Belasting heffen op autowrakken in de tuin.

 4. ach je wilt niet weten welke dure huizen op bij bottelier en omstreken doaar op de landfill staan

 5. hahahahaha, mooi initiatief… Als je(milieu) politie belt dat ” buren” ongeveer 60 m3 puin de knoek aan de overkant van de straat inschuiven op zondag (met een graafmachine), dan komen ze niet eens kijken…. Het ligt er gewoon lekker nog hoor. Ik heb er persoonlijk geen probleem mee, het ligt er goed….

 6. Laat ben plannen laten opstellen om Landfill te Malpais te sluiten of naar mogelijkheden te bestuderen om over te gaan op vuilverbrandingsoven. Men moet andere alternatieven bestuderen om dat gebied te saneren. Straks raakt al het grondwater vergiftigd met troep van Landfill Malpais. Ik wil graag weten of dhr Ben Whiteman al op Mailpais is geweest om vuil weg te gooien. Wat een onverdraglijke stank daar op de vuil stortplaats.