CURAÇAO – Fuikbaai is dit weekend al aardig opgeruimd, maar dat is helaas nog niet genoeg. Curaçao Animal Rescue & Education heeft jouw hulp nodig om Fuikbaai aankomend weekend schoon te maken. De schoonmaak is noodzakelijk om te voorkomen dat het afval in contact komt met de dieren in en nabij de zee.

Walvissen, dolfijnen, haaien, zeeschildpadden, zeekoeien en zeevogels verwarren vaak het afval met voedsel. De dieren lijden vervolgens achtereenvolgend aan darmverstopping, honger en een langzame, pijnlijke dood. Om jezelf op te geven als vrijwilliger voor de grote schoonmaakbeurt van Fuikbaai op 18 en 19 januari, kun je een e-mail sturen naar fuik@curacaowildlife.com.

Het opruimbied is gemarkeerd op bijgaande foto in het geel. De totale oppervlak dat schoongemaakt wordt bedraagt ongeveer 2500 vierkante meter:

2 reacties op “Meer schoonmaakacties bij Fuik”

  1. Ach, een ander ruimt het wel op…. Curacao ten voeten uit.

  2. Het betreft volgens de afgebeelde foto een stuk particuliere grond (rif) Het is dus de vraag of de eigenaar daavan toestemming geeft om op zijn terrein te komen. Het is ook de vraag of diezelfde eigenaar dan niet zelf moet zorgen dat daar geen aangespoelde troep blijft liggen.
    Voor wat betreft het achterlaten van vuil tijdens de Fuikdag zijn we op ons eiland niet anders gewend. Laat de rotzooi maar voor een ander liggen.
    Misschien moet de overheid volgend jaar dit evenement maar eens verbieden.