• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Bijna driekwart van de kiezers staat achter de Surinaamse president Desiré Bouterse. Dit wijst een opiniepeiling uit van onderzoeksbureau Idos, die werd gepubliceerd via radioprogramma Rashid Pierkhan’s Kal Aaj Aur Kal, zo meldt Waterkant.net.

 
De peilingen Paramaribo, Wanica, Commewijne en Nickerie werden getrokken in de eerste helft van december, toen de grote grondschandalen nog niet uit waren. Zelfs toen was er al een voorbehoud bij de kiezers.

Vervanging ministers
Bijna 50 procent is van mening dat het weer tijd is voor het vervangen van ministers. Volgens de peiling zou Bouterse’s politieke partij NDP de meeste zetels behalen in de twee grootste kiesdistricten als nu verkiezingen worden gehouden. In Paramaribo gaat ruim 40 procent voor NDP. In Wanica is dit ruim 5 en 30 procent. De twee grootste Nieuw Front-partijen, VHP en NPS, komen op nog geen 10 procent.

Stemmen
De grootste concurrent in Wanica, de VHP van Chandrikapersad Santokhi, haalt vreemd genoeg nog geen 15 procent. Bij de Hindostaanse kiezer in Paramaribo en Wanica geeft ruim 38 procent de voorkeur aan Bouterse’s partij. De VHP die het meest leunt op deze bevolkingsgroep, krijgt ruim 23 procent. Opmerkelijk is dat in januari vorig jaar nog iets meer dan 35 procent in Paramaribo de NDP verkoos. Dat is nu dus gestegen met ruim vijf procent.

13 reacties op “Opiniepeiling: bijna driekwart kiezers achter Bouterse”

 1. Sjors, op 15-01-2013 om 09:01 schreef: dat deze landen per direct dat deze landen weer een kolonie worden

  Ik stel voor dat Nederland een kolonie van Suriname of Curacao wordt.

  Geen Wilders, geen Erik Staal, Moscowicz, geen Nina Brink of Cees van der Hoeven, Jos van Rey, Bad-je Hari, Holleeder, en die taal ook cancellen, iInmediatamente !

  In de woorden van de onsterfelijke Fela Kuti uit Nigeria :
  Teacher, don’t teach me no Nonsense

  (laat Bouta overigens maar lekker op de lijst van Interpol staan)

 2. @philipe, in dat soort landen krijg je lijfstraffen als je op straat spuugt. en voor drugshandel de doodstraf. heb ik geen probleem mee maar de gemiddelde YDK wel!

 3. @Loko Loko, Het is triest maar waar. Ook landen in Azie zijn economisch tot bloei gekomen door een strak regime.

 4. @loko loko, toen Suriname en Curacao een kolonie waren van Nederland was het er ook een stuk rustiger. Kon je gewoon je tv buiten laten staan. Ik stel dus voor dat deze landen per direct dat deze landen weer een kolonie worden van Nederland. Politie zal bestaan uit Nederlanders, net als de bestuurders en leraren.

 5. Ik heb nou niet echt de indruk dat Surinamers zich zouden moeten schamen voor Bouterse. Misschien niet zo’n fris verleden, maar leiden kan hij wel. Surinamers zouden zich moeten schamen voor hun rücksichtlsose racisme en ongekende luiheid…. Ik denk daarom ook dat Loko Loko gelijk heeft…

 6. Ik schaam mij als Surinamer.
  Deze crimineel heeft de bevolking zoveel leed aangedaan en toch lopen ze als schapen achter hem aan.

 7. Sommige landen (mensen ) hebben zo’n leider nodig. Kijk naar Irak, met Saddam heerste er orde, als toerist kon men er naar toe, hoe is het er nu? En Libie ? Met Gaddaffie was er orde, durf jij er nu naar toe te reizen?
  Zonder Bouterse, en daarvoor voor in plaats die 15 vermoorde gasten aan de macht, was Suriname nu een complete beestenbende.
  Nu is er vrede en een OVERSCHOT op de betalingsbalans. Geen ontwikkelingshulp meer nodig !!! Sommige volkeren hebben een man nodig die hun een schop onder de kont geeft, of zelfs een kogel door hun domme kop .

 8. Veel stemmers zijn jong en na de decembermoorden geboren.

 9. dit zegt alles over de denkwereld van de gemiddelde surinamer….

 10. Dat die Kuipers niet gedacht heeft aan die drugs legalisering, da’s pas een boost voor ons toerisme en het kost bijna niets, een lijntje naar Colombia, een paar weetplantages i.p.v. die rijstvelden en kassa !

 11. Een veroordeelde narco-handelaar, die tegenstanders en criticasters tegen een muurtje zet of op een brancard liggend vermoord …..en dan een jonge, onwetende bevolking die hem steunt. Een moordland, dat Suriname. First chance ya get, hop on a plane, off to the ex-colonials. Go figure…

 12. Leuk volkje dat criminelen als leiders prefereert. Ze moeten daar maar gauw in de wet opnemen dat moorden en martelen van politieke tegenstanders toegestaan is en dat handel in drugs een eerzaam beroep is. Wellicht kan men daar baanbrekend werk op dat gebied verrichten door als eerste land in de wereld de handel in drugs (soft & hard) te legaliseren.

 13. En dit zegt alles over ons Surinamers, een drugsveroordeelde moordenaar als president !