CURAÇAO – De politie ontving zaterdag om 14.00 uur de officiële melding dat het slachtoffer van het verkeersongeval op 28 december bij het Waaigatplein, in Colombia is overleden. Dit melden zowel familieleden uit Curaçao als Colombia. Hiermee staat het aantal verkeersdoden van 2012 op dertien.

Het slachtoffer, de 63-jarige Roland Juan Guanipa, is na het ongeluk overgevlogen naar Colombia voor medische behandeling. Guanipa overleed vrijdag om 14.20 uur in de Colombiaanse kliniek Clinica Universitaria. De verkeerspolitie heeft de zaak nog in onderzoek.

5 reacties op “Dertien verkeersdoden in 2012”

 1. Jackson heeft in zoverre gelijk dat wanneer je op 9 december verwekt wordt je toch als geboren op 9 augustus het jaar daarna de boeken ingaat.

  Maar wil je kijken of het verkeer veiliger is geworden in 2013 dan moet je de slachtoffers die in 2013 overleden als gevolg van een verkeersongeluk in 2012 toch aan 2012 toerekenen.

 2. @ herman.
  Zou het ongeluk niet veroorzaakt kunnen zijn doordat de automobilist onwel was geworden, of misschien een hersenbloeding/ herseninfarct heef t gekregen?
  Niet meteen ervanuit gaan dat “‘alle ongelukken voorkomen konden worden”.

 3. Bedankt Herman,

  De aanleiding is iets in 2012, maar ongeacht de oorzaak in het ziekenhuis wordt de dood toch in 2013 geconstateerd?

  Je kan nota bene maar 1x doodgaan toch (dus ook voor de statistieken)?

 4. Jackson, het oorzakelijk verband voert terug naar 2012.

  Het zou interessant zijn om de oorzaken van deze dodelijke ongelukken eens te analyseren (bijvoorbeeld: geen gordel, te hoge snelheid, rijden door rood licht, een racende ministerpresident met MAVO3). Ik ben bang dat je vervolgens vast moet stellen dat alle ongelukken met weinig moeite te voorkomen waren geweest.

 5. Hij is toch in 2013 overleden?