• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister van Volksgezondheid, Milieu en NatuurCURAÇAO – Minister van Gezondheid, Natuur en Milieu, Ben Whiteman, wil dat de decompressietank geïntegreerd wordt binnen het ziekenhuis. Daarnaast wil hij dat er wettelijke normen gesteld worden aan aanbieders van duikactiviteiten. Dat zegt de minister tegenover Radio Hoyer 2.

Afgelopen jaar is er veel te doen geweest om de decompressietank die gebruikt wordt bij behandelingen van onder meer diabetes en bij duikongevallen. Curaçao zou een tank gekregen hebben van Venezuela. Later bleek echter dat de tank van een investeringsgroep was waar ook de vrouw van voormalig minister van Verkeer, Charles Cooper, deel van uitmaakte.

Investeringsgroep
De toenmalige minister van Gezondheid, Jacinta Scoop-Constancia beloofde veel, maar tot op de dag van vandaag is nog steeds niet precies duidelijk hoe de vork in de steel stak en is de tank nog steeds niet operationeel. De stand van zaken op dit moment is dat het SEHOS een samenwerking is aangegaan met een derde voor noodgevallen, zo verklaart minister Whiteman. Parallel zijn ze bezig om hun eigen tank te krijgen. Het Sehos heeft al aangegeven de tank van de investeringsgroep te willen overnemen.

Duikscholen
Ondanks de audit van het Curaçao Toerism Board (CTB) van vorig waarbij alle duikscholen zijn gecontroleerd en goed- dan wel af- zijn gekeurd, wil Whiteman dat er vanuit overheidswege normen bepaald worden waar duikaanbieders aan moeten voldoen.

Lisette Keus van Radio Hoyer 2 in gesprek met Ben Whiteman:

8 reacties op “‘Decompressietank integreren binnen ziekenhuis’”

 1. Lees vandaag in het AD, Jacinta beweerd dat ze zeer goed werk heeft gedaan voor haar volk als minister.Wat ze fout heeft gedaan krijg ik nog niet op 10 Aviertje gepend,ja zuipen dat heeft ze goed gedaan,meer niet.

 2. Afgelopen jaar is er veel te doen geweest om de decompressietank die gebruikt wordt, gebruikt wordt door wie ? Dat gegeven paard van Schotte moet je echt niet in de bek kijken. En dan wordt er na veel gel.l eindelijk een gekwalificeerde arts aangetrokken en als ik dat artikel nou goed lees zit die man nu duimen te draaien want die tank doet het niet.
  Gerrit en natuurlijk ook die Jacinta masha danki voor die tien vogels in de lucht en geen in de hand.

 3. Gewoon niet betalen. Laat Cooper z’n vrouw met de bewijzen komen dat die tank van haar investerings-clubje echt van haar is. Dan komen alle details boven water en als het dan legitiem is kan alsnog een markt-conforme prijs betaald worden. Het moet es ophouden met al dat politieke gegraai. Leer ze nu maar eens een lesje dat dat niet meer gepikt wordt.

 4. Die opgeknapte decompressietank was al veel te duur en nu is het ding een tweedehands dus niet al te veel betalen en laat ze anders zelf met die strop blijven zitten.

 5. @Napoleon

  Niet al te negatief. Eindelijk dat er nu iets gebeurt, toch?
  Prima ook dat er wettelijke eisen worden gesteld aan duikscholen, want iedereen die in Nederland dacht te kunnen duiken richtte een school oop hier.
  Volledig uit de hand gelopen. Voldoen aan de ISO norm dan komt het wel goed.

 6. Constancia en Schotte hebben meegedeeld dat deze duiktank gratis zou komen dus alle kosten dienen zij te betalen.

  Tevens dient het groepje met mw cooper en de vitorrio te worden uitgesloten van exploitatie. Beter is om een openbare aanbesteding te maken voor deze tank!

 7. Te belachelijk voor woorden, dat die decompressietank nog steeds niet werkt. Dit eiland zinkt nog eens van de LOZE uitspraken/beloftes. Vroeger werd de tong uitgesneden bij leugenaars.
  Wat zou het dan nu stil op het eiland zijn ………

 8. Uitstekende aktie.