• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Duizenden mensen hebben zich vandaag in Parijs aangemeld om deel te nemen aan een grote betoging tegen het plan van de overheid het huwelijk open te stellen voor homoseksuelen. Ook zijn de betogers tegen het voornemen van de regering om homo-paren kinderen te laten adopteren.

 
Volgens de Franse nieuwszender France 24 hebben zich al tienduizenden betogers verzameld in de straten van Parijs. De demonstranten komen met bussen en treinen vanuit het hele land naar de hoofdstad. De demonstratie moet één van de grootste worden in Parijs sinds jaren. Aan de betoging doen groepen van allerlei pluimage mee, zoals katholieke groeperingen, conservatieve politici, leden van het extreem-rechts Nationaal Front en diverse moslimgroepen, die hebben ontdekt tenminste op dit punt op één lijn te zitten.

Hollande
De socialistische president François Hollande heeft voor de verkiezingen beloofd het huwelijk open te stellen voor homoseksuelen. Volgens peilingen heeft hij daarmee 61 procent van de Fransen achter zich. Maar 48 procent vindt volgens peilingen ook dat homo-paren beslist geen kinderen zouden mogen adopteren.

Demonstratie
Het platform ‘Manif pour tous’ kanaliseert de oppositie tegen Hollande’s voornemen ten aanzien van homohuwelijk en beklemtoont dat het protest van iedereen (tous) of alle burgers is en niet mag worden geclaimd door een enkele beweging, partij of kerk. De manifestatie wordt geleid door een cabaretière die zich Frigide Barjot (50) noemt. Zij zegt in actie te zijn gekomen vóór de rechten van kinderen en niet tégen homoseksuelen. De demonstraties moeten samenkomen op het Champ-de-Mars (marcheerveld) bij de Eiffeltoren.

© ANP, alle rechten voorbehouden

3 reacties op “Duizenden voor protest homohuwelijk”

  1. Laat iedereen zelf in VRIJHEID beslissen hoe en met wie hij gelukkig wil leven! RESPECT voor een ander heet dat.

  2. @HEleonora. Juist Egalite is die kreet.

  3. Tjonge, jonge, jonge : Liberté, Fraternité en nog zo’n kreet, maar niet als mijn medelander houdt van hetzelfde geslacht. Ook op mijn pida baranka heb je dat soort lui, zij die tegen zijn dus. Vraagje: zijn er op het eiland ook van die doorgedraaide bijbelnutcakes die menen dat je homo’s (sapiens, just different) kunt genezen door marathon bijbelsessies e.d., zoals in de biblebelt USA. Niet echt behorend tot mijn Dushi Corsow, zou ik zeggen.