CURAÇAO – De passagiers in een vliegtuig van Australië naar Papoea-Nieuw-Guinea kregen donderdag de schrik van hun leven toen bleek dat er een meterslange slang op de vleugel van het toestel zat. De python werd zo een twintig minuten na het opstijgen ontdekt door een van de passagiers.

Eerst geloofde niemand haar, maar al snel bleek dat ze gelijk had: er hing een slang van zo’n drie meter aan de vleugel.

Geen paniek aan boord
Reiziger Robert Weber vertelt aan Sydney Morning Herald dat iedereen aan boord van het vliegtuig kalm bleef: “Er was geen paniek. Niemand vroeg zich af of er misschien meerdere slangen aan boord waren.” Volgens Robert zat de slang eerst netjes onder de vleugel, tot de wind hem te pakken kreeg en hij moest vechten voor zijn leven. De buitentemperatuur was min twaalf, het vliegtuig ging 400 kilometer per uur en de arme slang klapperde tegen het vliegtuig aan.

Overleefd
Qantas, de luchtvaartmaatschappij in kwestie, zegt nog nooit zoiets te hebben meegemaakt. De slang heeft zijn avontuurlijke tocht wonder boven wonder overleefd. Het beest raakte flink gewond, maar bewoog nog toen het toestel was geland.

2 reacties op “Slang reist mee op vleugel Qantas-toestel”

  1. Wedden dattie geen ticket had??

  2. snakes on a plane….