CURAÇAO – Minister-president Daniel Hodge heeft woensdag Lucita MoenirAlam, die momenteel fungeert als ambassadeur bij de Nederlandse ambassade op Trinidad & Tobago, ontvangen op Fort Amsterdam. Het betrof een werkbespreking die door Hodge heel positief is ervaren.

Beide landen hebben al jaren een commerciële maar ook culturele en historische band. Verschillende bedrijven, afkomstig uit Trinidad & Tobago, hebben zich op Curaçao gevestigd. De economie, het onderwijs en alternatieve energie zijn enkele punten die tijdens dit bezoek naar voren zijn gekomen.

Curaçaosche vertegenwoordiger in Port of Spain
De premier heeft MoenirAlam bedankt voor haar betrokkenheid, die ervoor gezorgd heeft dat twee waarnemers vanuit Trinidad aanwezig waren tijdens de verkiezingen. Hodge heeft ook gebruikgemaakt van het moment om nadruk te leggen op het belang dat Curaçao heeft, om de band met de ambassade te behouden en ook banden te verbreden met andere landen in het Caribisch gebied. Afgesproken is dat Curaçao zich gaat inspannen om op korte termijn een vertegenwoordiger te plaatsen bij de Nederlandse Ambassade in Port of Spain.


Van links naar rechts: J. De Jong-Mercelina (vertegenwoordiger Buitenlandse Betrekkingen), Premier Daniel Hodge, ambassadrice Lucita MoenirAlam

www.versgeperst.com