CURAÇAO – De 40-jarige S.A.T. en 39-jarige R.J.Z. stonden gisteren terecht voor het vervalsen en verspreiden van valse verblijf- en werkvergunningen en SVB-documenten. Uit computergegevens van T. blijkt dat het duo sinds 2006 ruim 600 valse documenten heeft gemaakt. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Z. was daarnaast ook betrokken bij mensenhandel. De officier van Justitie legde het duo in totaal twaalf feiten ten gelaste. De mannen zijn door het Gerecht direct veroordeeld. T. als maker van de documenten heeft een gevangenisstraf gekregen van 30 maanden en Z., het brein, verdwijnt 42 maanden achter slot en grendel.

Documenten vervalst
Uit onderzoek is gebleken dat Z. zich bij illegale buitenlanders voordeed als ambtenaar die legale papieren kon leveren. Hij bood de valse documenten aan tegen betaling terwijl T. de documenten vanaf zijn computer leverde. De afgelopen weken zijn in totaal zeven personen veroordeeld voor het bezit van vervalste documenten die door het duo zijn geleverd. Tijdens het onderzoek wisten de autoriteiten de twee mannen op te sporen, die lange tijd door de politie via de telefoon zijn afgeluisterd.

Kwalijke zaak
Z. legde via de telefoon meerdere keren belastende verklaringen af. Dit leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de twee fraudeurs. De officier van Justitie eiste in deze zaak vijf jaar gevangenisstraf tegen beide mannen. Volgens de officier is dit een kwalijke zaak die de gemeenschap veel schade heeft berokkend. “De mannen hebben samen en in vereniging hun daden verricht. Alles om financieel gewin, alleen om hun eigen zakken te vullen. Ik constateer in deze zaak geen zieligheidsfactor”, aldus de officier van Justitie in zijn betoog.

6 reacties op “Rechter zet fraudeurs achter slot en grendel”

  1. Hmm en Schotte, Jamaloodin en Dos santos dan?

  2. OKe wat gebeurt er met de rest van die 600 valse verblijf/werkvergunningsdokumenten worden ze ingetrokken of worden die personen die zich schuldig hebben gemaakt aan een strafbare feit, direct uitgezet worden. Ik ben benieuwd wat er daarmee gaat gebeurden. Die
    mannen kregen 2 en1/2 jaar en die andere kreeg 3 en1/2 jaar, gelukkig heeft de rechter geen rekening gehouden met de zieligheidsfactor als ambtenaar zijnde.

  3. Hieruit concludeer ik dat de officier in zijn loopbaan wel eens de zieligheidsfactor toepast! Bij wie? Santos, of andere witte boorden criminelen?

  4. Hieruit concludeer ik dat de officier in zijn loopbaan wel eens de zieligheidsfa tor toepast! Bij wie? Santos, of andere witte boorden criminelen?

  5. ik ken er nog een paar mensen die in het bezit zijn van valse dokumenten,alleen kregen zij de kans om in een korte tijd de staatskas leeg te roven zonder enige vervolging

  6. “Geen zieligheidsfactor”, ..mooie opmerking.