• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Francesco Corallo, die eerder in opspraak kwam door contact met ex-premier Gerrit Schotte, heeft een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse Staat. De Italiaan werd in verband gebracht met de Siciliaanse maffia en wil dat Nederland afstand neemt van deze uitspraken.

De vermeende maffiabaas kwam zowel in Nederland als op Curaçao veelvoudig in het nieuws, omdat Schotte hem een belangrijke functie zou willen hebben geven bij de Centrale Bank. Volgens SP-er Ronald van Raak was er correspondentie tussen het tweetal geweest en zou Corallo de campagne van Schotte deels hebben gefinancieerd. Corallo zou bekend staat als Siciliaanse maffiabaas.

Referenties
Volgens de ex-premier was er inderdaad contact geweest met Corallo. “In het kader van correct en onderbouwd handelen heb ik vorig jaar gevraagd om referenties van de Italiaanse burger Francesco Corallo”, liet Schotte in oktober vorig jaar weten.

Afstand nemen
Volgens De Telegraaf eist Corallo dat de krant een rectificatie plaatst. Daar zou in moeten staan dat Nederland afstand neemt van de beweringen dat Corallo banden heeft met de maffia. Tot nu toe is de rectificatie nog niet geplaatst. Corallo heeft een kort geding aangespannen tegen de ministeries van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

6 reacties op “‘Maffiabaas’ Corallo eist rectificatie”

 1. Als je Corallo heet, kan je allen maar bij de maffia werk vinden.
  Als Italie hem geen bewijs van goed gedrag wil/kan geven, dan stinkt deze persoon.
  hoe komt hij aan 2 nationaliteiten?

 2. Fijne actie, mogelijk komen we nu aan de weet waarom Schotte heeft afgezien om met deze man verder in zee te gaan.

 3. Corallo heeft een kort geding aangespannen tegen de ministeries van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
  Nou moet ik erkennen dat alles wat Schotte ons gebracht heeft een hilarisch tintje om zich heen heeft en ook dit bevestigt mijn idee, vraag me af bij welke rechtbank de genoemde kortgedingen zijn aangespannen.
  Nou weet ik verder niet beter dan dat Koninkrijksrelaties een onderafdeling van Binnenlandse Zaken is en niet een zelfstandig ministerie. De grappenmakers !

 4. EN TEREGT !!

 5. Als je zoals deze man dus destijds op de lijst staat van interpol, dan reageert de pers dus daarop. Of de man helemaal fris is dat laten we dan maar even in het midden. Rectificatie lijkt me een kansloos geheel.
  De referenties die Gerrit vroeg deed hij via de achterdeur, niet volgens de weg die daarvoor staat. Mogelijk mag Gerrit ook wat komen uitleggen? Per saldo heeft deze man aan Gerrit het nodige ‘te danken”.

 6. Kort geding zal het wel niet worden. Dat is voor spoedzaken. Dan had het vorig jaar direct moeten worden aangevraagd. Symbolische actie dus. Er is geen spoedeisend belang denk ik.