• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Volgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kan Suriname als voorbeeld worden gesteld voor andere lidlanden van de Caribische Gemeenschap, Caricom. Het stabiliseren van de valutamarkt, drukken van inflatie en betere inning van belastingen worden goed uitgevoerd. Dat meldt Waterkant.net.

De Surinaamse Vereniging van Economen, VES, ziet geen reden om het IMF tegen te spreken. “Ik kan zeggen dat vanuit de Centrale Bank men de vinger goed aan de pols houdt en vooruit speelt op zaken die zouden kunnen komen. Daarom hebben wij in 2012 de vruchten kunnen plukken”, zegt VES-voorzitter Waddie Sowma tegenover de Ware Tijd. De inflatie was aanzienlijk minder dan een jaar geleden. De VES voorziet ook voor de naaste toekomst weinig economische problemen. De autoriteiten hebben de situatie op ook de financiële markten, voldoende onder controle.

Pluim
Volgens het IMF verdient Suriname een pluimpje voor het krachtig overleven van de wereldcrisis. Al tijdens de regering van president Ronald Venetiaan zijn effectieve maatregelen getroffen. Het beleid is voortgezet, wat voor Suriname fortuinlijk genoeg mag worden. “Suriname’s ervaring is een positief voorbeeld voor het Caribisch gebied wat betreft het belang van degelijk voorbereide en vergaande macro-economische aanpassingen”, aldus het IMF.

6 reacties op “IMF: Suriname voorbeeld voor landen Caricom”

 1. Dat is toch het nette werk van de regering Ronald Venetiaan. Positief nieuws om te horen.

 2. Goed zo Suriname!
  @Peter P, blijf maar lekker ver van Suriname. Want mensen als jou ziet Suriname ook niet als serieus aan!

 3. Ik heb het IMF nooit serieus genomen. Overigens een land als Suriname ook niet.

 4. Nou dat zegt dus alles over CARICOM !

 5. Waarom geen commentaar op dit bericht? Omdat iets goeds komt van Bouterse?

 6. Suriname moet wel, zo simpel is het. Wat is het huidige tekort?