CURAÇAO – De Dominicaanse A.C. is vanmorgen veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur, meldt het Openbaar Ministerie (OM). In zijn woning is tijdens een huiszoeking een vervalste verblijfsvergunning gevonden. De man verblijft legaal op Curaçao maar had de documenten van een mevrouw P.G. in bezit.

Het gerecht en de officier van Justitie hebben, voor wat betreft de eis en vonnis, met de verdachte rekening gehouden dat hij getrouwd is en twee kinderen heeft en in de verzorging van de kinderen bijdraagt. De 35-jarige man had tot op het moment van de veroordeling geen strafblad en heeft een vaste baan bij een bakkerij.

Ernstig feit
De man heeft de documenten niet zelf vervalst maar voor 2.000 gulden gekocht bij de man R.Z. die vanmiddag voor het gerecht moet verschijnen. Het gerecht noemde het handelen in de vervalsingen ‘een ernstig feit’. Toch is met zijn personalia rekening gehouden en is de man veroordeeld tot een werkstraf die hij binnen één jaar moet verrichten. Voldoet hij niet aan het vonnis dan krijgt hij alsnog een gevangenisstraf van 120 dagen.

2 reacties op “Werkstraf voor vervalste documenten”

  1. Zoete broodjes bakken….

  2. Nu nog een geschikte werkstraf bedenken.

    What about de ingelijste diploma’s van Gerrit Schotte en Jacintha Constantia poetsen?