• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De schutter die gisteren het vuur opende op een middelbare school in Taft, Californië is een zestienjarige leerling van de school. Rond 09.00 uur stapte de jongen gewapend een scheikundelokaal binnen en opende het vuur. Dit maakte sheriff Donny Youngblood vanmorgen bekend op een persconferentie.

Volgens Youngblood schoot de leerling eerst een medestudent neer voordat hij het vuur opende op een andere student. Deze miste hij. De politie denkt dat de twee slachtoffers beide gerichte doelwitten waren, aldus de Huffington Post. De schutter noemde zijn eerste doelwit bij zijn naam voordat hij hem neerschoot.

Evacueren
De leraar begon met het evacueren van de leerlingen via de achterdoor. Hij zag samen met een campusopzichter kans om in gesprek te gaan met de schutter en hem af te leiden, terwijl de leerlingen het klaslokaal verlieten. De twee volwassenen hebben de schutter gekalmeerd en overtuigd om zijn wapen neer te leggen.

Opgepakt
Een buurtbewoner zag de schutter gewapend met een 12-gauge wapen (jachtgeweer) de school inlopen en belde direct 911. De politie kon hierdoor snel ter plaatse zijn. De politie arriveerde nadat de leraar de jongen zijn wapen had laten neerleggen en arresteerde de jongen. In de zakken van de jongen werden nog twintig extra kogels gevonden.

Gewonden
De leraar raakte licht gewond aan zijn hoofd. De neergeschoten zestienjarige leerling is gisterochtend met spoed geopereerd in het Kern Medical Center. Zijn toestand is stabiel, maar nog steeds kritiek. De andere gewonde leerling, een meisje, is behandeld voor gehoorschade. Ze stond dichtbij de schutter toen hij het vuur opende. Zo meldt de Los Angeles Times.

www.versgeperst.com