CURAÇAO – In het regeerakkoord van het kabinet Hodge ligt de nadruk op het scheppen van werk. “De overheid gaat hier 270 miljoen gulden in investeren. Het benodigde geld daarvoor is er niet en dat moet geleend worden op de kapitaalmarkt”, vertelt Steven Martina, de minister van Economische Zaken.

Door het lenen van geld worden productieve investeringen te gecreëerd. Hieronder vallen verbetering van scholing en infrastructuur.

Rick Hart van Radio Hoyer in gesprek met de minister

13 reacties op “Overheid investeert 270 miljoen in banen”

 1. Gaan we nu al het verschil zien met het kabinet Betrian en de overeenkomst met het kabinet Schotte?

 2. Sla de kranten er even op na, de ene na de andere baan wordt aangeboden en kan niet worden vervuld. What a joke. Goede vriend van ons is al een halfjaar bezig 2 adm krachten te werven. Het lukt tot op heden nog steeds niet, 80/20 LOL, LOL, LOL.

 3. Ja, dus als Wiels zijn fata morgana van vrij onderwijs ziet verdwijnen vanwege het niet kunnen betalen van dat vrije onderwijs zit het volk van Curaçao met een kater die groter is dan alleen de volgelingen van Wiels. En dan zal Wiels wel weer zijn kast met bodybags opentrekken, dreigen en een grote smoel opentrekken, want dat is het enige wat ik hem tot nu doe heb horen en zien doen. Zoals ze op Curaçao zeggen “smoel so “. Alleen vreemd dat een Martina deze boodschap brengt, een zoon van de Martina die bij het presenteren van het Kabinet Schotte in 2010 op de achtergrond druk uitoefende op Wiels om het accoord MFK/PS/MAN te tekenen, op dat moment zich niet realiserend dat diezelfde Wiels de ondergang van de MAN verder op weg hielp. Zou dit een Machiavellian wraak zijn ?

 4. Het is volgens mij niet meer dan een luchtballonnetje, als wij geen 270 miljoen kunnen lenen vanwege sancties opgelegd door de rijksministerraad weet ik al bij voorbaat wie de schuld krijgt van het neerstorten van deze luchtballon.

 5. Alle bovenstaande reacties verwoorden wel ongeveer mijn gevoel m.b.t. dit plan.
  Maar…… er zijn al zoveel plannen gelanceerd, sommige waren veel beter haalbaar, zonder dat wij er enig resultaat van hebben gezien.
  Vaak wel met een fors kosten plaatje voor b.v. consultant onderzoek enz.
  Niet negatief reageren op alles, dus… gelukkig hebben we over enige tijd de werkeloosheid bijna uitgebannen. Hoera!

 6. Lenen …….
  1) niet toegestaan en niet conform afspraken mbt schuldsanering 2010
  2) NOG grotere schuld…. thinking 2019…onverantwoord!
  3) zie rest argumenten van Philippe Maaskant

  Klinkt E C HT N I E T goed Mr. Martina 🙁

 7. Het klinkt geweldig, daar gaat het toch om, zo doen we hier toch politiek voeren?

  Een duidelijker beleid, het aanpakken van de red tape en het niet op de achtergrond hebben van een 80/20 regeling zou veel meer helpen.

 8. Dacht dat lenen even niet aan de orde was…
  Moest er niet eerst een sluitende begroting zijn?
  Was er geen aanwijzing van de Rijksministeraad?
  Gouverneur kan zo’n besluit niet tekenen?
  Gaan we toch op de Wiels manier weer de confrontatie zoeken?
  Dit kabinet moet toch beter weten, of mogen ze alleen maar doen wat Wiels zegt? Ik blijf me verbazen.

 9. De overheid kan geen , duurzame, banen creëerden. Dat doet het bedrijfsleven. De overheid moet het bedrijfsleven daarbij ondersteunen door subsidies, belastingmaatregelen, verbeteren van de infrastructuur binnen de ministeries – alles gaat zo traaaaaaag – etc. Maar het bedrijfsleven moet dan wel rendabele kansen zien. En die zien ze niet door het zwalkende non- beleid van de overheid en de wereldwijde crisis die nog niet op zijn dieptepunt is…….( en dan die 80/20 regel……werkt contaproductief en verlammend. Waarom ook niet van die 80% de helft vrouwen en de helft mannen. En daarvan dan weer de helft onder de 40 jaar en de helft er boven? Misschien ook nog een verdeling naar oorspronkelijke herkomst? Klinkt natuurlijk belachelijk maar dat is het ook).

 10. Die lening wordt zeker onderhands geplaatst bij zijn werkgever Ansari

 11. Hoge mate absurd… Failliet lijkt het sterrenbeeld van Curacao te zijn

 12. Ach ja, deze man heeft het echt begrepen: de overheid kan namelijk helemaal niet lenen. Zucht.

 13. Hoe kun je investeren in banen als overheid?