• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De toegestane uitstoot van zwaveldioxide, dat is samengesteld door de World Health Organization (WHO), is in één week 45 keer overschreden. Dit blijkt volgens stiching Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) uit luchtmetingen nabij Kas Chikitu. Rond de jaarwisseling werd de uitstoot ook overschreden.

“De WHO 10 minuten norm is 500 µg (microgram) per m3. Vijf keer is een uurgemiddelde gemeten boven 500, dat is 30 keer tien minuten. Bij een uurgemiddelde boven de 400 zal zeker een 10 minuten gemiddelde van 500 zijn gemeten. Opgeteld is de WHO norm circa 45 keer overschreden”, meldt SMOC.

3 reacties op “Uitstoot zwaveldioxide 45 keer overschreden”

  1. Grappig dat het overschrijden van de milieunorm door de raffinaderij nog steeds bij “nieuws” staat.
    Hoort het niet bij “livestyle”?

  2. En dan zijn er nog die hier beweren dat met een kort geding stankoverlast kan worden aangepakt. Het onvoldoende aan wetgeving, of de gaten daar in komt een hoop mensen hier wel uit.

  3. Hebben we de verklaring van de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (namens PS Wiels) al gelezen…? Wat voor instructies zou Wiels gegeven hebben? Kom op voor het volk dat stikt en ziek wordt? Laat het volk maar stikken? Ben benieuwd naar de verklaring van de minister.. Wat zegt U, komt die verklaring er niet? Waarom zijn we hier altijd zo negatief? Wacht maar af, ik ken Wiels, die laat dit niet allemaal gebeuren, …toch? Zijn kiezers wonen daar.