DokmaatschappijCURAÇAO – De havenmeester doet een dringend beroep op het publiek om rekening te houden met de gevaren die zowel varende als aangemeerde schepen met zich meebrengen. In de Sint Annabaai en het Schottegat maakt, normaal gesproken, het publiek geen gebruik van het vaarwater.

Pleziervaart is daarom ook niet gewenst in de haven. Dit staat in tegenstelling tot de Caracasbaai en Boka Sami. De gevaren van een aangemeerd vaartuig wordt vaak over het hoofd gezien door het publiek. Zwemmers vinden het vaak interessant om zo dicht mogelijk bij het vaartuig te komen, dit ondanks dat door de havenautoriteit regelmatig gevraagd wordt afstand te houden. Een ongeluk ligt namelijk in een klein hoekje.

Kabels
Deze dagen zijn de pieren van het schiereiland te Caracasbaai bezet met twee grote vaartuigen, de ferry MS Discovery en het kabel-platform Castoro 7. Maandag is wederom waargenomen dat zwemmers op de kabels van het platform klommen en gingen zitten. De spanningen op deze kabels zijn enorm en zouden fatale gevolgen kunnen hebben als deze door onvoorziene redenen zouden knappen of springen. Tijdens het vastmaken van het schip wordt rekening gehouden met de verdeling van de krachten en bewegingen die het schip kan maken door haar tonnage (scheepsruimte).

Serieuze zaak
De bolders op het land, meerpalen en boeien in het water zijn hierop berekend, vandaar dat een schip vaak met meerdere touwen, zowel op de boeg als achtersteven wordt vastgemaakt. Het veilig aanmeren en vastmaken is een serieuze zaak en dient gerespecteerd te worden door het publiek. De Havenmeester vraagt ook medewerking van het publiek om met bovenstaande rekening te houden en afstand te houden van commerciële vaartuigen, zoals die momenteel zijn aangemeerd te Caracasbaai.

2 reacties op “Gevaren varende en aangemeerde schepen”

  1. Geldt ook voor IQ44! Kunnen die zwemmen trouwens of zitten ze dáárom op die kabels? 🙂

  2. Waarom moet je er überhaupt dichtbij willen komen?