CURAÇAO – Een politiepatrouille is gisteren om 15.50 uur uitgerukt naar Brakkeput wegens een poging tot een overval. Een 49-jarige vrouw liep over straat op weg naar haar werk. Op een gegeven moment stopte een auto naast de vrouw en stapte een 27-jarige man uit die naar haar tas greep.

Nadat de overvaller de tas wist af te pakken, nam hij de benen. Het slachtoffer schreeuwde om hulp waardoor een omstander achter de verdachte rende en hem in de kraag wist te grijpen. Bij aankomst van de politie is de verdachte aangehouden. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

9 reacties op “Oplettende burger voorkomt overval”

 1. Loko Loko, op 11-01-2013 om 12:25 schreef: noemde dat :” risico van het vak voor de inbreker”.

  Het criterium voor de rechtbank was dat het stel geen onnodig geweld had toegepast, is een andere nuancering.

  De heer Teeven heeft enigszins de schijn van een opportunist, wisselt nog wel eens van politieke partij, en doet graag uitspraken om zichzelf weer in de picture te zetten.
  (staatssecretaris, geen minister, Teeven is het hulpje van de minister, maar hij zal het ongetwijfeld nog wel eens worden)

 2. In Nederland is een echtpaar van rechtsvervolging ontslagen, nadat zij een berover zo hard hadden vastgehouden in een nekgreep dat hij stikte en dood was bij aankomst van de politie. De minister noemde dat :” risico van het vak voor de inbreker”. Als voor zoiets in Nederland vrijspraak wordt gegeven dan is dat hier ook geldig. Dus vermoord die overvallers maar en hou ze daarna in een houdgreep vast tot politie komt.

 3. aankomst van de politie is de verdachte aangehouden. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.???hoezo voortgezet 2oog getuige!!!voor deze zaken snel recht gewoon 1jaar celstraf en 500uur werkstraf laten veegen in otrabanda dan zien zijn hommy’s hoe stoer diie wel niet is!!!

 4. Heel goed van deze man. maar hoezo is hiermee een overval voorkomen? De overval heeft toch al plaatsgevonden!? Er is voorkomen dat de overvaller kon ontsnappen met de buit.

 5. Je ziet steeds meer dat mensen het niet meer pikken dat ze worden overvallen of mishandeld.
  Steeds meer mensen komen in opstand tegen criminelen.
  Goede zaak, maar ook gevaarlijk…
  Het is wachten op de eerste straatroof waarbij het slachtoffer wordt doodgeschoten omdat deze zich verzette.
  Wordt tijd dat of de vuurwapen wet wordt aangepast en men zichzelf kan bewapenen, of justitie zal serieuze stappen moeten ondernemen om overvallen te voorkomen/op te lossen.

  Wachten is ook op de eerste overvallers die worden doodgeschoten door een brave burger die het niet meer pikt…
  Zal mij benieuwen wat voor een uitspraak de rechter in zo een geval zal doen?

 6. Hulde voor deze man !!

 7. CRIMIÇAO : bon bini in de criminele jungle. Oh ja, alvast de IQ44 reactie : die vrouw had daar gewoon niet moeten lopen en zeker niet met een tas. Wat doet ze trouwens op dit eiland?
  🙁

 8. Ik stel voor dat we dit soort helden eens gaan eren!

 9. hulde aan de oplettende burger.