• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Secretaris-Generaal Algemene Zaken Stella van Rijn is nog steeds niet aan het werk. De vorige regering onder Stanley Betrian had haar in eerste instantie met vakantie gestuurd. Later werd duidelijk dat er sprake was van een toegangsontzegging.

Van Rijn was volgens Betrian politiek benoemd door zijn voorganger ex-premier Gerrit Schotte. Betrian vond dit genoeg reden om haar de toegang te ontzeggen. Toen Van Rijn aan het eind van de regeerperiode van het kabinet Betrian weer aan de slag wilde, was ze niet welkom. Ze kondigde daarop aan naar de rechter te stappen. Of dit ook daadwerkelijk is gebeurd, is onduidelijk.

Premier Hodge zei in antwoord op een vraag van collega Rick Hart van Radio Hoyer tijdens de persconferentie van de ministerraad dat hij morgen een afspraak heeft met Stella van Rijn.

20 reacties op “Stella van Rijn nog niet aan het werk”

 1. Is de benoeming van Schotte’s stoeipoes geen tijdelijke zodat we de afloop van haar contract kunnen afwachten?

  Tot dan laten we haar copieerwerk doen en de koffie rondbrengen, daar heeft Stella tenslotte veel ervaring mee opgedaan toen ze voorzitter was van de aannemersvereniging.

 2. @Pukkie
  Als je goed leest geef ik al aan dat mevr of mevr wel of niet werkt het de staat – lees – burger toch geld kost.
  Denk even aan mevr Sonia Westerveld die ook SG was maar dan van Onderwijs en door Schotte cs, met medeweten van Wiels, even buiten boord werd gezet. Met alle rechtszaken uiteraard van dien.

 3. Mevr van Rijn is hoofdambtenaar, en valt als zodanig onder het ambtenarenrecht. Mevrouw kan dus niet gelijk met Schotte bij het grof vuil worden gezet. Mevrouw gaat dus weer aan het werk, totdat ze in de fout gaat. Dan kan ze worden ontslagen, eerder niet. Daar kan ook de minister president niets aan doen.

 4. @ Mira, @ Elton Eder @ Brian Martina

  Helemaal eens met jullie, werkelijk schandalig dat zo’n figuur weer door kan gaan. Ze had al een rechtszaak die gepland stond voor 16/1 aangespannen dus was het beter geweest dit gewoon door te laten gaan. Geld kost het toch, of ze nu wel of niet werkt.
  Ik heb medelijden met de ambtenaren die met zo’n mens moeten werken.

  Wiels neem je responsability. Je hebt 2 jr lang je mond gehouden behalve iedereen afgezeke en beledigen. Doe nu een keer echt iets goeds. Dan kan ik nog een beetje respect voor je opbrengen.Of heb je ook belang bij InselAir.

 5. Hoe is het mogelijk dat iemand die de mafia praktijken van de MFK verdedigt, zelfs lid is van die corrupte bende en er natuurlijk haar benoeming aan dat zooitje ongeregeld te danken heeft, een zo’n hoge positie kan blijven bekleden.

  Stella was twee jaar lang het sprekende mantelpak tussen over de wereld rondreizende MFK ministers die nog niet eens tot tien konden tellen en voelde zich o zolag belangrijk. Terwijl ze totaal niet in de gaten had dat de hele wereld in een deuk lag om dat zelfingenomen MAVO3 premiertje en zijn komische gevolg van blonde troetelpoedel Stella en een aan obesitas lijdende prive fotograaf.

 6. Van Rijn heeft geen rein geweten…..
  ik zou ook niet met haar en zeker ook niet onder haar willen werken.
  jammer voor de mensen die dit wel moeten doen.

 7. Het is een groot schandaal dat iemand die zo opzichtig 2 jaar lang de mafiosi van de MFK heeft verdedigd weer zo’n hoge functie gaat innemen.

  Van mij mag iedereen lid zijn van elke partij, ook al hebben ze een andere ideologie dan de mijne, maar als je achter een mafi partij als de MFK staat (en Stella is er zelfs lid van!) dan ben je mijns inziens niet langer te handhaven als secretaris generaal.

  Gelukkig is Helmin Wiels na 2 jaar MFK regering ook fel anti Schotte, en waar het Hodge aan lef ontbreekt om te breken met Stella hoop ik dat Wiels wel zijn verantwoordelijkheid neemt.

  En aks ik de reactie van Mira lees kan het overheidspersoneel hem daarbij helpen, want zij zijn het ook zat te moeten werken onder een schoothondje van Schotte die in 2 jaar tijd alle autoriteit en integriteit heeft verloren.

 8. Gisterenavond op een feestje geweest waar veel mensen aanwezig waren die onder de vkag van van Rijn vallen.
  Iedereen zit met angst en beven op v Rijn te wachten, maandag. Reden? Haar “personeelsbeleid” had meer weg van Noord Korea. Zij wilde een soort “Pyangyong van de Forti maken.
  Onvoorstelbaar dat zo’n figuur kan terugkomen.

 9. Dus Stella komt terug, terwijl haar imago volledig bezoedeld is nu bekend is geworden dar haar aanstelling een politieke benoeming was terwijl ze schoorvoetend ook nog heeft toegegeven lid van de mafioso MFK te zijn.

  Vraag is natuurlijk wiens hielen Stella nu gaat likken, nu Schotte van zijn voetstuk is gevallen. Want het baantjeszieke sprekende mantelpak wil weer in de spotlights.

  Echter nu er een geen regering meer zit vol ongeschoolde wanbetalers en strafbladbezitters is het uitgesloten dat er iemand nog met Stella wil werken.

  Arme, zielige Stella.

 10. Schandalige zaak. Is er ooit wel eens onderzoek naar die tante gepleegd.
  Minpunt voor Hodge. Kortom dit figuur is niet serieus te nemen.

 11. Sinds vandaag heeft de Taken Minister President mevr. Stella weer in genade aangenomen. Dat betekent dat in ieder geval de naam van de mol nu al bekend is. Slecht begin van Hodge. ( opportunist? )Dat wordt “wel woorden, geen daden” de komende 6 maanden. Curacao gaat ten onder aan slappe kabinetsleden, te verwijten economische puinhoop en de wereldwijde crisis plus de enorm toegenomen criminaliteit welke steeds meer bekend wordt in de wereld waardoor toeristen komende tijd nog meer wegblijven. Nederlands toeristen -bezoek loopt nu al sterk terug.Curacao: riemen vast!!
  ( ik heb van het taken-kabinet nu al te vaak gehoord : dat gaan we onderzoeken, evalueren , plannetjes die geld kosten dat er niett is etc etc. ).

 12. Het grappige is dat Stella van Rijn een beetje een cultfiguur aan het worden is, het sprekende mantelpak dat zichzelf enorm serieus neemt maar door iedereen wordt gezien als de kolderieke marionet van Schotte.

  Zo’n cultfiguur mag je niet verloren laten gaan. Laten we daarom actie voeren voor de terugkeer van Stella naast Schotte! In plaats van Stella has got her groove back wordt het dan Stella has got her boef back!

 13. Weg ermee ga bij Insel Air werken!!!!!

 14. Meteen ontslaan en salaris inleveren!

 15. De overheid was eindelijk rein zonder van Rijn.

  Maar sommige mensen zijn net als kakkerlakken, je kunt ze vertrappen maar ze komen toch steeds weer tot leven en terug.

  Zie van der Dijs dadelijk ook wel weer ergens aan de deur kloppen.

 16. Dus u zit nu al in de TAS

 17. in haar sop laten gaarkoken, mevr is een echt onbenul.
  ik denk dat Hodge wel instrukties van Hell Wiels heeft gekregen niet verder met haar in zee te gaan. Opzouten die tante.

 18. Opgeruimd staat netjes!

 19. Laat maar lekker “in sop gaar koken” want is mede verantwoordelijk en ondersteunend geweest voor debacle met Scotti !!!
  MEDEPLICHTIG aan ellende M(affia)FK !!!
  Gewoon verkeerd gegokt (zou Robbie do$ $anto$ haar geen goede goktips hebben gegeven ???)

 20. Wederom toont Hodge aan niet het lef en het karakter van Betrian te hebben, want onder Betrian had de slappe Schotte marionet van Rijn nooit van zijn leven meer een voet gezet in een overheidsgebouw.