• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het transitiekabinet van premier Daniel Hodge is voorbereid op een zware periode, lieten zij vanmiddag weten tijdens de eerste Rijksministerraad van het kabinet. Hodge en enkele ministers vertelden over hun plannen de komende zes maanden.

“We zitten voor een korte periode, maar gaan veel ontwikkelingen doorvoeren”, vertelde premier Hodge. “Geen regering heeft ooit voor zulke heftige problemen gestaan, maar we gaan dit samen met veel positiviteit te lijf.”

Impuls
Ook Steven Martina, minister van Economische Ontwikkeling heeft grote plannen de komende maanden. “We gaan geld lenen om productieve ontwikkeling tot stand te brengen. Met het geld gaan we scholen verbeteren, de infrastructuur en hopelijk het startsein geven voor het nieuwe ziekenhuis.”

Lening ziekenhuis
Het College financieel toezicht (Cft) liet eerder blijken niet achter een lening te staan voor het nieuwe ziekenhuis, maar Martina denkt hen toch te kunnen overtuigen. “We moeten hen duidelijk maken dat we risicobeheersing toepassen. Hopelijk kunnen we dan binnen zes maanden een start maken met het nieuwe ziekenhuis.”

Plannen
Ook het toerisme speelt een rol in de plannen van Martina. “We zijn bezig met nieuwe projecten en werken aan een masterplan met Curaçao Tourist Board. Dit wordt nog besproken, maar om bij het ‘licht’ te komen, moet we eerst door donkere dagen.”

26 reacties op “Kabinet Hodge voorbereid op donkere dagen”

 1. Zorro,
  Laat ik beginnen te zeggen, verander niets in mijn tekst om de indruk te wekken dat geen Nederlands kent en laat de tegenreactie staan en niet verwijderen, wat jou werkwijze is!
  Jou kennende, geloof ik niet, dat jij een gradatie van oprechtheid bezit om jou van een antwoord te bedienen. Ik doe het wel, bij wijze van jij weet absoluut niet beter!

  Jij en Erkens kletsen van horen zeggen en zijn vatbaar voor hatelijke gevoelens. Jij hebt het recht niet om anderen te straffen het is een pure waan en overschatting van eigen
  waanzin! Jij hebt ook fouten en een bijzonder aanleg voor corruptie en het onderkruipen, waarvan jij denkt, dat anderen niet weten, en daarom voor onschuldig speelt. Jullie hangen aan elkaar van roddels, onderkruipingen, mentale vervuiling, bij gebrek aan persoonlijkheid, die jullie zeer onwaardig maakt voor een zinnige discussie op niveau.

  Iets dat krom is, recht praten komt, doordat het niet echt krom is, maar relatief recht! Ik heb mijn mening en opvattingen, en wat die van jou en alle forum-gangers betreft,
  zegt mij niets. Hoeveel keren had jij niet gezorgd, dat wanneer mijn tegenreactie jou niet bevalt, het verwijdert of laat verwijderden? Zelfs dàt zegt mij niets, omdat tenslotte het geheel van jouw suspecte mentaliteit, tenslotte zichzelf zal stikken. Wie op dit forum zich beschouwt als jouw vriend dient blind en in ieder geval niet verstandig te zijn.

  Ik verdedig Schotte niet, maar ben ook slachtoffer geweest van een zelfde systeem. Ik ben door de tunnel geweest en weet wat het is en hoe het voelt, daarom pak ik mijn kans om het vuur te open op de paria’s, zoals ik denk dat het mij voldoening zal geven, omdat ik niemand onrecht had gedaan. Ik kom voor mijzelf op en indien de tegenaanval in het voordeel van Schotte, of een ander of wie dan ook valt, het zij zo! Voor jou hoef ik in ieder geval niet te liegen, mocht je jezelf dat verbeelden: ik ken zowel jouw vader én jouw moeder! Tenslotte wil het mij voorkomen, dat jij grote problemen hebt om jezelf fatsoenlijk te plaatsen!

  @ Pikatje,
  Onvolwassenheid heeft altijd veel te leren om wijs te worden. Er zijn velen die het niet meer kunnen, maar U wel! Miscien!

  @Geachte Heer Erkens,
  Voor Uzelf en kennelijk ook voor anderen met U, kunt U ‘beter’ dan Schotte zijn, alleen valt het absoluut niet op! U zou mij twee maal corrigeren!
  Uw waslijst van horen zeggen, roddels, halve waarheden en hele leugens, zegt mij absoluut niets. U zegt en gelooft wat U goed uitkomt en aanbelangt! U doet alsof een O.M. slaapt, en dat U wakker bent! Overigens, laat men uw doopceel lichten, dan zou U uw gezicht verliezen van schaamte! U noemt de man “maffia”, hoe gaat U dit werkelijk concreet staven, dat het OM werk ervan kan maken? U ben niet in staat dat te doen, omdat al uw gegevens zijn gebaseerd op gossip en achterklap en ongecontroleerde hatelijke gevoelens als massa-psychose. M.a.w. u heeft geen keuze, dan als een kuddegeest onbewust meegesleurd te worden in de haat campagne. Indien U mij altijd gevolgd had, moest U weten dat ik NVPer (PNP) ben, wat inhoudt vrijheid, persoonlijke vrijheid en democratie ook voor de jeugd en zijn ontwikkeling!
  Mensen onderling kunnen oneens met elkaar zijn, maar erop uit zijn, eigen rechter te gaan uithangen om andere te straffen en te vernietigen, is anarchisme en dàt recht heeft niemand U ook niet!

 2. R.Willems, op 13-01-2013 om 19:02 schreef: leven en laat leven

  Mener Willems,

  ik ben de laatste om te veroordelen, heb het vaker fout dan goed gedaan, en ben zelf met een MAVO begonnen.
  Om het oneerbiedig op z’n Brabants te zeggen : net als u, als ik toch genaaid word, dan toch liever door iemand uit mijn eigen kring.

  Van mij mag een Self-Made man met een MAVO premier worden, ik zou het niet kunnen.
  De belangrijkste taak van een premier lijkt mij om eenheid in de regering en stabiliteit in het land te krijgen, en dat is de vorige regering helaas niet gelukt.

  (mijn streven in het leven is om ieder in zijn waarde te laten)

 3. @ Willempie. 1. Belangrijker is, op zo’n klein Eilandje, waarop jullie net als een wilde kudde instinctief met velen tegen één optreden om te vernietigen. 2. Ik verdedig Schotte niet.

  Erkens heeft al veel gras voor m’n voeten weggemaaid. Per definitie is altijd de aangever de schuld en niet de ontvanger. 1. Het heeft niet met kuddegedrag te maken, maar hoeveel mensen benadeeld zijn dan wel zich benadeeld voelen en dat is zo’n beetje de hele bevolking dus krijg je meer reacties dan wanneer het 1 geval betreft. Daarnaast hebben velen (volhardende aanhangers; zie verkiezingsuitslag) niet de intelligentie om zich alles te beseffen. Vernietigen is niet het juiste woord, want men wil slechts dat Schotte c.s. gestraft worden en belemmerd worden om ermee door te gaan. Helaas zullen vele wandaden onbestraft blijven, omdat er toestemming van het ministerie van financien en een meerderheid van het parlement bestond, maar dat rechtvaardigt nog geenszins onverantwoorde uitoefening van de functie wegens een totaal ontbreken van moraliteit. Je kan het foute gedrag van een volksvertegenwoordiger ook niet vergelijken met dat van een gewoon burger en zelfs een rechter zal een volksvertegenwoordiger zwaarder straffen. Of wil jij beweren, dat Schotte juist nooit gestraft kan worden omdat het volk zo stom is geweest op hem te stemmen en daarmee ahw toestemming van het volk heeft gekregen? Van jou kunnen we toch alles verwachten met recht praten wat krom is. Ook jij krijgt meer reacties behalve die van de velen, die zich van je hebben afgekeerd, omdat je steeds met kromme redeneringen komt en je zo veel forummers irriteert en het forum op zich een slechte naam bezorgt, hetgeen velen aan het hart gaat en valt dus ook niet onder kuddegedrag. 2. Het lijkt er anders verdomd veel op, dat je Schotte verdedigt, en dan moet je als aangever die indruk niet geven. Doe wat je zegt dan lieg je niet.

 4. R. Willems, ik moet u twee maal corrigeren.

  Ik en naar ik aanneem ook de anderen die hier gereageerd hebben zijn wel degelijk beter dan Schotte. Wij dealen niet met de mafia, wij lichten geen verzekering op, plegen geen cijferfraude, bedriegen niemand met creditcardfraude of door de auto van een ander te verkopen, wij rijden niemand dood en gooien geen gemeenschapsgeld over de balk. Ook bedriegen wij onze partners niet. Ja, wij zijn allen een stuk beter dan Schotte maar als u kijkt naar deze lange lijst is dat ook niet zo moeilijk: ik vermoed dat de gemiddelde Bon Futuro bewoner nog beter is dan Schotte.

  Verder wijst u erop dat Schotte bij de laatste verkiezingen weer veel stemmen heeft gehad. Absoluut waar, maar u gaat eraan voorbij dat een groot deel van die stemmen gekocht is en een nog groter deel afkomstig is van mensen die het aan intelligentie ontbreekt om weloverwogen te stemmen en daarom stemde op de grootste schreeuwer met de meest onrealitische beloften. Ik neem aan, R. Willems, dat u het met mij eens bent dat de MFK de partij is met het laagst opgeleide kader. Dat Schotte nooit verder heeft kunnen komen dan MAVO3 is genoegzaam bekend, maar u zult het met mij eens zijn dat Jamaloodin en Constantia (van dat vervalste HBO diploma, weet u nog?) ook niet vooraan gestaan hebben toen de intelligentie uitgedeeld werden. Om over Statenleden als Pik Pisas (what’s in a name…) en Rudney Garmes maar te zwijgen. Het is toch van de gekke dat we een door knappe koppen opgestelde begroting laten controleren door Rudney Garmes, voormalig hulpkok bij de Cactusclub? De goede man weet nog niet het verschil tussen debet en credit!

  Wellicht, R. Willems, kunt u ons enig inzicht in uw zieleroerselen verschaffen door ons te vertellen op wie u gestemd heeft of zou hebben gestemd. Ik heb PAR gestemd, maar dat had ook PNP of Pais kunnen zijn. Niet omdat ik deze partijen zo goed vind, integendeel, maar met alternatieven als de corrupte bende van de MFK en de iets minder grote puinhoop van PS resten er weinig alternatieven. Al is PS iets in mijn achting gestegen nu ze openlijk afstand hebben genomen van Schotte en het initiatief hebben genomen tot een zakenkabinet.

 5. @Pikatje,
  Zeker is, dat dàt niet het enige is, wat voor mij van belang is. Belangrijker is, op zo’n klein Eilandje, waarop jullie net als een wilde kudde instinctief met velen tegen één optreden om te vernietigen, terwijl jullie stuk voor stuk niet beter zijn dan Schotte. Ik verdedig Schotte niet, hij is sterk genoeg om voor zichzelf op te komen! Alleen zijn jullie “beter kunnen” niet zo hoogstaand, om te laten zien, dat jullie beter of anders zijn. Jullie subjectieve veroordelingen en handelen, werden door de objectieve stembus afgestraft en nog zien jullie niet in: dat leven en laat leven een gouden regel is, omdat jullie niet het recht hebben om op extreme wijze andere te vernederen om uit te sluiten. Jouw streven in dit leven, Pikatje zal toch meer zijn dan spieken voor een Mavo certificaat. Jij weet persoonlijk hoe en wat je moet doen en op welke wijze, opdat jij zal kunnen overleven en je handhaven en eventueel vooruitkomen in dit leven? Leef jouw eigen leven met of zonder fouten, en laat anderen ook hun eigen leven leiden. Het recht om anderen te be- of veroordelen heb je niet!

  @Br. Martina,
  Je spreekt jezelf tegen. Laat een willekeurige MAVO met allemaal tienen, representatief op niveau, gewoon in vreemde talen communiceren, laat staan op premier niveau! Wat is jouw realiteit, Martina, weet je waarover je praat of suggeer je zo maar wat?Jullie voeling met de realiteit op het Eiland is niet alleen suspect, maar tevens overduidelijk zelfverloochend. Jullie verachten “democratie” om voor een meerderheid zetels te stelen (meermalen), jullie willen rust, verzoening en reconciliatie enerzijds terwijl anderszijds de heler is gelijk de steler, dan is de vraag wat voor voeling met de realiteit hebben jullie dan? Wat is jullie realiteit? Je kan beter geen voeling met de realiteit te hebben, Martina, omdat jij niet weet wat de realiteit inhoudt!

  @Sander,
  Waar was jij toen ik in 1960 met diploma naar het Eiland terugkeerde om te helpen en ander halve jaar lopen smeken en daarom wegging tot heden toe? Wie helpen? Diegenen, die anderen uitsluiten uit vrees dat zij hun elitaire bevoorrechtingen zouden verliezen? Sander je bent zelf de allergrootste lafaard die op het Eiland rondloopt, die over dingen praat en andere beschuldigt zonder enige kennis van zaken noch recht daartoe heeft om te oordelen. Kom een keertje wijs, beslagen ten ijs, zodat ik jou van repliek kan dienen.

 6. @ Jan. Misschien ben je in staat om je opmerkingen over de PAR te nuanceren, aangezien we in het Koninkrijk een coalitiesyteem kennen. Tevens ben je wellicht in staat om je ballonnetjes met voorbeelden te larderen, zodat we iets aan je opmerkingen hebben om op te reageren. Van de kabinetten Betrian en Hodge valt (nog) niet zo veel te beoordelen gezien de korte bestaansperiode. Het gaat pas echt spannend en interessant worden, wanneer op 1 juli a.s. een politiek (coalitie)kabinet het licht zal zien. Als ik naar de mogelijkheden op de verkiezingslijsten van PAIS en PS kijk, zou ik liegen om daarvan euforisch te worden.

 7. R.Willems, op 11-01-2013 om 12:37 schreef: Ik vind dat Schotte de ijdele elitaire drukkers verjaagd heeft en dat vind ik een goede zaak voor gelijkheid en vrijheid voor eenvoudige mensen zoals ik!

  Meneer Willems,

  is dat het enige wat voor u van belang is ?

  (hoeveel talen moet een persoon beheersen om premier te kunnen zijn ?)

 8. Wat zou het toch saai zijn op dit forum als R. Willems er niet was 8)

 9. R. Willems, zeker, Schotte spreekt zijn talen en laat ik daaraan toevoegen dat hij zich heel goed weet te presenteren, maar als het je aan intelligentie ontbreekt om zelfs maar de MAVO af te maken is dat van weing waarde. Zeker als je na een mislukte MAVO alleen nog in het nieuws komt door een reeks faillissementen en fraudezaken.

  Dat u Schotte een selfmade man noemt is dan ook ridicuul en bevestigt het beeld dat wij op dit forum van u hebben van een heerschap met verbale kwaliteiten dat echter alle voeling met de realiteit verloren heeft.

 10. De PAR geloofde in sprookjes van ”gouden” eieren.

 11. @Willems,

  je bent geen held maar een lafaard.
  je zit lekker luxe in belgie van een uitkering te genieten ipv naar curacao te komen en het land hier op te bouwen.
  regering Schotte was een grote Maffia bende.

 12. @Makayu, de PAR delegeerde wegens gebrek aan kennis en kunde. Maar deze ploeg regeert op basis van kennis en kunde!
  Het stopwoord van de PAR destijds was, ”nos (PAR) mes No por”.
  Ik denk dat de PAR duidelijk genoeg had aangegeven het niet zelf te kunnen. Dus laat deze knappe koppen hun werk doen.

 13. @Makayu, jij hebt liever praatjesmakers aan de macht dan mensen met verstand van zaken, he?
  Regeren uh, goed regeren is moeilijker dan jij denkt. Regeren is vooruitzien anticiperen om later te kunnen oogsten. Jammer dat de poppetjes van 16 jaar geleden een belabberde economie en samenleving hadden gezaaid, en daar plukken we nu de rotte vruchten van.

  Wie goed doet goed ontmoet.

 14. Inderdaad “DONKERE dagen” als je met DUISTERE figuren als madam “mantelpakje” van Rijn door wil gaan!
  WEER een kabinet van “pappen en nathouden” om maar niet op de lange tenen van de DUISTERE geldschieters te trappen.
  SOFTIES en we modderen maar door ARM KORSOU !!!

 15. @Maaskant,

  Ik ben een eenvoudige geboren en getogen Otrobandista, meer niet!

  @Geachte Heer Jerkens,

  U gaat op de man af. De man heeft zijn kwade kanten, laat ik maar zeggen, maar dat zal U ook hebben. U kan niet ontkennen, ondanks Uw bevindingen dat de man zijn talen beheerst, ook zonder

  de opleidingen die opeist. M.a.w. een “Self-made-man! Misschien net als Maaskant inclusief Fanny, laten jullie iets uit in de trant van fanatisme. Kijk, ik weet in alle details van mensen afbreken, vervuilen en in een hoek drukken, alleen maar om beter te kunnen zijn. Dat stuk levens ervaring heb ik mij eigen gemaakt en erin verhard en daarom voor mij onaanvaardbaar onder alle omstandigheden.

  Ik zal niet afwijken en zowaar ik Willems ben raap ik elke handschoen op! Ik ben tevreden met wat ik bereikt heb in het leven, maar zonder deskundige onderkruipingen en onnodige vervuiling volgens een systeem, lag meer voor mij weggelegd!

 16. @Fanny, Willems is een bekende op dit forum. Zijn denkwijze is zo uniek dat ik moet toegeven hem niet te begrijpen en niet meer durf te reageren… 🙂

 17. R. Willems, u bent blij dat Schotte de vorige regering verjaagd heeft en vervangen heeft door een regering met:
  – als ministerpresident een mislukte MAVO scholier met een reeks veroordelingen wegens fraudes, pleger van verzekeringsfraudes en veroorzaker van een dodelijk verkeersongeluk met schuld?
  – als minister van gezondheid een ongeschoolde dame uit Boca Sami die veroordeeld is voor een reeks winkeldiefstallen als ook meineed en betrapt is op het vervalsen van een HBO diploma?
  – als minister van financien een ongeschoolde van witwassen verdachte alcoholist die miljoenen aan belasting en Aqualectraschulden onbetaald laat?

  Voorwaar heer Willems, ergens is er bij uw opvoeding toch iets fout gegaan.

 18. @ Beste Fanny,

  U stelt dat ik een Schotte fanaat ben, laat U zich dan niet leiden door eigen waan?
  Ik vind, dat Schotte de ijdele elitaire drukkers verjaagd heeft en dat vind ik een goede zaak voor gelijkheid en vrijheid voor eenvoudige mensen zoals ik!
  Wat jullie van hem vinden en van Van Rijn en de ex-ministers gaat mij niet aan. Dat is jullie probleem!
  U gelooft niet, dat ik corrupt ben en dat ik dom ben, nemen jullie mij wel kwalijk, waarom dan? Niet iedereen hoeft zo intelligent te zijn zoals U. Vermoedelijk, als ik toevallig voor U intelligent zou zijn geweest, dan zou u misschien dom zijn geweest! Nu dat het omgekeerd is, het zij dan zo, pech gehad!
  Snoezig van U, Fanny, snoezig, waar vraag ik U, blijft gerechtigheid en rechtschapenheid? Waar?
  Indien U mij najaagt Fanny, dan zal U ook geen rust meer hebben!

 19. Het Geld halen bij de Ministers van Kabinet Schotte-Wiels want hij zat er ook in!!!

 20. Fanny wat heeft deze reactie te maken met de plannen van de nieuwe regering?

 21. Regering geeft het goede voorbeeld door 2 klas te vliegen en de lease auto in te leveren.

 22. R. Willems, we weten dat u een Schotte fanaat bent en dat nemen we u niet kwalijk. Kenmerk van zijn MFK partij is immers dat hun ministers (Constantia!) en aanhangers of corrupt zijn of gewoon dom (Pik Pisas, Rudney Garmes!).

  Ik geloof niet dat u corrupt bent, en dat u dan dom bent kunnen we u niet kwalijk nemen.

  Van een Stella van Rijn weten we dat ze niet dom is en dus op zoek naar pastechis lid is geworden van de MFK, en dat is veel erger. Gelukkig had Betrian, niet partijgebonden, dat goed gezien en keihard vastgesteld dat ze politiek benoemd is door Schotte.

  Zij kan dus onmogelijk terugkeren in haar functie, die ze zelf overigens belachelijk heeft gemaakt door daarin alleen 2 jaar Schotte’s schoothondje te hebben gespeeld. Bij Brandpunt is men nog niet uitgelachen over haar brief waarin ze een in de uitzending totaal afgebrande Schotte verdedigt.

 23. Loodzwaar vliegtuig op de startbaan:

  31 december:Wij staan voor grote uitdagingen voor ons dushi Curaçao die in het donker staat en er moeten zo snel mogelijk duurzame oplossingen komen!
  10/1/2013 Wij zitten voor een korte periode. Geen regering heeft ooit voor zulke heftige problemen gestaan, wij zullen het met veel positiviteit te lijf gaan.
  Maar even wachten, de startblokken staan scheef, even recht zetten en dan snel van wal steken. Maar het is zo donker, even wat licht maken, zo gaat het niet en dan zijn wij klaar om snel erin te vliegen, o daar ….een scherpe bocht…even afremmen om dan heftig er tegen te gaan.
  Kom, kom Hodge, wij kennen dat allemaal…maar je hebt nog steeds het voordeel van alle twijfels, maar houdt wel in de gaten: Die gauw gelooft, is gauw belazerd, en dat soort zijn wij echt niet…Je start…of …je blijft zitten. Met Geloof in de politiek, verzet je geen bergen, anders misschien wel!!

 24. Het blijft nog allemaal abstract.. Plannen, Moeilijke tijden.. Ben benieuwd wat ze denken te kunnen doen in 6 maanden als er ook nog met iedereen overlegd moet gaan worden?

 25. Ook deze regering is schijnbaar niet van plan de ‘tering naar de nering’ te zetten: “We gaan geld lenen om productieve ontwikkeling tot stand te brengen. Met het geld gaan we scholen verbeteren, de infrastructuur en hopelijk het startsein geven voor het nieuwe ziekenhuis.”. En hoe gaan we het geleende geld terugbetalen ? In de opsomming is weinig ontwikkeling genoemd die werkelijk productie tot stand brengt en op lange termijn ‘selfsustained growth’, of rekenen we op een tweede schuldsanering door suikeroom Nederland ?

 26. Ok, genoeg gezeur en geklaag over moeilijke tijden, uitdagingen, donkere dagen etc. Begin nou maar.