• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Volksgezondheid Instituut Curaçao (VIC) start zaterdag een grootschalig onderzoek naar de gezondheid van de Curaçaose bevolking. 3000 personen van achttien jaar en ouder worden geïnterviewd door speciaal opgeleide enquêteurs van het CBS. Het onderzoek duurt tot 1 maart.

De geïnterviewden wordt gevraagd naar lichamelijke klachten, eetgewoonten en gebruik van en ervaringen met de zorgsector. Daarnaast krijgen de deelnemers op een later tijdstip de mogelijkheid om deel te nemen aan een gratis fysieke meting, waarbij de bloeddruk en lengte en gewicht (Body Mass Index, BMI) worden gemeten.

 Interview
Er zijn 3000 woonadressen op Curaçao willekeurig geselecteerd om deel te nemen aan het onderzoek. Op ieder adres wordt slechts één persoon van achttien jaar of ouder uitgenodigd om mee te werken aan het interview. Deze persoon wordt vragen gesteld over zijn of haar gezondheid. Na het interview wordt de geïnterviewde gevraagd om mee te werken aan de fysieke meting die plaats vindt bij het VIC in Otrobanda. De resultaten van de fysieke meting krijgen de deelnemers direct mee.

Doel
Het doel van het onderzoek is om gegevens te verzamelen over de gezondheid en het gebruik van de zorg door de Curaçaose bevolking. Met deze gegevens worden prioriteiten in het Curaçaose gezondheidsbeleid bepaald. De overheid kan hierna, samen met alle zorginstellingen, concrete acties starten om de gezondheid en het welzijn van de bevolking te verbeteren.

Publicatie
De resultaten van het onderzoek worden in het tweede kwartaal van 2013 gepubliceerd in een rapport. Deze is terug te vinden op www.vic.cw. Alle resultaten worden gepubliceerd op een samengevat niveau, bijvoorbeeld op geslacht of op leeftijdscategorie. De resultaten zijn dan ook niet herleidbaar naar de personen die hebben deelgenomen aan het onderzoek.

 

www.versgeperst.com