CURAÇAO – Een automobilist is gisteren op de kruising die de Kaya Bach met de Kaminada Kas Grandi verbindt overvallen toen hij met zijn auto stopte. Een voetganger met een vuurwapen verraste de man en eiste dat hij uit zijn auto moest stappen.

 
De gewapende man sloeg het slachtoffer met de vuist vol op de mond, beroofde hem van zijn portomonnee en ging er vervolgens met zijn auto vandoor.

22 reacties op “Gewapende overval op automobilist”

 1. Zorro, op 11-01-2013 om 07:13 schreef: in november 2012 zelfs 15% minder toeristen uit Nederland.

  Zorro,

  lees de gemiddelde bezettingsgraad cijfers in de Horeca Misette voor 2012, op de regio A’dam na te laag om uit de kosten te komen.
  Een deel van die 15% zal toch te maken hebben met de extreme bezuinigingen in Nederland.
  (mijn buurman william de block heeft sinds de opening van zijn beachclub Verso in rockanje nog geen droog brood verdiend, kan geheid op termijn zijn peperdure toko gaan sluiten. Duh, had ie maar bij zijn AH franchiser leest moeten blijven)

  21 november j.l. was ik bij de Emmabrug om de vele cruiseschepen op één dag te zien, geen idee hoeveel een Amerikaan met een rugzak uitgeeft in ‘n dagje rondlopen, maar voor de éne makamba toch net zo makkelijk een andere.
  Dat heet ondernemen.

  Zorgwekkender dan de verschuiving van de touristenaantallen naar nationaliteit lijkt mij als voorbeeld de situatie bij het Santa Barbara.
  Een maandje terug had ik nog een internetbabbeltje met Scott Wurcer, een beroemde chip designer bij Analog Devices in de US en golfer, heeft bij het Hyatt verbleven om ‘n balletje te slaan.
  Ik heb ‘n aantal aangetrouwde golfballen, maar Nederlandse golf players zullen in aantal het Santa Barbara niet gaan redden, een groot deel zal toch uit de States moeten komen.

  Als toekomstig penshionado, rond 2016, gaat mijn aandacht toch meer naar politieke stabiliteit en economisch evenwicht, de rest komt wel.
  (worst case voer ik bij de rechtbank aan dat ik als speculaas in het verkeerde land in het verkeerde vel ben geboren, net michael jackson, ter akte )

 2. @ rietje wouters. en zo blijven toeristen steeds vaker weg. Gek he…? Zelfs hartje Amsterdam is veiliger.

  Je wordt op je wenken bediend. Na eerdere mindere maanden zijn er in november 2012 zelfs 15% minder toeristen uit Nederland gekomen dan een jaar geleden.

 3. Pikatje, op 10-01-2013 om 18:15 schreef:

  Abraham Mossel, op 10-01-2013 om 10:47 schreef: Wat krijg je als straf als je hem (de overvaller) een doods klap geeft ?

  Iemand een antwoord daarop ?

  Mijn 1e gedachte is “Beroep op zelfverdediging” . Je wordt uiteindelijk aangevallen door middel van bedreiging met dodelijk wapen ( revolder al-dan niet geladen). Verdediging van JOUW eigendom ( auto + inhoud).

 4. @Pikatje: als je donker van kleur bent, 6 maanden met aftrek. Als je wit bent, levenslang.
  En dat is geen discriminatie. Blanken dienen beter te weten want die zijn immers ontwikkeld en beschaaft, dus dienen strenger gestraft te worden. Die domme neger weet niet beter en is dus minder toerekeningsvatbaar. Vraag beantwoord ?

 5. Abraham Mossel, op 10-01-2013 om 10:47 schreef: Wat krijg je als straf als je hem (de overvaller) een doods klap geeft ?

  Iemand een antwoord daarop ?

 6. Dwars door zo’n hufter heenrijden is het beste.

 7. Ik heb het al eerder geroepen: Gerichte controles in voertuigen en maak het mogelijk dat mensen willekeurig gefouilleerd mogen worden wanneer ze zich verdacht gedragen. Geheel willekeurig, overdag en vooral ‘s nachts. Ik weet zeker dat er dagelijks een hoop wapens en bivakmutsen gevonden worden.

  En zet ook eens lokaas in. Laat een toerist met een telefoon langs een straat lopen, of parkeer een fiets of een auto op een plaats waar die veel gestolen worden, of waar ingebroken wordt. Dat zal toch vast leuker werk zijn dan elke dag maar rondjes te moeten rijden en achteraf ergens te gaan kijken waar ingebroken is. Preventief werken.

  En tegelijkertijd moet de jeugd veel beter begeleid worden. Zij zijn de toekomst en zij zien deze vormen van misdaad als een goed voorbeeld.

 8. Tssssss,We moeten een beetje naar de amrikaanse kant gaan!alle het geboefte heeft al en gun .Waarom mag de gewone burgen zich zelf niet bewapen tegen deze idioten.Maar de polirtiek geeft het voorbeeld!Niets willen veranderen en hard werken.maar geen toerisme is geen hotel geen restaurant geen belasting inkomsten geen werkgelegenheid geen fastfood zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.al die apen gaan dan weer een hol in.ik zeg ga zo door!!de opvoeding begind thuis maar als je vader elke dag een andere wijf zit te neuken en elke dag dronken is!en je mama ook de hoer is…ja wat moert je dan??ik vind oorzaak van de politiek slape zak krijg je ervan,

 9. @CRIMIçao, helemaal mee eens, in dit primitieve land met primitieve bevolking moet je primitief straffen (of zei ik nou stenigen)

 10. oh dat is me ook overkomen. en ik wens hen alle ongeluk ter wereld toe. ik werd op de grond gesmeten als een hond en toen hebben ze mijn auto in de dam gegooid?
  mijn tas met geld en paspoort etc. die haat dat ik nog steeds voel. en je wordt weer gepakt. de verzekering boekt het op jou want tijd en energie hebben deze luie mensen niet om te gaan onderzoeken of de verdachte wat heeft om af te pakken. mijn premie ging naar 100% terug. ik had geen slachtofferhulp . heb ik niet nodig. alle kosten waren voor mij. ze mogen (ene jansen) in hel rotten.

 11. DUS vanaf vandaag met de autodeuren op slot rijden (zeker stil staan), nooit meer de raampjes open, etc. etc. Alle handen van dieven elke dag verplicht in de oostindische inkt stoppen, zodat iedereen kan zien dat hij/zij een dief was. Streepjespak met kogel aan been mag natuurlijk ook : laat het vuilnis van de maatschappij, maar het vuilnis op straat opruimen.

 12. Politie en OM doet haar werk niet om de burger te beveiligen. ik stel voor dat de burgers nu ook wapens mogen dragen en gebruiken tegen de criminelen

 13. Het word met de dag gekker, er is alleen maar 1 oplossing strenge straffen , gezicht op een face-book mijn part op een digitaal scherm bij Biesheuvel met de naam erbij.

  elk jaar is het weer het zelfde liedje, we moeten allemaal zo nodig meedoen aan alle gekke dingen dure dingen geven of kopen. Dure feestjes bezoeken enz, O en dan komt de carnaval moeten we ook zo nodig aan mee doen.

  Ondertussen hebben we wel onze verplichtingen, de sticker moet betaald worden voor de auto, de leningen die we hebben op de auto moet betaald worden. maar we moeten natuurlijk ook naar de JUMP-INS en het festival voor de tumba’s.
  dit alles kost veel geld , dat hebben we niet dus gaan we onze eigen mensen beroven, de kerk plunderen, onze toekomst de toeristen beroven zodat we de grote jongen of meisje kunnen zijn tegenover onze vrienden.

  Dus ik stel voor om de CARNAVAL TE VERBIEDEN omdat we eigenlijk het ons niet kunnen veroorloven.

  Rest me alleen nog te zeggen, dat de boeven, fraudeurs, moordenaars, rovers worden bedankt. Ons Land kan zo veel maar weinigen maken onze toekomst kapot

 14. ramen en deuren gesloten houden dan,,wel warm zonder airco…happy holiday…komt geen einde aan die overvallen…geen happy holiday,,geen relaxte holiday

 15. Nee hoor, dit gebeurt overal, is hardstikke normaal en iedereen die daar anders over denkt moet maar ergens anders gaan wonen…..
  (sarcastisch)

  Pffff, Dushi hende nos ta ba tende!

 16. het is weer lekker bezig met al die overvallen.
  de een na de ander…………
  hopelikk gaat de politie hier snel iets aan doen.
  en overvallers moeten veel zwaarder gestraft worden dan inbrekers.
  de schade die overvallers met geweld aanrichten zijn 10 x erger…
  dus ook 10 langer de gevangenis in…..
  justitie doe jullie werk….

 17. en zo blijven toeristen steeds vaker weg. Gek he…? Zelfs hartje Amsterdam is veiliger.

 18. Onze splinter nieuwe minister heeft beloofd te helpen onze samenleving weer normaal te maken. Even geduld dus. Wel vreselijk voor dit slachtoffer!

 19. Nu worden ook de rijken berooft?

 20. RE-actie van politie / OM etc. !!!!
  AANPAKKEN die CRIMI’s en in de boeien en social work …..
  Mondi schoonmaken – Selikor bakken poetsen etc etc
  Het moet niet gekker worden op dit eiland … !!!!!!
  Vergeet die controles op autopapapieren maar en zet elke beschikbare agant aan het zoeken naar dit soort CREEPS.

 21. gaat de goeie kant op,en wat krijg je als straffffffff als je hem (de overvaller) een doods klap geeft????????????????????????????????????????????????????????????

 22. Het wordt hier met de dag minder gezellig ……………. Hoop dat de nieuwe Minister van Justitie daad bij zijn woorden gaat voegen!